Ζούγκλα οι δρόμοι της χώρας μετά τη σύλληψη Ξηρού

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΣοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως δεκάδες Έλληνες βρίσκονται αυτή τη στιγμή τραυματισμένοι και αβοήθητοι στους δρόμους όλης της χώρας, μετά από τροχαία ατυχήματα. Κανένας δεν σταματάει πια, για να βοηθήσει τους τραυματίες από τροχαία ατυχήματα.

Μετά την ευφυή ιδέα της Ελληνικής Αστυνομίας να προσποιηθεί ένας αστυνομικός πως έπεσε από τη μηχανή του ώστε να πάει ο Χριστόδουλος Ξηρός να τον βοηθήσει και να τον συλλάβουν, κανένας Έλληνας δεν πιστεύει πως όλοι αυτοί που είναι αιμόφυρτοι στην άσφαλτο έχουν τραυματιστεί σε τροχαίο.

Όλοι οι Έλληνες νομίζουν πως οι τραυματισμένοι από τροχαία είναι αστυνομικοί που προσποιούνται τους τραυματισμένους, ώστε να τους συλλάβουν.

Μάλιστα, μετά την είδηση πως πολίτες συλλαμβάνονται ακόμα και για χρέος 50 ευρώ στην Εφορία, οι πολίτες πιστεύουν πως οι τραυματισμένοι από τα τροχαία είναι εφοριακοί που θέλουν να τους μπουζουριάσουν γιατί δεν έχουν πληρώσει την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ.

Τα ΜΜΕ μεταδίδουν εικόνες με οδηγούς να περνούν δίπλα από τραυματισμένο οδηγό με τα άντερα και τα μυαλά έξω, και να του φωνάζουν “Ρε σκατόμπατσε, δεν ντρέπεσαι να πασαλείβεσαι με ντοματοπελτέ για να μας συλλάβεις;”.

Σε ένα άλλο βίντεο, διερχόμενος οδηγός φωνάζει σε μαχαιρωμένη τραβεστί “Κωλόμπατσε, ντύθηκες πουτάνα για να με πιάσεις επειδή δεν έχω πληρώσει τα κοινόχρηστα;”.

Από την άλλη, έχουμε και φαινόμενα, όπου κάποιοι οδηγοί -που δεν χρωστάνε πουθενά- κατεβαίνουν από τα αυτοκίνητα για να βοηθήσουν τους τραυματίες αλλά οι τραυματίες νομίζουν πως οι οδηγοί είναι μέλη της 17Ν και έρχονται να τους δώσουν την χαριστική βολή, με αποτέλεσμα να παθαίνουν καρδιακή προσβολή από το φόβο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ούτε τα ασθενοφόρα πάνε να πάρουν τους τραυματίες από τροχαία ατυχήματα, γιατί οι γιατροί και οι νοσοκόμοι νομίζουν πως είναι κόλπο της Αστυνομίας.

Το σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας να συλλάβει τον Χριστόδουλο Ξηρό σκηνοθετώντας ένα τροχαίο ατύχημα, έχει κάνει τους Έλληνες καχύποπτους μεταξύ τους, αφού οι περισσότεροι κάπου έχουν ένα χρέος, και νομίζουν πως όλοι οι άλλοι είναι μεταμφιεσμένοι αστυνομικοί που προσπαθούν να τους συλλάβουν.

Η αλληλεγγύη -που είναι το σήμα κατατεθέν της ελληνικής κοινωνίας- χάθηκε, εξαιτίας της Ελληνικής Αστυνομίας που έστησε ένα τροχαίο ατύχημα, για να συλλάβει τον ευγενικό Χριστόδουλο Ξηρό που πήγε να βοηθήσει τον πεσμένο αστυνομικό.

Τώρα ο καθένας μόνος του. Όχι άλλη αλληλεγγύη. Μπουκώσαμε από αλληλεγγύη τα τελευταία χρόνια.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.