Νομοσχέδιο για την αναδρομική αύξηση της θητείας

OLD YOUNGΑγαπητέ Πιτσιρίκο,
Αληθινή πηγή έμπνευσης τα δύο τελευταία – πραγματικά εκπληκτικά και φρέσκα – κείμενα σου σχετική με την επανάληψη της παρέλασης και φυσικά την αποκάλυψη πως η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση αποφάσισε να σταματήσει κατά αρχήν και στην συνέχεια να γυρίσει πίσω τον χρόνο. Με τον εκπληκτικό και μοναδικό αυτό τρόπο, η χώρα θα απαλλαγεί οριστικά από τα μνημόνια και ταυτόχρονα θα συνεχίσει την απρόσκοπτη εφαρμογή τους. Επίσης, θα επιστρέψει η χώρα στην δραχμή χωρίς να πάψει να χρησιμοποιεί το ευρώ!

Όμως, τα παραπάνω μέτρα δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως στον κρατικό κορβανά. Για τον λόγο αυτό, θα προτείνω κάτι πραγματικά επαναστατικό και ταυτόχρονα προσοδοφόρα.

Το σχέδιο «θητεία» θα μπορούσε κι αυτό να συμπεριληφθεί –με μια τροπολογία φυσικά– στο μοναδικό μέχρι στιγμής νομοσχέδιο που έχει περάσει από την βουλή η κυβέρνηση.

Φυσικά, αναφέρομαι σε εκείνο που προβλέπει την αποπληρωμή των χρεών στο δημόσιο σε 100 δόσεις.

Ναι, σωστά μαντέψατε. Το μέτρο που θα προτείνω έχει εισπρακτικό χαρακτήρα.

Η κυβέρνηση λοιπόν μπορεί να αναγγείλει την «αναδρομική» αύξηση της θητείας στους 26 μήνες (πάλαι ποτέ θητεία ΠΝ) για τους άνδρες, και την αναδρομική επιβολή στρατιωτικής θητείας 26 μηνών στις γυναίκες γενικά και 11 μηνών (26-9 μήνες) για όσες γυναίκες έχουν γίνει έστω και μία φορά μητέρες.

Το «μια φορά» θα είναι αρκετό γιατί το νομοσχέδιο δεν θα προβλέπει μικρότερη διάρκεια θητείας σε όσες γυναίκες έφεραν στον κόσμο και δύο και τρία και τέσσερα παιδιά.

Επιπλέον, το «μία φορά» ταιριάζει υπέροχα με το «πρώτη φορά».

Όσοι και όσες είναι πάνω από 45 ετών θα πρέπει να εξαγοράζουν υποχρεωτικά την στρατιωτική θητεία την οποία δεν εκπλήρωσαν ποτέ. Ολόκληρη για τις κυρίες και το υπόλοιπο για τους κυρίους.

Μόνοι κερδισμένοι όλοι όσοι – σαν τις αφεντομουτσουνάρες μας – υπηρέτησαν της θητεία τους στο ΠΝ τις παλιές καλές εποχές.

Οι οφειλέτες θα μπορούν να αποπληρώσουν το «χρέος θητείας», όπως θα ονομάζεται σε 100 ισόποσες δόσεις χωρίς προσαυξήσεις που θα αφορούν την καθυστέρηση (εκ των πραγμάτων φυσικά) της πληρωμής και με ένα «λογικό» επιτόκιο.

Μπορεί το νομοσχέδιο για την «αναδρομική αύξηση της θητείας για όλους τους Έλληνες πολίτες» να φαίνεται παράλογο αλλά δεν είναι!

Ιδίως, αν αναλογιστεί κανείς όλα όσα έχουν συμβεί σε αυτή την χώρα και φέρουν την σφραγίδα «αναδρομική εφαρμογή»

Φιλιά πολλά από την Εσπερία

Ηλίας

(Αγαπητέ Ηλία, πολύ ωραίο το μέτρο που προτείνεις. Και θα φέρει χρήματα στα άδεια ταμεία. Βλέπω πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ένα σεβασμό για τον στρατό. Μάλλον γιατί τους είναι κάτι άγνωστο. Ηλία, κι εσύ 26 μήνες έκανες΄στο Ναυτικό· δεν το ήξερα. Εντάξει, αν θυμάμαι καλά, ο τελευταίος μήνας ήταν άδεια ή κάτι τέτοιο, αλλά ήταν δυο χρόνια από τις ζωές μας. Ηλία, θα εκπλαγείς αν μάθεις πόσοι Έλληνες δεν έχουν κάνει στρατιωτική θητεία. Δηλαδή, παρουσιάστηκαν και μετά πήγαν και πήραν το απολυτήριο. Δεν το είχα πάρει χαμπάρι, μέχρι που γνώρισα δημοσιογράφους. Όταν η κουβέντα πάει στο στρατό, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι μένουν μουγκοί. Εντάξει, υπάρχουν και περιπτώσεις όπως ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος έκανε την θητεία του στο στούντιο του Mega, και πέρασε πολλά καψόνια. Σήμερα, με τους νέους να εγκαταλείπουν μαζικά την χώρα για να καταφέρουν να επιβιώσουν, δεν μπορείς να πεις τίποτα για αυτούς που δεν κάνουν την θητεία τους, αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Να είσαι καλά, Ηλία. Κοίτα που μπορεί να είμαστε και κληρούχες.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.