Πέντε δισεκατομμύρια ευρώ αναμένει η Ελλάδα από τη Ρωσία για τον Greek Stream

putin-pipeline

Την γενναιοδωρία του εξάντλησε ο Ρώσος Πρόεδρος απέναντι στην Ελλάδα δίνοντας, 5 δισεκατομμύρια ευρώ ως προκαταβολή για τα έσοδα του Greek Stream.

Φυσικά, η καταβολή της πρώτης δόσης συνοδεύεται από Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες που είναι τόσα πολλά αυτά που τις ενώνουν, κάτι που τονίστηκε και κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο.

Τα πρώτα μέτρα, τα οποία θα ονομαστούν ειρωνικά “περεστρόικα”, θα περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα και την ανακατανομή της γης αλλά και των τηλεοπτικών συχνοτήτων, έτσι ώστε οι ολιγάρχες να πάρουν πόδι από την ελληνική πραγματικότητα μια και καλή, αλλά και να μπορεί ο κάθε πικραμένος να ανοίξει κανάλι.

Επίσης, περιλαμβάνει την δημιουργία εσωτερικού κρατιδίου, στα πρότυπα του Αγίου όρους, το οποίο θα ονομάζεται Μπομπολιστάν και το οποίο θα διοικείται από 15μελή ομάδα μεταλλωρύχων, την οποία θα ορίζει κάθε χρόνο ο ίδιος ο Μπόμπολας.

Στην επικράτεια του εσωτερικού κρατιδίου δεν θα ισχύσει καμία από τις κομμουνιστικές μεταρρυθμίσεις που ετοιμάζεται να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Με τα χρήματα που θα εξοικονομήσει η Ελλάδα, θα μπορέσει να κάνει τον καμπόσο για κάποιους μήνες ακόμα στην Ευρώπη, σπάζοντας τα νεύρα της Μέρκελ και του Σόιμπλε, οι οποίοι σύμφωνα με πηγές του Βερολίνου δεν κοιμούνται τα βράδια από την ανησυχία.

Τέλος, αυτή η κίνηση σημαίνει πως, όταν με το καλό φτιαχτεί αυτός ο ρημάδης ο αγωγός, η Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα λαμβάνει έσοδα από τη χρήση του, αφού θα τα έχει προπληρώσει η Ρωσία ήδη με τις προκαταβολές.

(Αγαπητέ Jo Di, κάτι καλό πίνετε εκεί στην Ολλανδία. Πάντως και με τους Ρώσους για χρήματα μιλάμε. Εγώ θα ήθελα να μιλήσουμε με τους Ρώσους για ποίηση, λογοτεχνία και ανώτερα ιδανικά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.