Εργαζόμενος στην Ελεύθερη ΕΡΤ-3

Καλησπέρα σύντροφε…
Διάβασα το ποστ για το άνοιγμα της ΕΡΤ και θέλω να σου πω ότι κάποια καλά τα γράφεις, αλλά από την άλλη νομίζω ότι αδικείς μια μεγάλη μερίδα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Γράφεις “οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ είχαν την ευκαιρία τον Ιούνιο του 2013 να κάνουν την επανάστασή τους και να γράψουν ιστορία”. Κάποιοι το κάναμε. Εδώ στη Θεσσαλονίκη, ήμασταν η πλειοψηφία. 21 μήνες τώρα, νομίζω πως κάναμε αρκετά καλά πράγματα. Θα μπορούσαμε να κάνουμε και άλλα; Ίσως ναι, αλλά με το οικονομικό χάλι που έχουμε όλοι, μάλλον καλά τα πήγαμε.

Έχεις δίκιο όταν γράφεις ότι η ΕΡΤ δεν πρέπει να γίνει αυτό που ήτανε. Και εμείς αυτό θέλουμε.

Τόσους μήνες παλεύουμε για δικαίωση αλλά και για κάτι διαφορετικό, αν καταφέρναμε να πετύχουμε σε αυτό που κάναμε.

Αλλά είσαι σκληρός λέγοντας ότι η ΕΡΤ ήταν άθλια πριν. Δεν ήταν. Ήταν ένας οργανισμός που ακόμα και με το φτωχό πρόγραμμα που είχε, απείχε παρασάγγας από αυτό που πουλάνε τα ιδιωτικά σκουπιδοκάναλα.

Ήθελε βελτίωση. Πρώτοι εμείς το φωνάζαμε, οι νεότεροι υπάλληλοι της ΕΡΤ. Κανείς δεν άκουγε. Και πρώτα από όλους οι εκάστοτε κυβερνώντες, με τον κάθε άσχετο που κουβαλούσε ο καθένας τους, σε επιτελικές θέσεις, να αποφασίζει για το κάθε τι και να τα κάνει μπουρδέλο. Και να χρυσοπληρώνεται για αυτό. Αλλά οι ιερές αγελάδες ήμασταν εμείς.

Λες για το ανταποδοτικό. Μαζί σου. Να μην αυξηθεί. Αλλά τα 100εκ € από το υπάρχον ανταποδοτικό που τα ρουφάει το Υπ.Οικ. να μείνουν στην ΕΡΤ. Ένα ακόμα από τα θαύματα του σαμαροβενιζελισμού.

Ποτέ ο Έλληνας φορολογούμενος δεν έμαθε τι συμβαίνει. Πριν το μαύρο, 70εκ. € από το τότε ανταποδοτικό πηγαίναν στο ΛΑΓΗΕ. Για να κλείνουν την τρύπα που άνοιξαν άλλα τσακάλια με την ιστορία των φωτοβολταϊκών. Τώρα άλλα. Ο κόσμος δεν γνωρίζει και φωνάζει. Αν μείνουν αυτά τα λεφτά στην ΕΡΤ δεν θα χρειαστεί καμιά αύξηση.

Και κάτι άλλο: 4 € ήταν πριν και η ΕΡΤ λειτουργούσε σε όλη την Ελλάδα και όλοι μα όλοι είχαν σήμα τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό.

Τώρα με 3€ και η ακριτική Ελλάδα ακούει Σλάβους και Τούρκους. Άσε τους απόδημους που έχασαν κάθε επαφή με την χώρα.

Θέλουμε να γυρίσουμε στην δουλειά μας γιατί αυτό που έγινε ήταν φασιστικό και απόλυτα άδικο. Έχουμε πλεόνασμα αξιοπρέπειας. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και πίστεψέ με, δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με τους καλφαγιάννηδες. Και να είσαι σίγουρος ότι θα παλέψουμε ακόμα πιο σκληρά από όσο παλέψαμε όλους αυτούς τους μήνες.

