Αδελφοί Καραμάζοφ στο Μερόπειο Ίδρυμα

ΚΑΡΑΜΑΖΩΦΑπό την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, κάθε Τετάρτη με Κυριακή στις 21:00, θα παίζεται στο Μερόπειο Ίδρυμα -που μεριμνά για την φροντίδα των ηλικιωμένων- η παράσταση “Αδελφοί Καραμάζοφ”, σε σκηνοθεσία του Ηλία Κουνέλα. Τα 2 από τα 10 ευρώ του εισιτηρίου παραχωρούνται στο Μερόπειο Ίδρυμα. Να δούμε όλοι αυτή την παράσταση.

Αδελφοί Καραμάζοφ – Η εμπειρία μιας συνάντησης
Στο ιστορικό Μερόπειον της Διονυσίου Αρεοπαγίτου
σε σύλληψη –σκηνοθεσία Ηλία Κουνέλα.

Τον Αύγουστο του ’13 έξι ηθοποιοί ξεκίνησαν ένα μεγάλο ταξίδι. Αποφάσισαν να διαβάσουνε μαζί τους Αδελφούς Καραμάζοφ του Fyodor Dostoyevsky, με σκοπό να παρατηρήσουνε κατά πόσο είναι εφικτό ένα μυθιστόρημα να μεταστρέψει τη ζωή τους. Το εγχείρημα ολοκληρώθηκε μετά από 8 μήνες και η ζωή τους είχε πραγματικά αλλάξει. Αυτή την εμπειρία μοιραστήκανε δημοσίως στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών τον Ιούνιο του 2014 στην αυλίτσα του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα. Πέρασαν από τότε 6 μήνες και οι ηθοποιοί ξανασμίξανε, οι πέντε από τους έξι, για μια χειμωνιάτικη εκδοχή που θα φιλοξενηθεί στο σαλόνι του ιστορικού Μερόπειου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που γιορτάζει φέτος 100 χρόνια ζωής. Αυτή τη φορά οι ηθοποιοί, με μια απώλεια στο ενεργητικό τους, καταλαβαίνουν πως η ζωή τους και η καθημερινότητα αλλάζουν ραγδαία από λεπτό σε λεπτό και πως το μόνο αμετακίνητο είναι αυτό το μυθιστόρημα που διαβάσανε από κοινού. Μπορεί λοιπόν η προσωπική τους μνήμη να αποκτήσει διαχρονική ερμηνεία; Μπορούν «το δικό τους» μυθιστόρημα να το υπερασπίζονται για πάντα;

Μετάφραση: Ελένη Μπακοπούλου
Σύλληψη – Σκηνοθεσία:  Ηλίας Κουνέλας
Σκηνική – Ενδυματολογική επιμέλεια:  Κατερίνα – Χριστίνα Μανωλάκου
Ηθοποιοί:  Στέλιος Ανδρονίκου, Ηλίας Κουνέλας, Κλεοπάτρα Μάρκου, Βασίλης Σαφός, Μαρίνα Συμεού
Βοηθός Σκηνοθέτη – Σκηνογράφου: Άρτεμις Σιέρρα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Άννα-Μαρία Πασχάλη
Φωτογραφίες: Χρήστος Χουλιάρας
Παραγωγή: Ομάδα Θεάτρου ΟΠΕRΑ

Η παράσταση θα παιχτεί από 1η Ιανουαρίου 2015 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2015.
Κάθε Τετάρτη με Κυριακή στις 21.00
Μερόπειον, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 45 Ακρόπολη
Γενική Είσοδος 10€ – τα 2€ από κάθε εισιτήριο παραχωρούνται στο Μερόπειον
τηλ. κρατήσεων : 690 753 82 58

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.