Συνταγή νεοφιλελέ

ΠιάτοΑγαπητέ πιτσιρίκο,
επειδή βλέπω αρκετούς που τους έχουν κάτσει στο λαιμό τα αγκάθια της “Πρώτης φοράς αριστερά” -και είμαι κι εγώ ένα από αυτούς-, ξεπατίκωσα μία συνταγή από τα παλιά για ένα γρήγορο και πλούσιο γεύμα, και είπα να την μοιραστώ μαζί σας. Επισυνάπτεται το πιάτο σερβιρισμένο.

NEOFILLELE GOURMET
Για σήμερα αγαπημένες μου φίλες, έχω ετοιμάσει μία συνταγή που δεν είναι εύκολη, αλλά θα εντυπωσιάσει τους πάντες στο νεοφιλελέδικο γεύμα σας.

ΥΛΙΚΑ
1 μαλθακός γόνος πλούσιας οικογένειας
2 πανεπιστήμια του εξωτερικού
3-4 δωρεές
1 απόλυση καθηγητή
1 κόμμα με ανίκανο αρχηγό
5-6 κανάλια
1 κιλό καρυκεύματα
2000-3000 κλακαδόροι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνετε το γόνο, πολιτικής οικογένειας αν σας βρίσκεται αλλά κάνει και γνωστής οικογένειας οικονομικών παραγόντων, και τον σοτάρετε ελαφρά σε δύο πανεπιστήμια του εξωτερικού. Αν δείτε ότι σβολιάζει, αναμιγνύετε τις δωρεές και αν αυτό δεν είναι αρκετό, προσθέτετε και μία απόλυση καθηγητή για να μην κόψει το μείγμα.

Όταν ροδίσει, χύνετε το μείγμα σε κόμμα με ανίκανο αρχηγό, για να μην χάσει τη φόρμα του. Θα βρείτε αρκετά σε κάθε γειτονιά και σε πολύ καλή τιμή. Φροντίστε μόνο να είναι neofilele (ξέρει η πωλήτρια), γιατί τα άλλα έχουν χαμηλή πλάτη και μπορεί να σας χυθεί το μείγμα απ’ έξω.

Αν ο γόνος είναι πολιτικής οικογένειας, πήζει γρήγορα (5-6 χρόνια) και προχωράμε στο επόμενο βήμα. Αν όχι, μπορεί να χρειαστεί έως και 10 χρόνια.

Πριν πήξει το μείγμα, αναμιγνύουμε σε ένα μπολ τα μυαλά 2000-3000 κλακαδόρων και τα χτυπάμε με το multi.

Ρίχνουμε τα μυαλά στο μείγμα και πιέζουμε με τη σπάτουλα μέχρι να γίνει μία συμπαγής μπάλα.

Όταν έχει πήξει αρκετά, το μοιράζουμε σε 5-6 κανάλια και το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα. Ο χρόνος ποικίλει ανάλογα με την ποιότητα του γόνου. Από 1 έως 3 χρόνια είναι το σύνηθες.

Προσθέτουμε όσο περισσότερα καρυκεύματα μπορούμε, μίζες, υπεξαιρέσεις, δωροληψίες, δολοπλοκίες κλπ, και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

Σερβίρουμε σε μεγάλη -κατά προτίμηση- οικονομική κρίση, ενώ μπορούμε να το γαρνίρουμε και με τα άψυχα κουφάρια των κλακαδόρων για ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

(Αγαπητέ φίλε, θα το φτιάξω αύριο. Ελπίζω να μου βγει Μητσοτάκης που είναι και νηστίσιμος. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.