Παρέλαση

Greece Independence Day Με τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Φέτος, η παρέλαση είχε αριστερό χαρακτήρα, αφενός επειδή είναι στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, και αφετέρου επειδή προέκυψαν νέα στοιχεία που αποδεικνύουν πως ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης και η Θεοτόκος ήταν αναρχοκομμουνιστές.

Η φετινή παρέλαση έγινε χωρίς κιγκλιδώματα επειδή δεν υπήρχαν χρήματα για κιγκλιδώματα αλλά και επειδή η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τα νέα μνημονιακά μέτρα και οι πολίτες έχουν μείνει με την εντύπωση πως τα Μνημόνια είναι παρελθόν.

Την παράσταση στην παρέλαση έκλεψαν οι ανάπηροι επαναστάτες του 1821 και τα γερμανικά άρματα μάχης που αντέχουν στον χρόνο και θα τα έχουμε για πάρα πολλά χρόνια, αφού τα χρησιμοποιούμε μόνο στις παρελάσεις, οπότε είναι σαν καινούρια.

Τα πεζοπόρα και τα μηχανοκίνητα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων παρέλασαν σε άψογους σχηματισμούς, ενώ σε άψογους σχηματισμούς παρέλασαν και οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν δυναμικό βηματισμό και επιβλητικό παράστημα, με αποτέλεσμα να χειροκροτηθούν από το πλήθος που δάκρυσε, όταν πέρασε μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη η Αριστερή Πλατφόρμα.

Μετά την παρέλαση ακολούθησε μουσικοχορευτική εκδήλωση με δημοτικούς χορούς και ομπρέλες -αφού έπεφτε αριστερή βροχή-, ενώ οι πολίτες έβγαζαν selfie με τους Συριζαίους και τα τανκς.

Η επόμενη παρέλαση θα γίνει στο Athens Pride και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού ο λαός θα δώσει πάλι δυναμικό παρόν, για να γιορτάσει ενωμένος τα αριστερά μνημονιακά μέτρα και το δικαίωμα στην διαφορετικότητα που μας έχει κάνει όλους ίδιους.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.