Με το καλό

MordilloΦίλε Πιτσιρίκο, κατ’ αρχή να σε συγχαρώ για την καινούργια σου συνεργασία με το ραδιόφωνο του Press Project. Νομίζω ότι είναι από τις λίγες δημοσιογραφικές προσπάθειες που ξεφεύγουν από την μίζερη Ελληνική πραγματικότητα, είναι δηλαδή καλαίσθητες, με άποψη [χωρίς όμως κομματικά κολλήματα] και αντικειμενικό site στην παρουσίαση της είδησης. Προσωπικά, θεωρώ ότι βαδίζει στα βήματα σπουδαίων ανεξάρτητων και προοδευτικών αμερικανικών website όπως πχ το therealnews της Βοστώνης. Εύχομαι ειλικρινά το καλύτερο σε αυτήν την συνεργασία.

Ίσως το The Press Project να ήταν και το μοναδικό ΜΜΕ που άσκησε κριτική στην νέα περιφερειάρχη Αττικής, την κυρία Δούρου και τις επιλογές της κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού της νομαρχίας για το 2015.

Στάθηκε όχι μονάχα στα θετικά [πχ κονδύλια για σίτιση και υγειονομική περίθαλψη αστέγων κι ανέργων] αλλά και στα – πολύ περισσότερα – αρνητικά όπως είναι η συνέχιση της χρηματοδότησης των γηπέδων του Αλαφούζου [ΠΑΟ-Λεωφόρος] και του Μελισσανίδη [ΑΕΚ-Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας].

Στον πρώτο – παρά την αντίθετη γνωμοδότηση του δικαστηρίου – 7 εκατομμύρια ευρώ.

Στον δεύτερο, που δεν έχει ούτε καν το οικόπεδο στο οποίο θα φτιαχτεί το νέο γήπεδο στην κατοχή του [ανήκει στην ερασιτεχνική ΑΕΚ και στον δήμο] και με μαφιόζικες μεθόδους προσπάθησε να βάλει στο χέρι του τον δήμο αλλά τον έχασε τελικά για λίγους ψήφους από τον υποψήφιο που υποστηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, 20 εκατομμύρια ευρώ.

Η κυρία Δούρου, βέβαια, αντί να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις ή τις εισηγήσεις της προηγούμενης διοίκησης Σγουρού. Όμως, προεκλογικά η ίδια έλεγε -και έταζε- άλλα.

Δείγμα γραφής για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται; Ποιος ξέρει; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Θα δείξει ο καιρός.

Προσωπικά, πιστεύω ότι ο πλήρης μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε νέο-ΠΑΣΟΚ θα γίνει ταχύτατα μετά τις επόμενες εκλογές. Δεν θα έχει να κάνει με το προϊόν [ΣΥΡΙΖΑ] αλλά με την ζήτηση.

Κι εξηγούμαι: Οι περισσότεροι νυν ψηφοφόροι του κυρίου Τσίπρα ήταν και είναι ΠΑΣΟΚ – στην νοοτροπία και στις αξίες ζωής που έχουν, αλλά και σε αυτά που προσδοκούν – οπότε, όπου θα τύχει οι υποψήφιοι του κόμματος να είναι Αριστεροί θα καταποντιστούν, την ίδια στιγμή που θα θριαμβεύουν οι πρώην ΠΑΣΟΚοι.

Το σύστημα θα αναπαραχθεί περίφημα για μία φορά ακόμα κι εκείνο που οι πελάτες [μια και δυστυχώς η χώρα στερείται πολιτών] θα ζητήσουν, εκείνο τελικά και θα πάρουν.

Να μην είμαι όμως άδικος με την επικείμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Του έλαχε να κυβερνήσει σε μια εποχή απίστευτων προκλήσεων – κοινωνικών, οικονομικών, και εθνικών – κι ερωτημάτων που ζητούν επιτακτικά απάντηση.

