Ο Βασιλιάς Ληρ είναι εδώ (από σήμερα στην Πειραιώς 260)

Kimoulis LearΧτες το βράδυ, πήγα στην Πειραιώς 260 και παρακολούθησα την γενική δοκιμή της παράστασης “Βασιλιάς Ληρ”, σε σκηνοθεσία του Τομάζ Παντούρ και πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη.

Σε όλα αυτά τα χρόνια που παρακολουθώ θέατρο, δεν έχω δει ποτέ μια τόσο εντυπωσιακή παράσταση.

Έχω παρακολουθήσει πολύ καλές παραστάσεις αλλά ο συνδυασμός σκηνικών, κοστουμιών, φωτισμών, μουσικών και video, στον Βασιλιά Ληρ του Τομάζ Παντούρ, είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα.

Αν σε αυτά προσθέσει κάποιος τον Γιώργο Κιμούλη και μερικούς από τους καλύτερους ηθοποιούς της νέας γενιάς, καταλαβαίνει πως έχουμε μια παράσταση που οι θεατές δεν θα ξεχάσουν εύκολα.

Είναι πολύ σημαντικό ότι γίνονται σήμερα στη χώρα μας τέτοιες παραστάσεις. Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται παραστάσεις Ελλήνων ηθοποιών με σκηνοθέτες και συντελεστές κάποιους από τους σπουδαιότερους ανθρώπους του θεάτρου σε όλο τον κόσμο.

Αν πολλοί Έλληνες τα παράτησαν τα τελευταία χρόνια, οι άνθρωποι του θεάτρου όχι μόνο δεν τα παράτησαν αλλά έβαλαν τα δυνατά τους.

Και έσωσαν τις ψυχές τους. Μαζί έσωσαν και τις δικές μας.

Θα δω ξανά την παράσταση, γιατί θέλω να την παρακολουθήσω μαζί με 700 συνανθρώπους μου. Το θέατρο είναι ζωή και μέθεξη.

Ο Βασιλιάς Ληρ από σήμερα -και για 15 παραστάσεις- στην Πειραιώς 260.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.