“Αριστερός” και εκατο-ογδοντικοστός γίνεται;

ΛαμόγιαΦίλε Πιτσιρίκο, σε αντίθεση με τα προφανή -για όποιον έχει μάτια και βλέπει, και αυτιά και ακούει- αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή των ΑΝΕΛΛ Παύλου Χαϊκάλη, θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο σχετικά με πιθανή επιτυχημένη δωροδοκία των “αριστερών” βουλευτών Ψαριανού και Λυκούδη.

Το γεγονός ότι αυτοί οι βουλευτές ψήφισαν “όχι” στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης και “ναι” στον αντιπρόεδρο της ΝΔ -που προτάθηκε για ΠτΔ λίγες μέρες αργότερα- είναι δύο γεγονότα που δεν συνδέονται μεταξύ τους με κανέναν τρόπο.

Η “αριστερή” τους συνείδηση δεν θα τους επέτρεπε ποτέ να πάρουν χρήματα προκειμένου να υποστηρίξουν έναν δεξιό-κομματικό υποψήφιο για ΠτΔ. Ήταν θέμα της στιγμής. Όπως, πχ, αν ήτανε κριτές στο “Ελλάδα έχεις ταλέντο”. Τους άρεσε, τον ψηφίσανε. Τόσο απλό.

Τον ρόλο του συνηγόρου υπεράσπισης των πρώην συντρόφων του, ανέλαβε, δυστυχώς, ο Μανώλης Γλέζος -για κακή του τύχη λίγες ώρες πριν σκάσει η υπόθεση Χαϊκάλη-, επιτιθέμενος σε άλλους βουλευτές που είχαν αφήσει υποννοούμενα για τους προαναφερόμενους.

Θα είχαν μεγάλο ενδιαφέρον οι δηλώσεις του κυρίου Γλέζου αν η προσπάθεια “συστράτευσης” των προθύμων του Σαμαρά στεφθεί υπό πλήρη επιτυχία και ένας εκ των δύο ΔΗΜΑρικών “αριστερών” βουλευτών -ας πούμε ο Λυκούδης- γίνει υπουργός στην διευρυμένη κυβέρνηση των ΣαμαροΒενιζέλων.

Υ.Γ. Δεν θα έχει πολύ γέλιο να είναι ο Πέτρος Γαμίκος ο 180 στην 3η ψηφοφορία;

Φιλιά πολλά από την Εσπερία

Ηλίας ​

(Αγαπητέ Ηλία, οι περισσότεροι αριστεροί προτιμούν να ξεχνούν πως πρόσωπα σαν τον Ψαριανό και τον Λυκούδη ήταν στην ωραία παρέα του ΣΥΡΙΖΑ -πολλοί τους θαύμαζαν μάλιστα τότε-, ενώ ο Τατσόπουλος αντιμετωπίζεται σαν να έπεσε ουρανοκατέβατος στη Βουλή και σαν να μην εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ στις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών. Δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν αυτούς -και πολλούς άλλους ακόμα- τους δούμε αύριο ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να τους δώσουν και υπουργεία. Καλά, τον Κουβέλη τον θεωρώ σίγουρο. Είναι ο πιο φαιδρός από όλους. Και αυτοί που θα τους υποδεχτούν, όμως, δεν πάνε πίσω. Δεν θα εκλεγεί μάλλον Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή αλλά θα ήταν πολύ ωραίο ο 179ος να ήταν χρυσαυγίτης και ο 180ός να είναι “αριστερός”. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.