Ο θίασος

pavlos xaikalisΗ υπουργοποίηση του Παύλου Χαϊκάλη δρόσισε το νέο αριστερό Μνημόνιο και αποτέλεσε το θέμα των ημερών, αφού είναι πολλοί αυτοί που δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αναπληρωτή υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων τον Παύλο Χαϊκάλη.

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να υπουργοποιήσει τον Παύλο Χαϊκάλη ήταν πολύ έξυπνη, αφενός επειδή επισκίασε για λίγες ημέρες ακόμα και το νέο Μνημόνιο, και αφετέρου, επειδή, όταν αναλαμβάνει υπουργείο ο Χαϊκάλης, όλοι οι υπόλοιποι υπουργοί μοιάζουν με διάνοιες.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας είναι τίμιος απέναντί μας, αφού, όταν αναθέτει στον Χαϊκάλη το Ασφαλιστικό, είναι σαν να μας λέει “Παιδιά, σηκωθείτε και φύγετε από την Ελλάδα, γιατί εδώ δεν έχετε ζωή”.

Βέβαια, ο λόγος που υπουργοποιήθηκε ο Παύλος Χαϊκάλης είναι πως κανένας άλλος δεν δεχόταν αυτή την θέση, γιατί, μπορεί ο Τσίπρας να δέχτηκε περήφανα το νέο Μνημόνιο αλλά δεν είναι και πολλοί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να τους κυνηγάνε οι πολίτες με τις πέτρες.

Ο Παύλος Χαϊκάλης δεν είναι ιδιαίτερα ευφυής -για να το θέσω κομψά- αλλά είναι πολύ καλός ηθοποιός.

Ο Χαϊκάλης είναι η απόδειξη πως ένας ηθοποιός μπορεί να είναι σπίρτο στην σκηνή -και να τα πιάνει όλα με τη μία- αλλά, εκτός σκηνής, να είναι κάπως τούβλο.

Βέβαια, με το νέο Μνημόνιο, οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα είναι περισσότερο ηθοποιοί και λιγότερο υπουργοί, αφού απλά θα παριστάνουν τους υπουργούς και θα εφαρμόζουν εντολές και σχέδια άλλων.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει καλά πως η κυβέρνησή του είναι πια ένας θίασος. Ένας θίασος σε ένα έργο ξένου συγγραφέα.

Σε αυτόν τον θίασο, ο Παύλος Χαϊκάλης μπορεί να λάμψει και να κλέψει την παράσταση.

Γιατί ο Χαϊκάλης -σε αντίθεση με τους άλλους υπουργούς- έχει ταλέντο στην υποκριτική τέχνη.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.