Από τους MOAN στον Διονύση Σαββόπουλο (την ίδια μέρα)

Moan 1Χτες είχα την ευκαιρία να δω τους MOAN να ηχογραφούν στο studio Dudu Loft στο Μεταξουργείο -έχει και πολλά άλλα studio στο Μεταξουργείο που δεν έχουν μουσική- αλλά μετά πήγα και στην Άνοδο, όπου παίζουν και τραγουδούν οι Άγαμοι Θύται, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο μεγάλος Πάνος Μουζουράκης. Στην Άνοδο άκουσα και τον Διονύση Σαββόπουλο· με το ζόρι γιατί, εδώ και πολλά χρόνια, δεν τον μπορώ τον Σαββόπουλο.

MOAN 2Ο Αδριανός, η Μαρία Όλγα και ο Σταύρος κάνουν ένα διάλειμμα ανάμεσα στα πολλά διαλείμματα, για να πιούν ένα καφεδάκι, να κάνουν ένα τσιγαράκι και να μου ανοίξουν τις καρδιές τους.

MOAN 3Το πρώτο CD των MOAN θα κυκλοφορήσει την άνοιξη και είναι γαμάτο. Εγώ το ξέρω επειδή το άκουσα. Μετά την κυκλοφορία του CD τους, οι MOAN θα κάνουν περιοδεία στην Κίνα, όπου είναι πολύ δημοφιλείς, μετά την επιτυχία που γνώρισε ένα τραγούδι τους το οποίο ακουγόταν στη διαφήμιση των Jumbo της Κίνας. Η περιοδεία των MOAN στην Κίνα θα γίνει και ταινία από τον Βιμ Βέντερς.

MOAN 4Ωραία είναι στο στούντιο, αν και οι MOAN και οι μουσικοί τους μάλλον δεν έβλεπαν την ώρα να μας ξεφορτωθούν. Είπα στον ντράμερ πως είδα το Whiplash και μου άρεσε -πολύ ωραία ταινία, να την δείτε κι εσείς- και μου είπε “δεν μας χέζεις, ρε πιτσιρίκο, είναι ποτέ δυνατόν να γίνεται όλος αυτός ο σαματάς σε μια ταινία μόνο για έναν ντράμερ;”. Εντάξει, δεν μου είπε έτσι· μου είπε πως βρίσκει υπερβολικό το σενάριο της ταινίας αλλά θα την δει.

Πάνος Μουζουράκης 1Και από το Dudu Loft βρεθήκαμε στην Άνοδο, για να δούμε πώς διασκεδάζουν οι Έλληνες. Τίγκα το μαγαζί. Μόνο στις τουαλέτες δεν είχαν βάλει τραπέζια. Ωραίοι οι Άγαμοι Θύται αν και τους έχω δει και καλύτερους. Τους Άγαμους Θύτες τους είχα δει πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη, πριν κατέβουν στην Αθήνα, για τη συνεργασία με τον Νταλάρα. Τότε ήταν πολύ καλύτεροι αλλά κι εγώ ήμουν καλύτερος τότε. Έπαιζα μπάλα τρεις ώρες και δεν κουραζόμουν. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έχει αυτό το ύφος “χάρη σας κάνω που σας τραγουδάω” που το γουστάρω κάπου. Γυρνάει και το κεφάλι πάντα προς τα δεξιά. Μόνο προς τα δεξιά. Εντάξει, μπορεί να έχει χρόνια ψύξη.

Πάνος ΜουζουράκηςΟ Πάνος Μουζουράκης είπε το Αστέρι, το οποίο είναι το αγαπημένο μου τραγούδι αυτή την εποχή, γιατί είναι κάργα αυτοσαρκαστικό. Νομίζω πως ο Πάνος Μουζουράκης έχει πολύ μεγάλο ταλέντο -όχι μόνο στο τραγούδι- και δεν ξέρει τι να το κάνει. Θα το βρει.

Διονύσης ΣαββόπουλοςΟ Διονύσης Σαββόπουλος -με την γνωστή ξινίλα του- ήταν ανάμεσα στους θεατές και είπε κι ένα τραγουδάκι. Ήταν τα γενέθλιά του και του φέρανε μια εξαώροφη τούρτα. Την τούρτα την έφερε ο Δημήτρης Σταρόβας, οπότε πριν μπορεί να είχε και 12 ορόφους. Εγώ νόμιζα πως θα βγουν μέσα από την τούρτα Στέλιοι Ράμφοι, χωμενίδια, φαήλοι και η Λουγκρητία Μπογδάνα αλλά πετάχτηκε μέσα από την τούρτα ο Μίκης Θεοδωράκης με παρεό και άρχισε να τραγουδάει τον εθνικό ύπνο. Οι θεατές, από τον ενθουσιασμό τους, άρχισαν να τραβάνε τα βυζιά τους, να σκίζουν τα ρούχα τους και να φασώνονται πάνω στα τραπέζια. Τότε ο Διονύσης Σαββόπουλος κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και άρχισε να τραγουδάει τον ύμνο του ΕΑΜ που μας έσωσε από την πείνα και θα μας σώσει τώρα από τον Σαμαρά. Μετά είπε και την Διεθνή, το Bella Ciao και τα Χριστιανόπουλα, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε και την Ορθοδοξία, με την οποία κάποιοι “καλλιτέχνες” έκαναν περιουσία. Μετά εμείς πήγαμε και φάγαμε ένα βρόμικο, ενώ ο Διονύσης Σαββόπουλος συνέχισε να παίζει αντάρτικα, για να γιορτάσει την επερχόμενη νίκη της Αριστεράς.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.