Είμαστε όλες τρανς – Τακουνιές στους φασίστες!

Sylvia RiveraΑγαπητέ πιτσιρίκο, δυστυχώς ακόμα και στις μέρες μας οι τρανς γίνονται θύματα βάναυσων επιθέσεων από τους ναζί. Την Κυριακή που πέρασε μία τρανς ξυλοκοπήθηκε στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Σου επισυνάπτουμε την ανακοίνωση της ομάδας μας για το περιστατικό αυτό, επ’ ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας μνήμης τρανς θυμάτων – 20 Νοεμβρη.

Και σε καλούμε στην προβολή της ταινίας tomboy σήμερα (Πέμπτη) στις 9 το βράδυ στο αμφιθέατρο Δ’ της ιατρικής σχολής ΑΠΘ, την οποία συνδιοργανώνουμε με την Good as You(th) και την κινηματογραφικη ομάδα ιατρικής.

Venceremos!

ομάδα Sylvia Rivera για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride

ΥΓ. Το λογότυπο της ομάδας μας είναι μια γοργόνα με μούσι και υψωμένη γροθιά. Σύμφωνα με τη μυθολογία, η Θεσσαλονίκη, αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μετά το θάνατό της έγινε γοργόνα. Βέβαια, η δική μας γοργόνα είναι queer ;-)

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΡΑΝΣ – ΤΑΚΟΥΝΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Το βράδυ της Κυριακής 16 Νοέμβρη στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης δύο χρυσαυγίτες επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν βάναυσα μια τρανς γυναίκα και έναν περαστικό που πήγε να την υπερασπιστεί. Κι όλα αυτά συνέβησαν μόλις τέσσερις μέρες πριν από τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Τρανς Θυμάτων (20 Νοέμβρη).
Οι τρανσφοβικές και ομοφοβικές επιθέσεις από μέλη της Χρυσής Αυγής αυξάνονται μέρα με τη μέρα και στην πόλη μας. Μοναδικός σκοπός των νεοναζί είναι η επίδειξη σωματικής δύναμης μέσα από την μάτσο-αρρενωπότητα, μπροστά στον τρόμο τους για τη διαφορετικότητα και το θάρρος των LGBTIQA ατόμων να δηλώνουμε ανοιχτά το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου μας.
Ως LGBTIQA ομάδα «Sylvia Rivera- για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride» δηλώνουμε την οργή μας απέναντι στις φασιστικές επιθέσεις και την αλληλεγγύη μας στις τρανς, τους γκέι και τις λεσβίες που τις υφίστανται. Η απάντησή μας σε αυτό το περιστατικό, αλλά και σε όλα τα περιστατικά φασιστικής βίας, θα είναι άμεση και ηχηρή. Η συμπόρευσή μας με κινηματικές συλλογικότητες οι οποίες μάχονται καθημερινά για την προάσπιση της διαφορετικότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι η επιλογή του δικού μας αγώνα. Δεν δεχόμαστε καμία διάκριση λόγω ταυτότητας φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, φύλου, χρώματος, τάξης, θρησκείας, εθνικότητας ή σωματικής- διανοητικής αναπηρίας. Υψώνουμε την φωνή μας απέναντι στην φασιστική απειλή και ενώνουμε τις δυνάμεις μας!
Τους φτύνουμε πολύχρωμα στη μούρη και κάνουμε ξεκάθαρη τη θέση του LGBTIQA κινήματος στην κοινωνία: Προτάσσουμε την ισότητα για όλες, όλους και όλ* απέναντι στην ομοιομορφία, την πατριαρχία και τoν σεξισμό!

ΣΤΙΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ
ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΑΣ

Tomboy
Όλες, όλοι και όλ* σήμερα (Πέμπτη) στην προβολή της ταινίας Tomboy στις 9 το βράδυ στο αμφιθέατρο Δ’ της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ (απέναντι από το ΑΧΕΠΑ), την οποία συνδιοργανώνουμε με την Good as You(th) και την κινηματογραφική ομάδα ιατρικής.

ομάδα Sylvia Rivera – για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride
sylviarivera.thess.pride@gmail.com
facebook: Thessaloniki Pride – Sylvia Rivera

(Αγαπητή ομάδα Sylvia Rivera, είμαστε όλοι τρανς και τους φασίστες τους δέρνουμε. Και με τακούνια και χωρίς τακούνια. Καλή επιτυχία!)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.