Όλο και καλύτερα

Google AnalyticsΟ Ιανουάριος ήταν ένας καταπληκτικός μήνας για το μπλογκ, αφού τα page views ήταν πάνω από 1,8 εκατ. Αυτό συνέβη αν και υπήρξαν αρκετές μέρες που ο server είχε πρόβλημα. Ένας “ειδικός” μου είπε πως, αν η σελίδα μου δεν είχε την παραδοσιακή μορφή του μπλογκ -με το ένα ποστ κάτω από το άλλο- θα μπορούσε να κάνει και πάνω από 2,5 εκατομμύρια page views. Να θυμίσω πως είμαι μόνο ένας άνθρωπος εδώ, σε αυτό το μπλογκ. Αλλά είναι ωραία.

Τα καλά νέα δεν τελειώνουν εδώ.

Οι followers στο Twitter είναι 70 χιλιάδες και στο Facebook 53 χιλιάδες.

Εντάξει, δεν πιστεύω ιδιαίτερα στα social media -ιδιαίτερα από την ημέρα που ένα ψυχίατρος μου είπε πως από εκεί ψαρεύει πελάτες-, αλλά είναι ένα καλό εργαλείο διασκέδασης, ενημέρωσης και δουλειάς. Αν δεν είχα μπλοκάρει και 2 εκατομμύρια νοματαίους -επειδή υπήρχε ο κίνδυνος να γίνω mainstream-, θα είχα πολύ περισσότερους followers.

Περιμένω κάποιο πανεπιστήμιο της χώρας να μου προτείνει την έδρα Blog & Social Media. Με έχουν καλέσει αρκετά πανεπιστήμια και πολλοί καθηγητές να μιλήσω στους φοιτητές τους -δεν πήγα ποτέ- αλλά νομίζω πως μπορώ να διδάξω σε νέους ανθρώπους πώς γίνεται να δημιουργήσεις ένα πετυχημένο μπλογκ και να μην έχεις αφεντικό. Νομίζω πως μπορώ επειδή το έκανα, χωρίς να μου το έχει δείξει κανείς. Από την άλλη, δεν χρειάζεται να γίνει αυτό, γιατί στην Ελλάδα στα πανεπιστήμια διδάσκουν κρατικοδίαιτοι δημοσιογράφοι που δεν μπορούν να γράψουν ένα κείμενο που να διαβάζεται.

Επίσης, περιμένω τον τίμιο και υγιή επιχειρηματία, ο οποίος θα γίνει χορηγός του μπλογκ, βάζοντας μόνο την δική του διαφήμιση, ώστε να μπορώ να περνάω έξι μήνες -από μέσα Οκτωβρίου μέχρι τέλη Απριλίου- στα Κανάρια Νησιά και να μην περιορίζομαι στους έξι μήνες που περνάω στα ελληνικά νησιά από την άνοιξη ως το φθινόπωρο.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους φίλους αναγνώστες του μπλογκ, και ιδιαίτερα τους καλούς φίλους που στέλνουν τα όμορφα κείμενά τους.

Η ζωή είναι ωραία.

Όλα θα πάνε καλά.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.