Εκατό χρόνια Μερόπειο (1914-2014) – Συναυλία και Bazaar

Μερόπειο - Αγία ΣοφίαΤην Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, στις 19:00, το Μερόπειο γιορτάζει 100 δράσης και προσφοράς στην κοινωνία, με μια συναυλία του Παντελή και του Μιχάλη Καλογεράκη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεροπείου, στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου 45 στην Ακρόπολη. Θα ακολουθήσει το Frog String Quartet. Στις 14, 15 και 16 Νοεμβρίου θα γίνει Bazaar για την ενίσχυση του Μεροπείου. Το Μερόπειο με συγκινεί και για έναν πολύ προσωπικό λόγο: πήγα νηπιαγωγείο στο Μερόπειο.

Το Μερόπειο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα δημιουργήθηκε το 1914 από τους γονείς της Μερόπης, η οποία πέθανε σε ηλικία 12 χρόνων. Ο πόνος της Άννας Θεοδωροπούλου και του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου, για τον χαμό της μικρής κόρης τους, δημιούργησε το Μερόπειο, το οποίο -με την αρωγή πολλών απλών πολιτών- βοήθησε πολλούς ανθρώπους να αποφύγουν τον πόνο, τη μοναξιά και την πείνα.

Ένας από τους πολλούς ανθρώπους που τάισε το Μερόπειο -και ο οποίος έπαιξε στο Μερόπειο- ήταν ο Γιάννης Καλαμίτσης. Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατό του, θυμίζω ένα μέιλ που μου είχε στείλει το 2007 και αφορούσε το Μερόπειο: Γιάννης Καλαμίτσης (1939-2013) – Μερόπειο.

Επίσης, θυμίζω ένα κείμενο που έγραψα το 2007 και αναφερόταν και στην απογραφή που είχα κάνει στο γηροκομείο του Μεροπείου: Απογραφή.

(Η μητέρα μου -όπως και πάρα πολλοί άλλοι απλοί άνθρωποι- βοηθάει όσο μπορεί στις εκδηλώσεις του Μεροπείου, αλλά το πιο ωραίο είναι πως κανονίζει και τα θέματα που θα ποστάρω στο μπλογκ. Τις προάλλες, την άκουσα να λέει σε μια φίλη της στο τηλέφωνο “ναι, θα το βάλουμε, μην ανησυχείς”. “Τι θα βάλουμε, μάνα;” της λέω. “Θα βάλουμε στο μπλογκ για το Μερόπειο” μου απαντάει. Ό,τι πεις, μάνα. Ό,τι πεις.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.