Ζω για τη μέρα που θα δούμε τον πρώτο αριστερό πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

JΚομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Κινδυνεύοντας να χαλάσω τη σούπα μέσα στην οποία πλέουμε περιχαρείς, μπορώ να σου πω με απόλυτη σιγουριά πως η ρήξη δεν πρόκειται να αναβληθεί, θα γίνει κανονικά. Μόνο που θα είναι ρήξη με τους δανειολήπτες και όχι με τους δανειστές. Μωρέ ρήξη να ‘ναι, κι ό,τι να ‘ναι.

Λοιπόν, από τις αρχές του μήνα τα ραβασάκια της εφορίας πέφτουν βροχή. Το καλύτερο είναι πως τα περισσότερα έχουν αρχίσει να μετατρέπονται σε άτυπα κατασχετήρια με το περίφημο “προ κατάσχεσης” να τα διακοσμεί σε περίοπτη θέση.

Έχω δει αρκετά αυτές τις μέρες και νοιώθω περήφανος για τα πρώτα αριστερά ραβασάκια στην ιστορία της χώρας.

Ζω για τη μέρα που θα δούμε τον πρώτο αριστερό πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας.

Την ίδια ώρα, πληρώνεται η μια δόση μετά την άλλη στο ΔΝΤ …συγγνώμη στους “θεσμούς” και ήδη αναζητούνται οι πόροι για τις επόμενες δόσεις, απ’ όσο ξέρω βρέθηκαν τα 2,5 δις που έψαχναν αυτές τις μέρες.

Καλές οι δικαιολογίες που λέμε το βράδυ στο κρεβάτι, πως δεν βοηθήσαμε και ‘μεις να έρθει η ρήξη, αλλά ρε πούστη μου το είπα και χθες, δεν μπορώ το δούλεμα.

Την ίδια ώρα που τα ταμεία έχουν βαρέσει διάλυση, να ‘ναι καλά ο Σαμαράς και οι υπόλοιποι για αυτό το ευεργέτημα, η ελληνική κυβέρνηση στραγγίζει στρώματα, θυρίδες, λογαριασμούς, συντάξεις για να πληρώσει δεκάδες δις, και να πάρει μετά τις δόσεις με τις οποίες θα πληρώσει τις συντάξεις και τους μισθούς που στράγγιξε προηγουμένως. Ναι, είναι τόσο ηλίθιο.

Γενικά, αλλά μην το πείτε πουθενά, όλο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι μια τεράστια και άχρηστη κοτσάνα που διοικούν ηλίθιοι απευθυνόμενοι σε ηλίθιους.

Αλλά δεν περιμένω από το ΣΥΡΙΖΑ να το ρίξει. Περιμένω να εφαρμόσει αυτά που υποσχέθηκε. Αλλά πού;

Το ΟΧΙ στον Ντάισελμπλουμ ήταν για τα μάτια του κόσμου. Εδώ άλλαξαν ηγεσία στο ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο πέρασε πλέον επισήμως όλη η δημόσια περιουσία, κάτι που δεν έκανε ούτε ο Σαμαράς.

Μα τι λέω. Τώρα το λένε Ταμείο Δημόσιου Πλούτου και θα λειτουργεί υπέρ του δημόσιου συμφέροντος.

Σε αντιδιαστολή με την υπόσχεση του Γιάνη στους “θεσμούς” πως τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις θα πάνε στην αποπληρωμή του χρέους. Ρε τι ακούμε αυτές τις μέρες.

Και συγγνώμη που χαλάω τη σούπα μέσα στην οποία πλέουμε περιχαρείς, αλλά να δεις που στο τέλος θα μας πούνε και μαλάκες.

Έχω τη διάθεση να στηρίξω ακόμα και μέτρα που θα οδηγήσουν έστω και σε ένα καλύτερο καπιταλισμό τύπου Σκανδιναβίας, αλλά, μα τον Γιάνη, δεν πρόκειται να κάνω πως δεν βλέπω τις παπαριές τους.

Μπορεί να μην τους ψήφισα αλλά έχω ακόμα όλη την καλή διάθεση να στηρίξω από σοσιαλδημοκρατικές μέχρι καπιταλιστικές πολιτικές εφόσον όμως εξυπηρετούν τον πολίτη. Αυτή είναι η μόνη κόκκινη γραμμή μου κύριοι/ες.

Και αυτό το γαμημένο το χρέος δεν θα πληρωθεί, ρε πούστη μου, με τους όρους των δανειστών. Θα μας γαμήσουν ρε, τι δεν καταλαβαίνετε; Πατήστε και λίγο πόδι γιατί δεν μας βλέπω καλά. Κάθομαι και ακούω κάτι πράματα μετά το περίφημο φιάσκο με το 4μηνο πρόγραμμα-γέφυρα.

Θα ήθελα να ήξερα. Ωραία όλα αυτά, θα είμαστε τυπικοί και θα πληρώσουμε το χρέος. ΟΚ, δεκτόν και ας μην συμφωνώ.

