Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά
Αμίγο πιτσιρίκο,
καταρχήν θέλω να σε ευχαριστήσω για τη δημοσίευση των κειμένων μας και να σου πω ότι πραγματικά η ανάγνωση των άρθρων όλων των φίλων, αφενός μας κάνει να αισθανόμαστε πως είμαστε μια παρέα και αφετέρου τουλάχιστον σε εμένα δίνει δύναμη γιατί συνειδητοποιώ ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν ανέχονται να τους περνάνε για ηλίθιους.
Αφορμή για να σου στείλω για μια ακόμη φορά όσα θέλω να πω, είναι το σχόλιο που έκανες στο κείμενο της Μαρίας στο οποίο γράφεις ότι “Ένας αριστερός πρωθυπουργός έκανε δημοψήφισμα μετά από 41 χρόνια και όχι μόνο το αγνόησε αλλά συμφώνησε ακριβώς σε αυτά που οι πολίτες ψήφισαν Όχι στο δημοψήφισμα. Ο Τσίπρας νομίζει ότι αυτό θα ξεχαστεί. Δεν θα ξεχαστεί. Θα τον σημαδεύει για πάντα. Ελπίζω να μην ταυτιστεί η έννοια «αριστερός» με τον Τσίπρα, γιατί, σύντομα, το να δηλώνεις αριστερός θα είναι βρισιά”.
Αυτό που έγραψες πιτσιρίκο, είναι μια τεράστια αλήθεια.
Δυστυχώς.
Έχοντας την τύχη ακόμα να εργάζομαι, θυμήθηκα αυτό που έλεγαν οι -κατά τη δική τους δήλωση- αναντάμ παπαντάμ δεξιοί συνάδελφοί μου καθ’ όλη την διάρκεια αυτών των 6 μηνών της Πρώτης Φοράς Αριστερά και, κυρίως, τις ημέρες πριν το δημοψήφισμα.
Αποφασισμένοι να πάνε και να ψηφίσουν ΝΑΙ, πεπεισμένοι ότι το δίλημμα ήταν Ευρώ ή Δραχμή -και σίγουροι ότι ο Τσίπρας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα οδηγούσε τη χώρα στο εθνικό νόμισμα-, έλεγαν, πειράζοντάς μας, ότι σε λίγα χρόνια το σύνθημα θα είναι: “Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά…”
Μακάρι να είχαν δίκιο.
Η πικρή ειρωνεία της τύχης είναι ότι στο μόνο που έπεσαν μέσα ήταν ότι ο πρωθυπουργός θα αγνοήσει το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος.
Καλή συνέχεια
Γιώργος
(Αγαπητέ Γιώργο, ο Τσίπρας δεν έπρεπε να πει ψέματα. Θα ήταν προτιμότερο να είχε πει την αλήθεια -όσο δυσάρεστη κι αν ήταν- από την αρχή. Θα ήταν τίμιο, και θα τον ξεχώριζε από τους απατεώνες Σαμαρά και Παπανδρέου, οι οποίοι είχαν πει ατελείωτα ψέματα. Ακόμα και στις 28 Φεβρουαρίου, ο Τσίπρας είχε πει “Ας το ξεχάσουν το τρίτο μνημόνιο, γιατί τα Μνημόνια τελείωσαν στις 25 Γενάρη”. Αν είχε πει την αλήθεια, θα είχε την εκτίμησή μου. Αντιθέτως, όχι μόνο είπε άπειρα ψέματα αλλά δεν παραιτήθηκε. Αυτό σημαίνει πολλά. Δεν είναι δυνατόν να χρεωθεί ο κόσμος της Αριστεράς την απάτη του Τσίπρα. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει μεγάλο κακό στην κοινωνία. Το μεγάλο κακό δεν είναι η συμφωνία αλλά τα ψέματά του. Περνάει πια -και δικαιολογημένα- η άποψη πως όλοι είναι ψεύτες και απατεώνες, και πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα. Θα το πληρώσει η χώρα αυτό. Να είσαι καλά.)
Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου
Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

