U-turn

ΜΦίλε Πιτσιρίκο, η αρχή του τέλους των βρωμερών Σαμαροβενιζέλων επιτέλους έφτασε. Τώρα είναι η ευκαιρία για μια αναστροφή της καταστροφικής πορείας που ακολουθεί η χώρα. Τις επόμενες βέβαια ημέρες, θα αρχίσουν ξανά οι φοβέρες. Τα πουστοκάναλα της διαπλοκής θα περιγράφουν το μέλλον με τα πιο μελανά χρώματα. Μπροστά στα ΑΤΜ θα στέκονται οι συνταξιούχοι και όταν πατάνε το κουμπί αντί για ευρώ θα βγαίνουνε βατράχια με την μορφή του Τσίπρα.

Προσωπικά, πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη προετοιμαστεί για να εφαρμόσει το πρώτο «αριστερό» μνημόνιο.

Η οικονομική πολιτική θα παραμείνει η ίδια ακόμα κι αν αλλάξει το όνομα. Ό,τι όμως και να συμβεί στο επίπεδο της οικονομίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει τέλος στο ακροδεξιό παρακράτος των Σαμαροβενιζέλων.

Περιμένω τουλάχιστον να ​ρίξ​ει φόλα στα λυσσασμένα σκυλιά των πραιτοριανών του παρακράτους, των σιχαμένων ΜΑΤατζήδων.

Περιμένω τουλάχιστον την δραστική περικοπή των εξοπλιστικών δαπανών και την οργάνωση στοιχειωδών κοινωνικών δομών υποστήριξης των ανέργων και των στρωμάτων που έχουν πληγεί βάναυσα από τις πολιτικές λιτότητας και υποτέλειες που καθοδηγούνται από την ΕΕ και εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις των δοσίλογων.

Περιμένω τουλάχιστον καυτό παλούκωμα των μεγαλοκαναλαρχών και μεγαλοεκδοτών. Περιμένω τουλάχιστον διαφάνεια στις αποφάσεις και στις ​κρατικές ​ συμβάσεις.

​ Περιμένω δραστικές παρεμβάσεις στο ανάπηρο και βαθιά διαπλεκόμενο σύστημα απονομής της δικαιοσύνης. ​

Περιμένω τουλάχιστον ειλικρίνεια απέναντι στους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είναι η ώρα του φόβου για κανέναν αριστερό για κανένα αξιοπρεπή πολίτη.

Επιτέλους! Και το χειρότερο να συμβεί δεν μπορεί να αφήσουμε τα ίδια παλιοτόμαρα που χρεοκόπησαν την χώρα, τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας να εξακολουθούν να έχουν το χέρι τους βαθιά
​μέσα ​ στον κώλο μας.

Σήμερα είναι από τις στιγμές εκείνες της ιστορίας που δεν υπάρχει ​καμιά ​ελπίδα, αν κοιτάξεις με τα μάτια της λογικής.

​Η μόνη ​​μας ίσως ​ελπίδα ​είναι ​ να σηκωθούν οι προσκυνημένοι, να αφυπνιστούν οι ραγιάδες.

​Όμως, ​έστω και χωρίς ελπίδα στην καρδιά, ένας είναι ο δρόμος μπροστά μας και πρέπει να τον πορευτούμε.

Φιλιά πολλά από την Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ. Είδα ένα video «ντροπή και αίσχος» από τα Κυριακάτικα ΠΑΣΟΚοπουλα του MEGA. Ζητάγανε και τα ρέστα από τους ανθρώπους που καιόντουσαν μέσα στο φουρτουνιασμένο πέλαγος γιατί δεν είπανε ένα ευχαριστώ στον υπουργό Ντινόπουλο που εγκατέλειψε Κυριακάτικα το πουστοκάναλο για να ασχοληθεί μαζί τους. Και δεν ήταν κι ο αρμόδιος υπουργός γαμώ την αγανάκτηση γαμώ! Πρόκειται για ασύλληπτου μεγέθους παλιοτόμαρα που το παίζουν δημοσιογράφοι. ​Με την αλλαγή κυβέρνησης δεν πρέπει να συνεχίσουν – όλοι αυτοί – τις business as usual. ​

(Αγαπητέ Ηλία, την άποψή μου την έχω γράψει πολλές φορές. Αυτό που θα γίνει στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου έπρεπε να είχε γίνει στις εκλογές του 2012. Τότε, οι Έλληνες έπρεπε να ρίξουν από την κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Οι Έλληνες φοβήθηκαν και έχασαν. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά και η χώρα είναι δεμένη. Από την άλλη, πάντα υπάρχει ελπίδα· ο Χέλντερλιν είχε γράψει πως «εκεί που αυξάνεται ο κίνδυνος, αυξάνεται επίσης και η δυνατότητα της σωτηρίας”. Βέβαια, θα χρειαστεί αφύπνιση των πολιτών. Δεν μετριέται ο ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα, εμείς μετριόμαστε. Είτε ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ, είτε όχι. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να στείλει τα χρεοκοπημένα καθεστωτικά ΜΜΕ στο ταμείο, όπως πήγαν όλοι οι απλοί Έλληνες πολίτες. Αν οι ολιγάρχες ιδιοκτήτες των ΜΜΕ δεν πληρώσουν, να βάλουν λουκέτο. Ηλία, θα πούμε πολλά τις επόμενες ημέρες. Να γράφεις, ε; Α, και να έρθεις να ψηφίσεις. Σε ευχαριστώ. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.