Όλη η Βίβλος (Λέμε τώρα) – Θέατρο Βικτώρια

Victoria 2Χτες το βράδυ, πήγα στο θέατρο Βικτώρια και παρακολούθησα την παράσταση “Όλη η Βίβλος (Λέμε τώρα)”. Συγγραφείς του έργου είναι οι Άνταμ Λονγκ, Ριντ Μάρτιν και Όστιν Τίχενορ, οι οποίοι είχαν γράψει την τεράστια επιτυχία “Όλος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα”. Η σκηνοθεσία είναι της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου, και ερμηνεύουν οι Θανάσης Κουρλαμπάς, Ιωσήφ Ιωσηφίδης και Σωτήρης Δούβρης.

Victoria 1Η παράσταση είναι καταπληκτική και γελάς μέχρι δακρύων. Από τον Αδάμ και την Εύα, μέχρι τη Σαλώμη, τον Μωυσή, τον Χριστό και την Κιβωτό του Νώε, τίποτα δεν μένει όρθιο. Αν και το χιούμορ της παράστασης είναι βιτριολικό, δεν είναι προσβλητικό.

Από τον Σαμψών στους Bee Gees είναι ένα βήμα δρόμος, ενώ, εκτός από τα σπαρταριστά θεολογικά ερωτήματα υπάρχουν και άλλα όπως “αφού το μαύρο κουτί του αεροπλάνου πάντα βρίσκεται άθικτο, γιατί δεν κάνουν όλο το αεροπλάνο από αυτό το υλικό;”.

Οι τρεις ηθοποιοί τα δίνουν όλα και δένουν απόλυτα μεταξύ τους· είναι σαν να βλέπεις έναν ηθοποιό στη σκηνή. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιον από τους τρεις. Εξαιρετικό το “κούρδισμα” της παράστασης από την Αθανασία Καραγιαννοπούλου.

Βέβαια, συνειδητοποίησα χτες πως ήταν η τρίτη φορά φέτος που έβλεπα τον Θανάση Κουρλαμπά και τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη, οπότε να αναφερθώ στον Σωτήρη Δούβρη, τον οποίο είδα πρώτη φορά στη σκηνή και είναι απολαυστικός.

Επίσης, έμαθα πως ο Σωτήρης Δούβρης είναι αυτός που είχε την ιδέα να ανεβεί το συγκεκριμένο έργο, το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Προβλέπω το έργο να παίζεται για πολλά χρόνια στη χώρα μας.

Είχα ανάγκη να γελάσω με μια ποιοτική παράσταση -όλοι το έχουμε ανάγκη- αλλά το “Όλη η Βίβλος (Λέμε τώρα)” ξεπέρασε τις προσδοκίες μου.


Το “Όλη η Βίβλος (Λέμε τώρα)” θα παίζεται στο θέατρο Βικτώρια κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00, μέχρι τις 24 Μαΐου.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.