Έκλειψη Ηλίου

eΕκατοντάδες χιλιάδες μαθητές έσωσε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, αφού κάλεσε τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς να κρατήσουν τους μαθητές σε κλειστούς χώρους σε όλη τη διάρκεια της σημερινής έκλειψης Ηλίου.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας ανέφερε πως η υπέρυθρη ηλιακή ακτινοβολία θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στον αμφιβληστροειδή χιτώνα αλλά υπάρχουν πληροφορίες πως το υπουργείο Παιδείας δεν νοιάζεται για την υγεία των μαθητών.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο πραγματικός λόγος που το υπουργείο Παιδείας ζήτησε να μείνουν οι μαθητές σε κλειστούς χώρους ήταν επειδή φοβήθηκε μήπως τυφλωθούν από την έκλειψη Ηλίου και δικαιούνται επίδομα τυφλότητας.

Αν οι εκατοντάδες χιλιάδες λιλιπούτειοι και μεγαλύτεροι μαθητές τυφλωθούν και πάρουν επίδομα τυφλότητας, η οικονομία της χώρας θα καταστραφεί και η Ελλάδα θα πέσει στα βράχια.

Ευτυχώς, που η έκλειψη Ηλίου δεν έγινε το καλοκαίρι γιατί τα παιδιά θα ήταν στις παραλίες και δεν θα μπορούσαν οι εκπαιδευτικοί να τα κλείσουν στις αίθουσες, οπότε θα έπρεπε οι γονείς τους να τους κάνουν συνέχεια πατητές.

Το υπουργείο Παιδείας σκέφτεται να ζητήσει από τους εκπαιδευτικούς να κρατάνε συνέχεια τα παιδιά κλεισμένα μέσα και να τα δένουν χειροπόδαρα, ώστε να μη σακατεύονται με τα παιχνίδια και δικαιούνται επίδομα αναπηρίας.

Όταν θα γίνει έκλειψη της Σελήνης, το υπουργείο Παιδείας θα ζητήσει τα παιδιά να παραμείνουν σε κλειστούς σκοτεινούς χώρους, γιατί μπορεί να γίνουν λυκάνθρωποι και να μας φάνε όλους.

(Με την ευκαιρία, θυμήθηκα ένα παιδάκι, ένα καλοκαίρι στη Νίσυρο, που ρωτούσε τη μαμά του για την έκλειψη Ηλίου και της έλεγε «Μαμά πότε θα γίνει η …έκπληξη;”)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.