Είναι έτοιμη η Ελλάδα για μια γυναίκα στην Προεδρία της Δημοκρατίας;

MΜε αφορμή την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας -και πριν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα-, ακούστηκαν και κάποια γυναικεία ονόματα ως υποψήφια για το ανώτερο αξίωμα της χώρας μας.

Ήταν η πρώτη φορά που τόσες πολλές γυναίκες ακούστηκαν ως υποψήφιες για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Οι καιροί έχουν αλλάξει και -όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις- δεν είναι λίγοι οι Έλληνες που δηλώνουν πως θα επιθυμούσαν να δουν στην Προεδρία της Δημοκρατίας μια γυναίκα.

Βέβαια, ο λόγος που οι Έλληνες βλέπουν με καλό μάτι την ανάληψη της Προεδρίας της Δημοκρατίας από μια γυναίκα έχει μάλλον να κάνει με το γεγονός πως ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι εντελώς διακοσμητικός, οπότε μικρή σημασία έχει αν ο ο Πρόεδρος θα είναι άνδρας, γυναίκα ή τρανσέξουαλ.

Από την στιγμή που η δουλειά του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι να υποδέχεται τους καλεσμένους, να τους περνάει στο καθιστικό και να τους τρατάρει κάνα σοκολατάκι, μια γυναίκα μπορεί να τα κάνει καλύτερα όλα αυτά, ενώ θα μπορεί να ρίχνει και κάνα σφουγγάρισμα μετά, ώστε να μην χρειάζεται να πληρώνουμε και καθαρίστρια.

Επίσης, ο άνδρας πρέπει να προσέχει πού βάζει την υπογραφή του αλλά έχουμε δει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράφει ό,τι του βάζουνε μπροστά του, οπότε καλύτερα να αναλάβει την Προεδρία της Δημοκρατία γυναίκα, γιατί, όπως όλοι ξέρουμε, οι γυναίκες είναι χαζοβιόλες και επιπόλαιες, οπότε θα έχει κι ένα άλλοθι, όταν θα υπογράψει πως η χώρα πουλήθηκε σε νέο ιδιοκτήτη και πως οι Έλληνες θα πρέπει να την εγκαταλείψουν μέσα σε 24 ώρες.

Βέβαια, υπάρχει και ένα πρόβλημα που απαγορεύει σε μια γυναίκα να αναλάβει την Προεδρία της Δημοκρατίας:

Με τον διαρκή χρηματισμό των πολιτικών ηγετών του τόπου, αν μια γυναίκα αναλάβει την Προεδρία της Δημοκρατίας, είναι βέβαιο πως όλοι θα την αποκαλούν “Η Πουτάνα της Δημοκρατίας”.

(Κυρία Πρόεδρε, σας άφησα τα χρήματα στο κομοδίνο.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.