Πείτε μας τελικά κύριε Πιτσιρίκο…

Αξιότιμε κ. Πιτσιρίκο,
Δεν μπορεί να κατηγορήσει κάποιος τη σημερινή κυβέρνηση ότι οδήγησε την χώρα στη χρεοκοπία και στο σημερινό αδιέξοδο; Φταίνε πάλι οι αδίστακτοι «εταίροι»;

Μάλιστα. Πείτε μας τελικά κ. Πιτσιρίκο. Τελικά, τα έχουμε ανάγκη τα λεφτά από τους αδίστακτους εταίρους μας; Αν δεν τα έχουμε, γιατί τα ζητάμε;

Για να τα ζητάμε, λέω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό, μάλλον τα έχουμε ανάγκη.

Ξέρετε εσείς κ. Πιτσιρίκο, κάποιον που να δανείζει λεφτά χωρίς υποχρεώσεις και δεσμεύσεις εκ μέρους του δανειζόμενου;

Αυτός λοιπόν που έχει ανάγκη τα λεφτά, θέλει να τα δανειστεί με τους δικούς του όρους και αν δεν το κάνει αυτό, φταίει ο αδίστακτος εταίρος που θέλει το κακό μας;

Και αφού θέλουν το κακό μας αυτοί οι αδίστακτοι εταίροι, γιατί πάμε και τα ζητάμε από αυτούς; Γιατί δεν τα ζητάμε από τις χώρες πρότυπά μας, όπως η Ρωσία και η Κίνα; Οι οποίες προφανώς θα μας δανείσουν, αν έχουν, λεφτά γιατί είμαστε και γαμώ τα παιδιά και δεν θα ζητήσουν, φυσικά, τίποτα σε αντάλλαγμα;

Τα σκέφτομαι αυτά, και μετά αυτολογοκρίνομαι. Και λέω, μα φυσικά, δεν μπορεί να φταίει η σημερινή κυβέρνηση για την ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας. Δεν θα φταίει η σημερινή κυβέρνηση, που από τον Ιούνιο του ’14 ούρλιαζε ότι είναι έτοιμη να κυβερνήσει και ότι έχει έτοιμο σχέδιο για την επόμενη μέρα.

Δεν θα φταίει η σημερινή κυβέρνηση που είχε πει ότι οι αγορές θα χορεύουν στο ρυθμό των νταουλιών μας, την επαύριο της 25ης Ιανουαρίου.

Δεν μπορεί να φταίει, γιατί πολύ απλά, είναι αριστερή. Και αφού είναι αριστερή, εντελώς αξιωματικά και χωρίς κανέναν άλλο λόγο, είναι καλύτερη από τη δεξιά. Απλά γιατί είναι αριστερή.

Και αν τυχόν αποτύχει η κυβέρνηση, θα έχουμε έτοιμη τη δικαιολογία. Θα θυμηθούμε ότι δεν ήταν ακριβώς αριστερή, αλλά αριστεροτέρμαδεξιά, λόγω και της συμμετοχής Καμμένου.

Με εκτίμηση,
Βασίλης Παπαϊωάννου

(Αξιότιμε κύριε Παπαϊωάννου, αν δεν κάνω λάθος, η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010 και όχι το 2015· αν δεν το ξέρετε, η Ελλάδα δεν μπορεί -λόγω της χρεοκοπίας της- να δανειστεί από τις αγορές εδώ και πέντε χρόνια. Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, διεξήχθησαν εκλογές τον Ιανουάριο του 2015, και οι Έλληνες έκαναν κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Υποθέτω πως οι Έλληνες έκαναν κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν ήταν ικανοποιημένοι από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, τα οποία έκαναν αυτά που θέλετε εσείς. Δεν ξέρω αν έχετε ανάγκη τα λεφτά εσείς· εγώ δεν τα έχω. Δεν ξέρω αν έχετε πάρει δάνεια εσείς· εγώ δεν έχω πάρει ποτέ· επίσης, μαθαίνω πως συστήθηκε από τη Βουλή Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου για το δημόσιο χρέος, οπότε ας περιμένουμε να δούμε και τα αποτελέσματα· εσείς που παίρνετε δάνεια, δεν ζητάτε να δείτε το λογαριασμό, πληρώνετε όσα σας πουν; Δεν ξέρω τι ψηφίσατε εσείς -αν και δεν δύσκολο να το καταλάβει κάποιος- αλλά εγώ δεν ψήφισα ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ψήφισα ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δηλαδή, ψήφισα έξω από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση· αυτό θεωρώ σωστό, αν μου το επιτρέπετε. Αυτό δεν σημαίνει πως θα εξισώσω τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ -που είναι κυβέρνηση τριών μηνών- με τα 40 χρόνια Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν είναι θέμα αριστερού και δεξιού· είναι θέμα κοινού νου· εκτός αν είστε φανατικός. Γράφω συχνά-πυκνά πως άλλαξε η κυβέρνηση και όχι η εξουσία. Και δεν είμαι καθόλου βέβαιος πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποδειχτεί ένα ακόμα χαρτί του καθεστώτος και των ολιγαρχών. Και φυσικά, σε αυτή την περίπτωση, εγώ θα του αλλάξω τα φώτα, ενώ εσείς μάλλον θα είστε πολύ χαρούμενος. Δηλαδή, εσείς βρίσκετε τον ΣΥΡΙΖΑ αριστερό, ενώ εγώ δεν είμαι καθόλου βέβαιος πως συμβαίνει αυτό. Για τα υπόλοιπα που γράφετε, δεν μπορώ να ακολουθώ άγνωστους σε μένα ανθρώπους στις εμμονές τους και στους παραλογισμούς τους. Είναι χρονοβόρο και μάταιο. Πάντως, είστε βασιλικότερος και από πολλούς εκπροσώπους των δανειστών -τι κομψή λέξη- που παραδέχονται πια ανοιχτά τα “λάθη” που έκαναν μετά την χρεοκοπία της χώρας μας. Οι ραγιάδες, όμως, παραμένουν ραγιάδες. Δηλαδή, δουλοπρεπείς. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.