Ήρθε!

2015 03 12 ΠΡΩΤΟΣ ΠΕΛΑΡΓΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΑγαπητέ φίλε πιτσιρίκο, ήρθε ξανά ο πελαργός. Μύρισε άνοιξη. Το ημερολόγιο δείχνει 12 Μαρτίου. Εδώ και 12 ημέρες έβαλα το …μαρτίτσι!

Κοιτάζω τον ουρανό μέρες τώρα και δεν με νοιάζει αν με κάψει ο πρώτος ήλιος της άνοιξης. Θέλω να είμαι ο πρώτος που θα τον δει και πάλι φέτος.

Είναι σύμβολο μητρότητας λόγω της παροιμιώδους στοργής για τα μικρά του -ποιος δεν θυμάται την πρώτη ερμηνεία που άκουσε για το πως έρχονται τα παιδιά στον κόσμο- αλλά και σύμβολο ευτυχίας και καλοτυχίας.

Κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες, είναι σαν να ξαναγεννιέμαι κι εγώ

!Η φύση μεγαλουργεί αλλά εμείς δεν έχουμε τα μάτια να το δούμε.

Τα μάτια στον ουρανό εδώ και κάμποσες ώρες.

Και…ναααα!!! Χθες το απόγευμα, ο πρώτος πελαργός έπιασε την πρώτη φωλιά απέναντι από το Δημαρχείο στην Φιλιππιάδα την πόλη των πελαργών.

Καλώς τον…

(Αγαπητέ φίλε, μαζί τον περιμένουμε κάθε χρόνο τον πελαργό. Φέτος, ο πελαργός ήρθε μια ημέρα πιο αργά από πέρσι στη Φιλιππιάδα. Έρχεται ο πελαργός και μας θυμίζει την φύση των πραγμάτων. Σας ευχαριστώ πολύ. Να είστε καλά. Και ο πελαργός να είναι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.