Αντί, ρε μαλάκες, να στέλνετε απειλητικά ραβασάκια στον φουκαρά, γιατί ρε δεν κάνετε το πιο απλό;

Φόρος 1% επί των εφοπλιστών, που είναι και γαμώ τους πατριώτες, και να πώς βρίσκονται τα 15,5 δις ως τον Αύγουστο.

Φορολόγηση της εκκλησίας.

Διαταγή πληρωμής στα κανάλια για τις οφειλές τους. Ούτε καν, έτσι;

Καθόσαστε και κυνηγάτε τους φουκαράδες να τους πάρετε ότι έχουν και δεν έχουν και τους ζητάτε να δηλώσουν τα αδήλωτα εισοδήματα, άκουσον άκουσον, για να τα προστατέψουν.

Απίστευτο. Έκανα λάθος πριν. Χέστηκα για τον πρώτο αριστερό πλειστηριασμό. Ζω για τη μέρα που θα μπουκάρει μέσα ο αστυνομικός της γειτονιάς, με τον δικαστικό και τον εφοριακό για να ξεσηκώσουν όλα τα αδήλωτα ευρώ από το σπίτι του πρώτου επιλαχόντα της πρώτης αριστερής κυβέρνησης του τόπου.

Τέλος πάντων, γίνομαι κακός.

Συζητούσα πριν 8 μήνες με έναν φίλο από τον ΣΥΡΙΖΑ και του έλεγα τότε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κοντό φιτίλι και θέλει γρήγορες και αποφασιστικές κινήσεις και όχι μια από τα ίδια. Συμφωνούσε τότε και συμφωνεί και τώρα, προς τιμήν του.

Μου φαίνεται πως μετά το καλοκαίρι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, σιγά μην ξεκαθαρίσει μέσα στο καλοκαίρι.

Πάντως, μέχρι τώρα δεν έχω δει ούτε ένα σημάδι από τον ΣΥΡΙΖΑ πως θα κάνει έστω το 1% από όσα υποσχέθηκε προεκλογικά και την πρώτη βδομάδα μετά τις εκλογές.

Αντιθέτως, αν παρατηρήσει κανείς τις δηλώσεις τους, μπορεί να διακρίνει -αν το θέλει- μια τρομαχτική μεταστροφή σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Με εκνεύρισε περισσότερο απ’ όλα η απάντηση της Βαλαβάνη προς τους γιατρούς του ΕΣΥ που στηλίτευσαν την νοσηλεία της σε ιδιωτική κλινική.

Με εκνεύρισε ο Στρατούλης που μίλησε για επανεξέταση των αναπηρικών συντάξεων. Και άλλη;

Με εκνεύρισε ο Πανούσης που ζήτησε από την ακαδημαϊκή κοινότητα να πάρει μέτρα για τα φαινόμενα ανομίας στη Νομική και σε άλλα πανεπιστήμια.

Με εκνεύρισε ξανά η Βαλαβάνη που είπε ότι μετά τα τέλη Μαΐου δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για τους οφειλέτες που ως επί το πλείστον φορτώθηκαν με χρέη από τις ληστρικές πολιτικές της πενταετίας.

Μετά τι; Κρεμάλα;

Με εκνεύρισε ο Γιάνης που υπόσχεται συνέχεια πως η Ελλάδα θα πληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Λυπάμαι που σας την μπαίνω σύντροφοι αλλά δεν έρχεται το παγόβουνο πάνω μας. Εμείς πάμε ντουγρού στο παγόβουνο. Αλλάξτε πορεία πλεύσης γιατί θα τα φάμε τα μούτρα μας.

Καλά για μας δεν θα πω τίποτα, εξάλλου έχουν ειπωθεί όλα και με το παραπάνω. Ως συνήθως, τον χαβά μας.

Με το χθεσινό κείμενο, δεν ξέσκασα ιδιαίτερα. Νομίζω αυτό ήταν ότι πρέπει.

A, να μην ξεχάσετε να αλλάξουμε βρακιά μετά το Eurogroup της 27ης Μαρτίου όπου θα πούμε άλλο ένα “αξιοπρεπέστατο” JA μετά από ένα ΟΧΙ.

Τουλάχιστον θα το πει αριστερή κυβέρνηση και θα είναι πιο γλυκό.

Με εκτίμηση

Άρης

(Αγαπητέ Άρη, από τη στιγμή που οι πολίτες δεν αντιδρούν και επιλέγουν να κάνουν ανάθεση σε μια ακόμα κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα λόγο να είναι διαφορετικός από τους προηγούμενους. Την Αριστερά την έφερε στην κυβέρνηση η χρεοκοπία και η ανάγκη, όχι η αριστερή συνείδηση των πολιτών. Οπότε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να πηγαίνει όλο και πιο δεξιά, για να συναντήσει τους πολίτες που νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους, ενώ έχουν ήδη ξεχάσει όλα όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά. Να είσαι καλά, Άρη. Και να μην στενοχωριέσαι. Είναι γνωστό πως η εξουσία αλλάζει τους ανθρώπους. Ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακόμα εξουσία. Αλλά την γουστάρει. Γιατί είναι γλυκιά η πουτάνα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.