Μανώλης Λιδάκης – Γιάννης Κότσιρας

Κότσιρας Λιδάκης 2Αποφάσισα να αφήσω για λίγο τα θέατρα και να πιάσω τα μπουζούκια, οπότε χτες πήγα στο Levare και άκουσα τον Μανώλη Λιδάκη και τον Γιάννη Κότσιρα. Και ποιος είναι ο ιδανικός άνθρωπος για παρέα στα μπουζούκια; Μα, ο Σπύρος Γραμμένος!

Κότσιρας Λιδάκης 1Το Levare ήταν γεμάτο. Η συντριπτική πλειοψηφία ήταν, βέβαια, γυναίκες. Μόλις καθίσαμε, συνειδητοποιώ πως γύρω μας, στα πρώτα τραπέζια, είναι 200 γυναίκες. Γυρνάω και λέω στον Σπύρο “Σπύρο, νομίζω πως έχω περίοδο”. Λιδάκης και Κότσιρας έχουν τρελό σουξέ στις γυναίκες, και το ξέρω καλά γιατί αρέσουν σε όλες τις φίλες μου. Οπότε, για να τις εντυπωσιάσω, άρχισα να τους στέλνω με το κινητό φωτογραφίες του Λιδάκη και του Κότσιρα. Έστειλα και στην Έλλη που έχει τρελό κόλλημα με τον Λιδάκη, και πρέπει να τον έχει δει πάνω από 300 φορές.

Κότσιρας Λιδάκης 3Δεν πρέπει να υπάρχει καλύτερο λαϊκό πρόγραμμα σήμερα στην Αθήνα. Λιδάκης και Κότσιρας τα δίνουν όλα και η ορχήστρα τους πετάει. Δεν υπάρχει ούτε ένα σκάρτο ή δεύτερο τραγούδι στο πρόγραμμά τους. Είναι όλα ένα κι ένα. Εξαιρετική και η νεαρή τραγουδίστρια Χριστίνα Παπατριανταφύλλου.

Κότσιρας Λιδάκης 5Το μόνο παράπονο που έχω από τον Λιδάκη και τον Κότσιρα είναι που δεν τραγούδησαν μαζί τον “Αποχαιρετισμό” του Κώστα Μουντάκη, που το αγαπάω και το λένε και οι δυο υπέροχα. Εκτός αν το είπαν στην αρχή και το έχασα.

Κότσιρας Λιδάκης 4Ο Μανώλης Λιδάκης είναι σταθερή και διαχρονική αξία, ενώ ο Γιάννης Κότσιρας έχει την πιο καθαρή ανδρική φωνή και το πιο ζεστό και όμορφο χαμόγελο του ελληνικού τραγουδιού. Η Γιάννα είπε πως ο Κότσιρας είναι ο Μάικλ Τζάκσον του ελληνικού τραγουδιού.

Σπύρος ΓραμμένοςΟ Σπύρος Γραμμένος κοιτάει με στοχοπροσήλωση τους συναδέλφους του στη σκηνή. Μετά μου ανακοίνωσε πως αποφάσισε να κόψει το μούσι και να κάνει στροφή στο λαϊκό τραγούδι, ώστε να έρχονται να τον ακούν πολλές γυναίκες. Σοφή κίνηση γιατί, αν είσαι καλλιτέχνης και σε αγαπούν οι γυναίκες, θα τραγουδάς πάντα σε γεμάτα μαγαζιά.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.