Τούρκους εγώ δε σκιάζουμαι, πασάδες δε φοβάμαι

Greece TurkeyΣε άρθρο του περιοδικού Newsweek για τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Κώστας Κολιόπουλος, ο οποίος είναι ειδικός επί στρατιωτικών θεμάτων, αναφέρει πως “το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να προμηθευτούν με καύσιμα”.

Η δημοσιογράφος του Newsweek αναφέρει πως η Ελλάδα έχει εξαιρετικά υψηλές στρατιωτικές δαπάνες και πως η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο και να εισέρχεται στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ενώ καταλήγει στο συμπέρασμα πως χωρίς καύσιμα η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να αποκρούσει την Τουρκία.

Το Newsweek γράφει ανοησίες, αφού είναι αδύνατον οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας να μείνουν από καύσιμα.

Αν η Τουρκία επιτεθεί στην Ελλάδα, το κόστος για τα καύσιμα των αεροσκαφών, των πλοίων και των τανκς θα το καλύψουν οι Έλληνες ολιγάρχες.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί αυτό, αφού όλοι θυμόμαστε πως το κόστος για τα καύσιμα των αεροσκαφών και των τανκς στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του 2013, το είχε καλύψει ο Βαρδής Βαρδινογιάννης.

Οπότε, αν ξεσπάσει πόλεμος με την Τουρκία, θα χαρτζιλικώνουν οι Έλληνες ολιγάρχες τις Ένοπλες Δυνάμεις για να βάλουν καύσιμα, και θα τους κατατροπώσουμε τους Τουρκάλαδες.

(Αλήθεια, τι γίνεται με εκείνες τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης πως θα διαλύσει τους ολιγάρχες; Τρεις μήνες κυβέρνηση και όλα τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ ζουν, βασιλεύουν και συνεχίζουν να δανείζονται από τις τράπεζες, ενώ και οι εφοπλιστές φαίνεται να κάνουν πάρτι. Ωραία φάση.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.