Ευχαριστώ για τον χρόνο που ξόδεψες για να διαβάσεις αυτά τα λίγα που έγραψα. Αν θέλεις κάποια παραπάνω ενημέρωση, πολύ ευχαρίστως, στην διάθεσή σου.

Εργαζόμενος στην Ελεύθερη ΕΡΤ-3

(Αγαπητέ σύντροφε, τι θέλατε να κάνω; Να αρχίσω να αναφέρω ονόματα; Να γράψω για την Μπήλιω Τοσυκαλά και τον Προκόπη Δούκα που θα χτίσουν την νέα ΕΡΤ, αφού μεγαλούργησαν στην παλιά; Έγραψα “οι περισσότεροι εργαζόμενοι” – δεν έγραψα “όλοι οι εργαζόμενοι”. Έχω φίλους που δούλευαν στην ΕΡΤ και ξέρω πως υπάρχουν εργαζόμενοι που, κυριολεκτικά, δεν έχουν να φάνε. Τους πούλησαν οι συνάδελφοί τους, όχι εγώ. Τις απόψεις μου για την ΕΡΤ τις έχω γράψει κατά καιρούς, και τον Ιούνιο του 2013 δήλωσα απερίφραστα την υποστήριξή μου στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, με πάρα πολλά κείμενα, και μετέδιδα επί εβδομάδες το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ από το μπλογκ μου. Έγραψα τότε για τη μεγάλη ευκαιρία για μια ελεύθερη ΕΡΤ, και πρότεινα να χρηματοδοτήσουμε εμείς οι πολίτες τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Κοιτάξτε, εγώ δεν δικάζω, ούτε αποφασίζω, ούτε προσλαμβάνω. Ένας μπλόγκερ είμαι και ούτε πρόκειται να γίνω ποτέ εργαζόμενος στην ΕΡΤ ή στο Δημόσιο. Ούτε πρόκειται να ασχοληθεί ποτέ μαζί μου η ΕΡΤ. Δεν είμαι κάποιο σημαντικό πρόσωπο σαν αυτά με τα οποία ασχολείτο η ΕΡΤ. Οπότε, ελπίζω να μου επιτρέπετε τουλάχιστον να γράφω την γνώμη μου στο μπλογκ μου. Κι επιτρέψτε μου να πιστεύω πως η ΕΡΤ ήταν άθλια. Άποψή μου. Και μπορεί να είμαι λάθος. Πάντως, σε ό,τι αφορά την ελεύθερη ΕΡΤ 3, στην οποία εργάζεστε, θα έπρεπε να ξέρετε πως έχω ανεβάσει στο μπλογκ μου πάρα πολλές εκπομπές της ΕΡΤ 3, επιστολές και ανακοινώσεις. Βλέπω πως υπάρχουν τουλάχιστον 46 δημοσιεύματα μόνο για την ΕΡΤ 3 στο μπλογκ μου. Τι άλλο μπορούσα να κάνω για να δείξω τη συμπαράστασή μου στους εργαζόμενους; Ποιος νομίζετε ότι είμαι, ο Μπόμπολας; Εύχομαι και ελπίζω να δημιουργηθεί μια ΕΡΤ που θα μας κάνει περήφανους και θα προσφέρει στη χώρα μας. Όχι μια ΕΡΤ φιλανθρωπικό ίδρυμα για το βόλεμα ατάλαντων ημετέρων. Σας γράφει ένας άνθρωπος που δεν του αρέσει να κλαίγεται αλλά θα πρέπει να σας ενημερώσω πως εμένα δεν μου συμπαραστάθηκε σχεδόν κανείς σε κάποιες πολύ δύσκολες στιγμές -πολύ χειρότερες από το να μην έχεις δουλειά ή χρήματα- που πέρασα τα τελευταία πέντε χρόνια. Και βέβαια, δεν ήμουν ο μόνος. Όπως, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν ήταν οι μόνοι που έχασαν τις δουλειές τους. Κάποιοι άλλοι τις έχασαν για πάντα. Και χάθηκαν. Να είστε καλά. Καλή επιτυχία.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.