Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου

Αγαπημένε Πιτσιρίκο, κατάγομαι από τη Λέρο και κατοικούσα εκεί μέχρι πρόσφατα. Το νησί τα τελευταία χρόνια δέχεται συστηματικά μεγάλο αριθμό προσφύγων, κυρίως από τη Συρία. Οι άνθρωποι αυτοί φτάνουν εκεί σε κακή κατάσταση, ταλαιπωρημένοι, νηστικοί, μούσκεμα, άρρωστοι.

Μέχρι πρόσφατα, δεν υπήρχε χώρος φιλοξενίας, με αποτέλεσμα να μένουν στον προαύλιο χώρο του λιμεναρχείου και της αστυνομίας.

Το κτίριο που έχει επισκευαστεί και παραχωρηθεί από την Περιφέρεια, εδώ και ένα χρόνο, ακόμα δεν τους δέχεται, γιατί δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί.

Εθελοντικά. οι πολίτες δημιούργησαν το Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου, προκειμένου να υποδεχτούν αυτούς τους ανθρώπους και να τους βοηθήσουν, όσο μπορούν, τις μέρες παραμονής τους στο νησί.

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης έχει άμεσα ανάγκη από ρούχα ζεστά και παπούτσια, κυρίως αντρικά και παιδικά.

Ό,τι δε μας χρειάζεται ή δεν το φοράμε πια, μπορεί να ζεστάνει τους πρόσφυγες.

Όποιος θέλει μπορεί να μάθει περισσότερες πληροφορίες στο http://www.lsn.gr/

Ήθελα να σε παρακαλέσω να το κοινοποιήσεις. Σ’ ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.

Α.Δ.

(Αγαπητή φίλη, το κοινοποίησα. Ελπίζω να το κάνουν και άλλοι. Όλα καλά να πάνε. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.