Γιατί ανεβαίνει τώρα το ΛΑΟΣ, Αλέξη Παπαχελά;

Καρατζαφέρης, Γεωργιάδης, Βορίδης, ΠλεύρηςΜετά από έρευνες της Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και υπερπατριώτης Γιώργος Καρατζαφέρης φέρεται να έχει δυο off shore εταιρείες και να εμπλέκεται σε νέο σκάνδαλο των εξοπλιστικών, ενώ τρεις τότε βουλευτές του ΛΑΟΣ -και νυν βουλευτές και υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας- οι υπερπατριώτες Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης, είχαν καταθέσει τουλάχιστον 23 ερωτήσεις που αφορούσαν τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Τον Μάρτιο του 2011, ο διευθυντής της “Καθημερινής” Αλέξης Παπαχελάς είχε γράψει στην “Καθημερινή” ένα άρθρο με τίτλο «Γιατί ανεβαίνει ο ΛΑΟΣ», όπου εκθείαζε τον Γιώργο Καρατζαφέρη και το ΛΑΟΣ που φερόταν να βρίσκεται στο 9%.

Είναι γνωστό πως η Καθημερινή και ο ΣΚΑΪ έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους, για να ανεβάσουν τον Καρατζαφέρη και τα παλικάρια του. Υποθέτω για ανιδιοτελείς λόγους. Για τους ίδιους λόγους που αργότερα -και πριν την δολοφονία Φύσσα- έβλεπαν με συμπάθεια την “σοβαρή Χρυσή Αυγή”.

Όταν διάβασα το άρθρο του Παπαχελά με τον τίτλο “Γιατί ανεβαίνει ο ΛΑΟΣ”, έγραψα ένα κείμενο με τίτλο “Γιατί δεν ανεβαίνει το ΛΑΟΣ”.

Αφού θυμίσω πως το ΛΑΟΣ δεν μπήκε στη Βουλή στις επόμενες εκλογές -κάποιος νόμιζε πως είναι ο μόνος πράκτορας μέσα στο κόμμα του αλλά ανακάλυψε πως υπήρχαν τουλάχιστον δυο ακόμα-, παραθέτω το κείμενο (12 Μαρτίου 2011):

Γιατί δεν ανεβαίνει το ΛΑΟΣ

Διάβασα το άρθρο του Αλέξη Παπαχελά στην «Καθημερινή» για το ΛΑΟΣ και τον Καρατζαφέρη και έβγαλα μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Το άρθρο έχει τον τίτλο «Γιατί ανεβαίνει ο ΛΑΟΣ». Το πρώτο συμπέρασμα είναι πως το ΛΑΟΣ δεν ανεβαίνει. Αν το ΛΑΟΣ ανέβαινε, δεν θα χρειαζόταν να γράψει αυτό το άρθρο ο κ. Παπαχελάς.

Το άρθρο του κ. Παπαχελά για το ΛΑΟΣ έρχεται μια ημέρα μετά τη δημοσκόπηση της Public Issue για τον ΣΚΑΙ και την «Καθημερινή». Στη δημοσκόπηση το ΛΑΟΣ παρουσιάζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 9%.

Δεν πιστεύω τις δημοσκοπήσεις. Ειδικά, τις δημοσκοπήσεις που γίνονται για εκδοτικά συγκροτήματα που θέλουν να προωθήσουν τα συμφέροντά των ιδιοκτητών τους.

Το ΛΑΟΣ δεν έχει ποσοστό 9%. Αυτό είναι το ποσοστό που θα ήθελαν να έχει το ΛΑΟΣ ο κ. Παπαχελάς και οι φίλοι του. Οπότε θα υπάρχει η σχετική αρθρογραφία για το ΛΑΟΣ, με την ελπίδα πως θα μπορέσουν να το σπρώξουν και να παίξει το ρόλο που επιθυμούν στην οικουμενική κυβέρνηση που ονειρεύονται.

Τα πράγματα πρέπει να είναι πολύ άσχημα για το εκδοτικό κατεστημένο, για να κάθεται ένας προβεβλημένος δημοσιογράφος σαν τον Αλέξη Παπαχελά να γράφει ένα άρθρο-ύμνο στο ΛΑΟΣ και τον Καρατζαφέρη.

Φυσικά, δεν μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι ο Παπαχελάς υμνεί τον Καρατζαφέρη. Είναι γνωστό από την παγκόσμια ιστορία πως η αστική δημοκρατία –όταν τα βρίσκει δύσκολα- κάνει μια εκτροπή και το γυρνάει στο φασισμό, για να υπερασπίσει τα συμφέροντα των μεγαλοαστών.

Ως εκ τούτου, δεν θα μου προκαλέσει καμία έκπληξη αν σύντομα ο κ. Παπαχελάς γράψει ένα άρθρο για να υμνήσει και τη Χρυσή Αυγή. Μόνο να γράψει τον ύμνο για τη Χρυσή Αυγή στο κυριακάτικο φύλλο της «Καθημερινής» που θα προσφέρει στους «σοβαρούς» αναγνώστες της το «Μαουτχάουζεν» του Μίκη Θεοδωράκη.

(Τραγική η κατάντια των δημοσιογράφων της «Καθημερινής» -ειδικά των αριστερών και των νεοφιλελεύθερων- να διαβάζουν τον διευθυντή της εφημερίδας στην οποία εργάζονται να απαριθμεί τα χαρίσματα του Καρατζαφέρη και τις χάρες του ΛΑΟΣ, και να είναι αναγκασμένοι να το βουλώσουν. «Καίγεται» πολύς κόσμος αυτήν την εποχή στα ΜΜΕ και μάλιστα δεν το παίρνει χαμπάρι. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.)

Μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.