Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες

Καραμανλής Σόκρατες
Αίσθηση έχει προκαλέσει η σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες, στο πλαίσιο έρευνας για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Ο Σόκρατες παρουσιάζεται σήμερα στον δικαστή.

Είναι προφανές πως η φοροδιαφυγή είναι μεγαλύτερο έγκλημα για έναν πρωθυπουργό από το να είναι υπεύθυνος για την χρεοκοπία της χώρας του, οπότε είναι λογικό να πηγαίνει στον δικαστή ο Ζοζέ Σόκρατες και όχι ο Κώστας Καραμανλής.

Βέβαια, θα μπορούσε η πορτογαλική Δικαιοσύνη να καλέσει τον Κώστα Καραμανλή και τον Κώστα Σημίτη να απολογηθούν για την χρεοκοπία της Ελλάδας, αφού η ελληνική Δικαιοσύνη δεν πρόκειται να τους καλέσει ποτέ.

Μάλιστα, τώρα ακούγονται πολιτικοί που θέλουν τον Κώστα Καραμανλή επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού θα πρέπει κάπως να ανταμειφθεί για την επιτυχία του να οδηγήσει την Ελλάδα στην χρεοκοπία.

Το ωραίο είναι πως και στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλοί που βλέπουν με συμπάθεια τον Κώστα Καραμανλή ως επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Από τον Καραμανλή, ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα αρχίσει τις ανατροπές ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, για να υπάρχει εθνική συναίνεση, να δώσουν υπουργεία στον Ευάγγελο Βενιζέλο και στη Ντόρα Μπακογιάννη.

Εγώ προτείνω να κάνουμε επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Ζοζέ Σόκρατες. Έχει και πιο ελληνικό όνομα από τον Καραμανλή.

Από την άλλη, μπορούμε να κάνουμε τους παρεξηγημένους και να ζητήσουμε να αλλάξει επίθετο ο Σόκρατες επειδή δεν του αξίζει ελληνικό όνομα και ντροπιάζει την χώρα μας.

Μπορούμε να του ζητήσουμε και αποζημίωση για ηθική βλάβη.

(Είναι τραγική η κατάσταση. Όχι εδώ, καλέ, στην Πορτογαλία!)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.