Αγωγοί υδρογονανθράκων

PavelΑγαπητέ Πιτσιρίκο,
Πάλι το ίδιο παραμύθι με τους αγωγούς φυσικού αερίου που «δίνουν ζωή» περνώντας από το ελληνικό έδαφος. Και όλα αυτά λέγονται όχι διαμέσου επίσημων ανακοινώσεων αλλά με τον γνωστό πασόκικο τρόπο. Με το πονηρό κλείσιμο του ματιού που συνοδεύεται από την φράση «έλα μωρέ τώρα»!

Το πρωί, στο ραδιοφωνικό σταθμό του κόμματος, ο «αριστερός» υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε πως ο αγωγός θα δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας -αλήθεια πώς;-, θα φέρνει εκατομμύρια ευρώ κάθε έτος στα δημόσια ταμεία, και θα επιτρέψει στην χώρα μας να προμηθεύεται φυσικό αέριο σε πολύ χαμηλή τιμή.

Το ελληνικό δημόσιο μάλιστα μέσα στις επόμενες βδομάδες –κατά τον Λαφαζάνη- ενδέχεται να προεισπράξει σημαντικά ποσά έναντι μελλοντικών κερδών!

Ο αγωγός θα συνεχίζεται από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, θα περνάει μέσα από Θράκη και Μακεδονία όπου θα στρίβει προς την FYROM.

Μέχρι τα σύνορα μας, ο αγωγός του φυσικού αερίου θα λέγεται «τουρκικός αγωγός» με το πού θα περάσει όμως τα σύνορα θα αλλάζει όνομα και θα μετατρέπεται σε «ελληνικό αγωγό»!

Οι κυρώσεις, βέβαια, για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα συνεχίζονται, μειώσεις στην τιμή του φυσικού αερίου από την Gazprom δεν προβλέπονται.

Αλλά είπαμε «έλα μωρέ τώρα» και κλείνουμε το ματάκι.

Το γεγονός ότι τα έργα θα πρέπει να εγκριθούν πρώτα από τους «εταίρους» δεν έχει την παραμικρή σημασία. Το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα φτιαχτεί ούτε ένα μέτρο από τον «τουρκικό αγωγό», επίσης.

Ο Πούτιν θα επιτρέψει στην ελληνική κυβέρνηση να προεισπράξει σημαντικά ποσά έναντι μελλοντικών κερδών μέσα στις επόμενες βδομάδες!

Μπορεί μάλιστα να στείλει και πέντε έξι τριαξονικά φορτωμένα με κουτόχορτο για προκαταβολή. Άμεσα μέσα στις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχει σωτηρία γιατί δεν υπάρχει ίχνος σοβαρότητας.

Φιλιά πολλά

Ηλίας

(Αγαπητέ Ηλία, τα ενδιαφέροντα και ουσιαστικά στις συζητήσεις του Τσίπρα με τον Πούτιν δεν ανακοινώθηκαν. Αυτά που συζήτησαν θα τα μάθουμε αργότερα, και αυτό, βέβαια, θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στη σχέση της χώρας μας με τους εταίρους. Γιατί νομίζεις ότι σκύλιασαν οι Γερμανοί πολιτικοί για την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα; Θεωρώ πως ήταν πολύ έξυπνη κίνηση η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα. Οι κυρώσεις της Ρωσίας στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα ακολούθησαν τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας. Αυτές οι κυρώσεις είχαν και την υπογραφή της Ελλάδας. Ας μην υπογράφαμε. Μονά ζυγά δικά μας; Να είσαι καλά. Χρόνια πολλά!)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.