Η αποτυχία του μνημονιακού προγράμματος για την Ελλάδα

Jo DiΤο μόνο σίγουρο, τα τελευταία 5 χρόνια, είναι η πλήρης αποτυχία του μνημονιακού προγράμματος που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα.

Το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25%, το χρέος ανέρχεται στο 185% του ΑΕΠ, η ανεργία βρίσκεται στο 27%, με περισσότερους από 1.200.000 ανθρώπους να έχουν χάσει τη δουλειά τους.

Επίσης το 60% των νέων είναι άνεργοι και το 30% των επιχειρήσεων έχουν κλείσει.

Οι μισθοί μειώθηκαν κατά 40% και οι συντάξεις κατά 50%.

Η φτώχεια χτυπάει την πόρτα όλο και περισσότερων ανθρώπων και από το 2009 το ποσοστό φτώχειας αυξήθηκε κατά 100% ενώ η παιδική φτώχεια αφορά το 41%.

Οι απώλειες των τραπεζικών καταθέσεων αγγίζουν τα 80 δισ. ευρώ και οι αντίστοιχες απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία αγγίζουν τα 35 δισ. ευρώ.

Τα νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα αυξήθηκαν κατά 250% από το 2009 και πάνω από 250.000 νέοι επιστήμονες έχουν μεταναστεύσει.

Τέλος, το πλουσιότερο 10% των Ελλήνων κατέχει πάνω από το 56% του πλούτου.

(Jo Di is back!)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.