Avanti Dario!

Kraounakis1Χτες το βράδυ, πήγα στο Ηρώδειο και παρακολούθησα την παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη και της Λίνας Νικολακοπούλου “Avanti Dario”. Λίγο πριν ξεκινήσει η παράσταση, έμαθα πως η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή την πρόταση συμφωνίας που έκανε στους δανειστές.

Kraounakis NikolakopoulouΗ Σπείρα Σπείρα, η Μάγια Λυμπεροπούλου, ο Άγγελος Παπαδημητρίου, ο Δάνης Κατρανίδης, η Ελένη Ουζουνίδου και όλοι οι ηθοποιοί της παράστασης ήταν σπουδαίοι.

Η παράσταση ήταν υπέροχη -θα έπρεπε να μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ- αλλά ήταν κάπως σουρεαλιστικό να ακούς τον μοναδικό και ανατρεπτικό λόγο του ελεύθερου Ντάριο Φο -που μάλλον του έδωσαν το Νόμπελ για ξεκάρφωμα-, ενώ γνωρίζεις τι συμβαίνει στη χώρα σου.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά η στιγμή που με συγκίνησε περισσότερο ήταν όταν, στην διάρκεια της υπόκλισης, η Λίνα Νικολακοπούλου βγήκε στη σκηνή με ένα σημαιάκι της Ελλάδας. Αυτή η γυναίκα βγήκε και στάθηκε στο κέντρο της σκηνής, κρατώντας στο δεξί της χέρι μια πολύ μικρή σημαία της Ελλάδας. Μετά, κάπως αμήχανα, την έβαλε στην τσέπη του σακακιού της. Δεν είναι ότι την γνωρίζω, δεν την γνωρίζω, δεν είναι ότι την θαυμάζω, δεν την θαυμάζω, αλλά αυτή η κίνηση με πέθανε κάπως. Πολύ απλή, πολύ αληθινή, πολύ κοριτσίστικη. Με την αλήθεια που έχουν τα κορίτσια, ακόμα κι όταν μεγαλώνουν λίγο. (Στη φωτογραφία δεν φαίνεται το σημαιάκι γιατί τράβηξα με το κινητό.)

kraounakis2Οι στίχοι των τραγουδιών της παράστασης ήταν έξοχοι. Ελπίζω να μην πάει η Ελλάδα κλαφτή. Αν και με την πορεία των τελευταίων χρόνων, υπάρχει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να πάει άκλαυτη.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.