Σε μια εποχή για την Ελλάδα [και τον κόσμο] δύσκολη όπου τα «ίσως» δεν φτάνουν ούτε προσφέρουν χρόνο.

Όταν όμως δεν έχεις τουλάχιστον ξεκαθαρίσει ότι θα ξεβρομίσεις την σαπίλα που οδήγησε την χώρα και την κοινωνία στην χρεοκοπία, η ελπίδα να κάνεις την υπέρβαση είναι απατηλή.

Θα συντριφτείς σε χρόνο dt και θα πάρεις μαζί σου μες τα ερείπια της αποτυχίας σου ότι θα άξιζε ίσως να σωθεί.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει. Ο πάτος του βαρελιού είναι ακόμα μπροστά μας. Ή ακόμα χειρότερα, το βαρέλι ίσως και να μην έχει καθόλου πάτο. Να τον πουλήσανε κι αυτόν μαζί με το περιεχόμενο στους ξένους.

Φιλιά πολλά από την Εσπερία και καλή αρχή

Ηλίας

Υ.Γ. Πολύ στεναχωρήθηκα που δεν μπορέσω να δω την παράσταση «Η αληθινή απολογία του Σωκράτη» των Σταμάτη Κραουνάνακη και «Σπείρα-Σπείρα». Αν δεν κάνω λάθος τελειώνει στις 16/11/2014. Ο Σταμάτης είναι μια ανοιχτή, καθάρια ψυχή, ειλικρινής σε αυτά που λέει και που πράττει, είτε αποδεικνύονται σωστά είτε όχι. Όλο αυτό το πακέτο είναι εξαιρετικά σπάνιο σήμερα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παντού.

(Αγαπητέ Ηλία, σε ευχαριστώ. Το The Press Project είναι όπως το περιγράφεις. Ένα από τα λίγα μέσα που έκανε και κάνει την προσπάθειά του μέσα σε ένα περιβάλλον που δεν ευνοεί καθόλου τέτοιες δημοσιογραφικές προσπάθειες. Είναι σκληρή η προσπάθεια για επιβίωση και για το The Press Project. Είμαι σε ανοιχτή συνεργασία με το The Press Project εδώ και χρόνια. Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε είτε με κείμενα είτε με εκπομπές. Το μπλογκ μου είναι στους server του The Press Project και ο Κώστας Εφήμερος είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο είμαι συνέχεια σε επαφή. Για μένα, οι εκπομπές στο The Press Project είναι η τελευταία -ή η προτελευταία προσπάθεια γιατί υπάρχει και κάτι ακόμα που δεν είναι του παρόντος-, πριν αναγκαστώ να πάω σε κάποιο καθεστωτικό ΜΜΕ, για να επιβιώσω. Η άλλη επιλογή είναι να αφήσω το γράψιμο -τουλάχιστον το καθημερινό γράψιμο- και να επιστρέψω στην παλιά μου δουλειά. Ελπίζω ακόμα και αυτοί που δεν με συμπαθούν να μου αναγνωρίζουν πως αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια έκανα μια τίμια προσπάθεια, αν και δεν είμαι δημοσιογράφος. Για τον ΣΥΡΙΖΑ έχω γράψει πολλές φορές. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει αυτό που θέλουν οι Έλληνες. Για την Ρένα Δούρου, θα γράψω τώρα, με αφορμή το σχόλιό σου. Ο Σταμάτης Κραουνάκης ματώνει αυτές τις ημέρες σε μια σκηνή της Αθήνας για όλα αυτά που αφορούν τις ζωές μας αλλά, δυστυχώς, η πλειοψηφία των θεατών φαίνεται να επιβραβεύει ηθοποιούς που διαφημίζουν τράπεζες και συμμετέχουν σε παραστάσεις που το εισιτήριο κοστίζει 25 ευρώ. Κατά τ’ άλλα, είναι αθώοι οι καημένοι οι Έλληνες. Σε ευχαριστώ και πάλι, Ηλία. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.