Η Αριστερά της χοληστερίνης

Ψαριανός Λυκούδης ΤατσόπουλοςΟ Σπύρος Λυκούδης δήλωσε πως μπορεί να κάνει τον Δημήτρη Παπαδημούλη να μην μπορεί να σταθεί, αφού θα μπορούσε να του απαντήσει με προσωπικές αναφορές για τον ίδιο, αλλά δεν θα το κάνει.

Πριν από μερικούς μήνες, ο κ. Λυκούδης είχε πει πως ο Πάνος Σκουρλέτης είναι αγράμματος και πως “θα έλθει η γη ανάποδα αν κρίνει ο Σκουρλέτης εμένα”.

Ο Σπύρος Λυκούδης είναι πρώην Συνασπισμός, πρώην ΣΥΡΙΖΑ, πρώην ΔΗΜΑΡ και νυν Ποτάμι.

Ο Σπύρος Λυκούδης μαζί με τον Γρηγόρη Ψαριανό και τον Πέτρο Τατσόπουλο εκπροσωπούν αυτό το νέο που φέρνει στην πολιτική ζωή του τόπου ο αυτοδημιούργητος Σταύρος Θεοδωράκης με το Ποτάμι.

Όσοι υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προβληματιστούν κάπως από το γεγονός πως αυτές οι μεγάλες προσωπικότητες ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ ή εκλέχτηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή, αυτοί οι άνθρωποι δηλώνουν πως είναι αριστεροί -ή τουλάχιστον δήλωναν κάποτε πως είναι αριστεροί- και κάποιοι τους πίστευαν και τους ψήφιζαν (σ.σ. Πάντως, εγώ δεν τους ψήφισα ποτέ. Οπότε, ψαχτείτε εσείς.)

Δεν ξέρω τι ακριβώς έχουν προσφέρει στον τόπο ο Λυκούδης, ο Ψαριανός και ο Τατσόπουλος, ούτε ποιο είναι το κοινοβουλευτικό τους “έργο”· αν ξέρει κάποιος, ας με ενημερώσει.

Όπως δεν ξέρω τι έχει προσφέρει στον τόπο ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος, αφού συμμετείχε στην κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ -και είδε την ΔΗΜΑΡ να εξαφανίζεται από το πολιτικό χάρτη-, ετοιμάζεται τώρα να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν κάνω λάθος, ετοιμάζεται να τον υποδεχτεί.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αυτοί είναι άνθρωποι που ενδιαφέρονται μόνο για την προσωπική τους επιβίωση. Με κάθε τρόπο.

Σήμερα εδώ, αύριο εκεί, μεθαύριο παραπέρα. Όπου να ‘ναι, κι ό,τι να ‘ναι.

Όποιος πιστεύει πως η οποιαδήποτε αλλαγή στη χώρα θα γίνει με τον Κουβέλη, τον Λυκούδη, τον Ψαριανό και τον Τατσόπουλο είναι μάλλον καθυστερημένος.

Είναι ωραία αυτή η Αριστερά που εκπροσωπούν αυτοί οι άνθρωποι. Η Αριστερά της χοληστερίνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προσέξει για να μην βρεθεί αύριο με πολλούς Ψαριανούς και Τατσόπουλους, ενώ θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να πείσει πως δεν έχει πια καμία σχέση με τέτοιους ανθρώπους.

Οι πολίτες θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ για να ξεφορτωθούν, αρχικά, την ανυπόφορη και αδίστακτη ακροδεξιά παρέα του Σαμαρά και τον τυχοδιώκτη Βενιζέλο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι διατεθειμένοι να δεχτούν διάφορους σαχλαμάρες που δηλώνουν αριστεροί και νοιάζονται μόνο για την τσέπη τους.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.