Ο Μηχανισμός του Βαρουφάκη

VAROUFAKIS (2)Την ώρα που ο ήλιος ξεπρόβαλε μέσα από την ήρεμη θάλασσα, λίγα μόλις ναυτικά μίλια από τον Πειραιά στις ανατολικές ακτές της Αίγινας, ένα τσούρμο άνδρες και γυναίκες κοιτούσαν εκστασιασμένοι το μοναδικό εύρημα που μόλις ανέβασαν με πολύ μεγάλη δυσκολία στο κατάστρωμα του ερευνητικού σκάφους. Δεν είχαν περάσει παρά μονάχα δέκα μέρες από την στιγμή που το ερευνητικό σκάφος «Το τρίτο μνημόνιο» με Γερμανούς αξιωματικούς και βουτηχτάδες Έλληνες από όλα τα σημεία του ορίζοντα – αριστερά, δεξιά και κέντρο – ξεκίνησε το ταξίδι του από το Τουρκολίμανο προκειμένου να εξερευνήσει το βυθό ανοιχτά της Αίγινας.

Ο μύθος έλεγε ότι το τρεχαντήρι του Γιάνη Βαρουφάκη είχε βουλιάξει την επομένη του «ΟΧΙ» και την αποπομπή του ιδίου από το υπουργείο Οικονομικών, λίγο πριν προσεγγίσει το άντρο του διαβολικού εκείνου άντρα με το ξυρισμένο κεφάλι και τα περίεργα πουκάμισα.

Λέγανε ότι μετέφερε τον μοναδικό εκείνο μηχανισμό που ο πρώην ΥΠΟΙΚ μαζί με δυο-τρεις φίλους του είχαν επινοήσει τις κρύες νύχτες του περασμένου χειμώνα και με αυτό ετοιμάζονταν να τινάξουν το καπιταλιστικό σύστημα στον αέρα.

Ο πρωθυπουργός -πρώην στενός φίλος του διαβολικού Βαρουφάκη- είχε μάθει τα σχέδια του πανούργου υπουργού και του είχαν σηκωθεί οι τρίχες στο κεφάλι.

Εκείνος είχε δώσει εντολή για την κατασκευή ενός αμυντικού συστήματος για την υπεράσπιση της χώρας και ο δαιμόνιος Έλλην «δόκτωρ ΝΟ» είχε κατασκευάσει το υπερόπλο που θα σκορπούσε τον όλεθρο σε ολόκληρο τον δυτικό και ταυτόχρονα πολιτισμένο κόσμο.

Τον Μηχανισμό του Γιάνη Βαρουφάκη!

Έντρομος ο πρωθυπουργός πήρε τηλέφωνο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και Αεροψεκασμών της χώρας. «Έλα Πάνο, Αλεξαντώνης speaking! Στείλε ένα από τα γερμανικά υποβρύχια που έγερναν να βυθίσει το τρεχαντήρι του Βαρουφάκη πριν φτάσει στο νησί του diabolico!»

Ταυτόχρονα, ζήτησε από τον Παππά να μιλήσει με την Άνγκελα και να της ζητήσει να στείλει την περιβόητη ομάδα των «τριών» αποτελούμενη από τέσσερα άτομα-θεσμούς, η οποία πρόσφατα απέκτησε το κωδικό όνομα «Βαμβακούλας», για να ανασύρει με ασφάλεια την σατανική μηχανή από τον βυθό του Αργοσαρωνικού.

Η Ελλάδα θα συνεισέφερε στην αποστολή με μια ομάδα έμπειρων βουτηχτάδων πρώην υπουργών και πρωθυπουργών της χώρας -ενδεικτικά αναφέρω Βενιζέλο, Θεοδωράκη, Μπακογιάννη, Κυριάκο, Γεννηματά, Σαμαρά, Βορίδη, Γεωργιάδη, κλπ- που ο χειρότερος τους μπορούσε να βουτήξει πορτοφόλι συνταξιούχου μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Τώρα, όλους αυτούς τους βρίσκει ο ήλιος στο κατάστρωμα του ερευνητικού σκάφους με γουρλωμένα τα μάτια και σιωπηλούς να περιεργάζονται τον περίφημο μηχανισμό του Γιάνη Βαρουφάκη.

Με τον ταπεινό αυτό δίσκο, ο Νάρκισος των πέντε ηπείρων και των δύο ωκεανών σχεδίαζε να «χακάρει» τα ΑΦΜ των πολιτών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σχεδίαζε μάλιστα να μεταφέρει τα χρέη των Ελλήνων πολιτών στα ΑΦΜ αθώων κορασίδων της Βαυαρίας και παράλληλα να πιστώσει τους λογαριασμούς των συμπολιτών του με ευρώ που θα έπαιρνε από τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ποτιστεί με τον ιδρώτα και το αίμα Βορειο-Ευρωπαίων βιοπαλαιστών.

Σαν να μην έφτανε αυτό ο Νάρκισος -με το ένα σίγμα- σχεδίαζε να φορτώσει τις Ευρωπαϊκές τράπεζες με ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου και να αυξήσει τον ΦΠΑ της μπύρας (ξανθής και μαύρης) στο 53%!

Με τα έσοδα από τον αυξημένο ΦΠΑ, θα λειτουργούσε μυστικά νομισματοκοπεία σε ολόκληρη την ευρωζώνη που θα τύπωναν το καινούργιο «διπλό νόμισμα», από την μία πλευρά ευρώ και από την άλλη δραχμή!

Το μοναδικό εμπόδιο στο σχέδιο του Νάρκισου με το ένα σίγμα άκουγε στο όνομα Σαββαϊδου.

Ο μηχανισμός όμως του Βαρουφάκη περιελάμβανε κι ένα ακόμα επικίνδυνο εξάρτημα που έφερε το κωδικό όνομα «το κουμπί της».

Πατώντας το θα μετέτρεπε την λύκαινα σε πειθήνιο όργανο του. Θα την έστελνε στην ΕΚΤ προκειμένου να εξοντώσει τον γνωστό για την γενναιότητα του Ντράγκι.

Όλα τα σχέδια όμως ανατράπηκαν χάρη στις αστραπιαίες κινήσεις του Αλεξαντώνη και των εταίρων του στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Τώρα χαμογελά τρίβοντας με το αριστερό του χέρι αμήχανα το πιγούνι του. Ο μηχανισμός βρίσκεται πια στην κατοχή του, βαθιά στο υπόγειο του Μαξίμου.

Νιώθει πως ήρθε η ώρα να χαλαρώσει. Να ηρεμήσει μετά την απίστευτη ένταση των τελευταίων ημερών. Κλείνει τα μάτια κι αποκοιμιέται στον καναπέ του πρωθυπουργικού γραφείου.

Μέσα στο σκοτάδι, τρεις η ώρα μετά τα μεσάνυχτα, λίγα μέτρα πιο κάτω, ένα φωτάκι ανάβει μονάχο του κι ένας ήχος αρχίζει να κτυπά ρυθμικά. Τικ, τακ, τικ, τακ …

Φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ. Λίγο surreal η ιστορία, μα με suspense. Δεν βρίσκεις;

(Αγαπητέ Ηλία, τικ τακ, τικ τακ, τικ τακ… Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.