Αυλαία

Αλέξης Τσίπρας 1Ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κατά του προϋπολογισμού του 2015. Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία “που θα δώσει μια ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης σε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα βγάλει τον τόπο από το αδιέξοδο, ανοίγοντας προοπτική, προοδευτική και δημοκρατική προοπτική για όλη την Ευρώπη, για όλους τους λαούς της Ευρώπης”.

Γιώργος ΠαπανδρέουΟ Γιώργος Παπανδρέου στη συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για το Ασφαλιστικό τον Μάρτιο του 2008. Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε εκφράσει την αγανάκτησή του για την πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας “που κλέβει τον εργαζόμενο, κοροϊδεύει και λοιδορεί το εργατικό κίνημα, που παλεύει για τα βασικά δικαιώματα του Έλληνα ασφαλισμένου”.

Είναι ολοφάνερο πια πως δεν θέλουμε τίποτα να αλλάξει στη χώρα μας. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα διαφορετικό από αυτό που έκαναν -με πολύ μεγάλη αποτυχία- οι γονείς μας τις προηγούμενες δεκαετίες.

Και θέλουμε πολιτικούς που θα συμπεριφέρονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο, έστω κι αν ξέρουμε πως αυτός ο τρόπος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον χαρακτήρα τους. Ακόμα κι αν ξέρουμε πως αυτός ο τρόπος είναι ξεπερασμένος και γραφικός.

Ωραία, εμείς λοιπόν θα κάνουμε πως αγωνιζόμαστε -αγωνιστές με χοληστερίνη- και οι πολιτικοί θα κάνουν πως αγωνίζονται μαζί μας.

Να θυμάστε πως πρέπει όλοι να χαμογελάμε και να έχουμε ύφος νικητή, ώστε να βγαίνουμε ωραίοι στις φωτογραφίες.

Το πρόβλημα είναι πως, καθώς παίζουμε όλοι σε αυτό το έργο, δεν υπάρχει κάποιος για να μας χειροκροτήσει.

Δεν πειράζει, ας χειροκροτήσουμε τους εαυτούς μας. Το αξίζουμε.

Αυλαία.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.