Γράμμα στον Αλέξη

Αγαπημένε μου Πιτσιρίκο,
Κι εγώ όπως και όλοι μας παρακολουθούμε με αγωνία και φανερή ή κρυφή ελπίδα αυτή η πρώτη φορά αριστερά να μην πονέσει σαν παρθενιά αλλά να ανοίξει τους ορίζοντες μιας συναρπαστικής και θετικής πολιτικής (ή και σεξουαλικής) ζωής σε αυτό τον τόπο.

Γι’ αυτό και θέλω να σου γράψω δυο πράγματα, όχι προσωπικά σε σένα, μα πιο πολύ στον Αλέξη τον Τσίπρα στον οποίο όλοι εμείς οι 30φεύγα έχουμε εναποθέσει τις πιο πολύτιμες ελπίδες μας για να γίνει αυτός ο τόπος κάποια στιγμή ένας τόπος δικαίου και πολιτισμού.

Και με τον πολιτισμό δεν εννοώ καμιά δήθεν ψευτοκουλτούρα αλλά πραγματικού πολιτισμού, όπου μιλάμε και συμπεριφερόμαστε όλοι σαν ίσος προς ίσο.

Ξέρω θα μου πεις πάλι, αυτά δεν τα περιμένεις να γίνουν μαγικά από μια κυβέρνηση, αυτά πρέπει να τα δουλέψουμε όλοι μεταξύ μας. Συμφωνώ, αλλά κάποιος πρέπει να δώσει το παράδειγμα. Κι αυτός είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Εξηγούμαι. Έχουν ξοδέψει τόσες ώρες σε συνεντεύξεις και παράθυρα, τόσο προεκλογικά όσο και αφού έγιναν κυβέρνηση που οι πράξεις είναι ελάχιστες και οι εξαγγελίες αλλοπρόσαλλες.

Αν εξαιρέσουμε το οικονομικό κομμάτι που η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ευρώπης, εμείς παίζουμε με 9 παίχτες και ο διαιτητής σφυρίζει το τρίτο πέναλτι εις βάρος μας, υπάρχουν πολλά μέτωπα εσωτερικά από τα οποία έχουμε απαιτήσεις όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι αξίζει η Ελλάδα μια καλύτερη μέρα .

Βάλ’ τα με τους ολιγάρχες, Αλέξη. Βάλ’ τα με αυτούς που με την υπογραφή του χοντροραφηνοκεφαλου έφτασαν τα διόδια να θες 100 ευρώ πηγαινέλα Θεσσαλονίκη.

Βάλ’ τα με αυτούς που φάγανε το 50% του ΕΣΠΑ χωρίς να παράγουν τίποτα.

Βάλ’ τα με τα κανάλια που μας έχουν ταΐσει τόσο ψέμα, μούσι και προπαγάνδα, και ακόμα έχουνε χρήμα από τη δική μας πλάτη για να κάνουν τους έξυπνους.

Βάλ’ τα με τη φοροδιαφυγή και με αυτούς που χρωστάνε τα 70 δις.

Βάλ’ τα με το πετρέλαιο και το λαθρεμπόριο που έχουμε την πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη.

Βάλ’ τα με τους εφοπλιστές που, παρά τις τεράστιες αβάντες από το καθεστώς, έχουν το θράσος να πετάνε στο δρόμο τα ελληνικά πληρώματα.

Και τέλος, βάλ’ τα με τις τράπεζες, που, για να κάνεις μια ρύθμιση δανείου για λεφτά που προέρχονται μόνο από τόκους, πρέπει να φτύσεις αίμα για να σου κάνει «χατιράκι» ο κάθε χ διευθυντής, ενώ την ίδια στιγμή με το αίμα σου τις έχεις στηρίξει.

Να στο πάω και πιο κάτω; Ασ’ το. Αρκεί. Για τα 4 πρώτα χρόνια αριστερά καλά είναι.

Βάλ’ τα Αλέξη με όλους αυτούς και η Ελλάδα θα είναι παράδεισος.

Βάλ’ τα και μετά φέρε στη Βουλή και νέο οικονομικό μνημόνιο αν δεν σου φτάνουν τα λεφτά και μη φοβάσαι.

Όλοι εμείς που παραμένουμε εδώ από μισή πατριωτική ιδέα και μισή νοικοκυροσύνη -πως δεν θα ντραπούμε ποτέ να φωνάξουμε την καταγωγή μας-, περιμένουμε ένα πράγμα από έναν πρωθυπουργό του λαού:

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Α και να μην ξεχάσω. Βάλ’ τα και με τη δικαιοσύνη αν το κρίνεις ότι έτσι πρέπει. Αυτοί όλοι έχουν να φοβούνται. Εσύ μη φοβάσαι τίποτα, εκτός από εμάς.

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου, πιτσιρίκο. Σε ευχαριστώ που κάθε φορά που σε διαβάζω βλέπω ένα κομμάτι μου μέσα στο μυαλό σου. Ξέρεις αυτό μερικές φορές είναι από μόνο του ανάσα.

Εσύ, Αλέξη, τα είπαμε. Δουλειά και φτάνουν οι συνεντεύξεις. Αλλιώς μαζέψτε τα, πάρτε και τα νταούλια και τραβάτε στη Eurovision ή σε κάνα πανηγύρι.

Με αγωνιστική εκτίμηση,

Δημήτρης

(Αγαπητέ Δημήτρη, δεν θα σχολιάσω γιατί είμαι πολύ κουρασμένος. Πάντως, είσαι ο δεύτερος Δημήτρης στη σειρά που κάτι θέλει να πει στον Αλέξη Τσίπρα. Σε ευχαριστώ και να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.