Το Facebook δεν κάνει τον παπά

JesusΑναστάτωση έχει προκαλέσει στους ιερείς των Τρικάλων η σύσταση του αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Νάση να απενεργοποιήσουν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Facebook, ενώ υπάρχει ο φόβος πως αυτό μπορεί να συμβεί στους ιερείς όλης της χώρας.

Τρικαλινός ιερέας είπε στον αρχιμανδρίτη πως έχει περισσότερους από 3 χιλιάδες φίλους στο Facebook και ο αρχιμανδρίτης του απάντησε “Στο Facebook έχεις 3 χιλιάδες φίλους αλλά στην ενορία σου δεν μαζεύεις ούτε 30 πιστούς”, οπότε καταλαβαίνουμε πως ο αρχιμανδρίτης ζηλεύει τον ιερέα γιατί έχει περισσότερους φίλους στο Facebook από αυτόν.

Ένας άλλος ιερέας είπε πως, αν ζούσε ο Χριστός, θα είχε κι αυτός λογαριασμό στο Facebook, οπότε όλοι οι ιερείς πρέπει να μπουν δυναμικά στα social media, για να μην καταληφθούν αυτά από τον Σατανά.

Οι ιερείς ζητούν να μπει wi-fi σε όλες τις εκκλησίες της χώρας, ώστε να μπορέσουν να προσελκύσουν τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι θα κάθονται στα στασίδια, θα βγάζουν φωτογραφίες από τη λειτουργία και θα τις ανεβάζουν στο Facebook, για να δείξουν στους φίλους τους πόσο γαμάτα περνάνε δίπλα στα εικονίσματα και στα μανουάλια.

Παράλληλα, οι ιερείς ζητούν να μεταδίδονται οι γάμοι, τα βαφτίσια και οι κηδείες μέσω του διαδικτύου, ώστε να μπορούν να προσελκύσουν πιστούς από όλο τον κόσμο, και να επιβεβαιωθεί η λαϊκή ρήση “Τώρα που βρήκαμε wi-fi, ας θάψουμε πεντέξι”.

Ευτυχώς, που οι ιερείς δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα το Twitter, γιατί εκεί οι χριστοπαναγίες πέφτουν βροχή.

Πάντως, μια και οι ιερείς δείχνουν ενδιαφέρον για τις σύγχρονες τεχνολογίες και τα σημερινά μέσα επικοινωνίας, καλό θα ήταν να βγάλουν επιτέλους τα μαύρα και άραχλα ράσα και να ντυθούν σαν άνθρωποι, γιατί τώρα είναι κάπως τρομακτικοί.

(Οι νέες τεχνολογίες θα κάνουν τις θρησκείες να μοιάζουν με ανέκδοτα. Οι θρησκείες θα καταντήσουν να είναι ένα application στο κινητό. Μπορεί και παιχνίδι.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.