Ποιος θα διαλύσει το Facebook;

Ello FacebookΥπάρχει μια διαρκής συζήτηση για τα social media και για το ποιο θα είναι το νέο κοινωνικό δίκτυο που θα εκθρονίσει το Facebook. Η συζήτηση φούντωσε ξανά με την δημιουργία του Ello, ενός νέου μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Νομίζω πως ξέρω ποιο κοινωνικό δίκτυο θα γκρεμίσει το Facebook.

Πρωταθλητής και κυρίαρχος των social media θα γίνει εκείνο το κοινωνικό δίκτυο που θα αποφασίσει να μοιραστεί τα κέρδη του με τους χρήστες του.

Σήμερα, οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων εργάζονται εθελοντικά για αυτά τα κοινωνικά δίκτυα, χωρίς να πληρώνονται.

Όλα τα κέρδη πηγαίνουν στους ιδιοκτήτες των κοινωνικών δικτύων.

Αυτοί που θα δημιουργήσουν ένα κοινωνικό δίκτυο το οποίο δεν θα είναι μονοφαγάς όπως το Facebook, και θα αντιληφθούν πως οι χρήστες του είναι, ουσιαστικά, εργαζόμενοι αυτοί του κοινωνικού δικτύου -οπότε πρέπει να αμείβονται- θα πάρουν τα σώβρακα όλων των άλλων κοινωνικών δικτύων.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι τόσο απλό.

Βέβαια, είναι πολύ πιθανό οι ιδιοκτήτες του Facebook -πριν να είναι αργά για αυτούς, να αντιληφθούν πως πρέπει να μοιραστούν με τους χρήστες τα κέρδη τους, ώστε να παραμείνει το Facebook κυρίαρχο.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.