Παραγωγή ελαιόλαδου (με δανεικαριές)

Σύντροφε πιτσιρίκο, με αφορμή την ιδέα σου, σου κάνω γνωστό ότι παράγω λάδι. Έχω την τύχη να διαχειρίζομαι ενα κτηματάκι στην Μεσσηνία. Τύχη, όχι γιατί εκτονώνω τα ιδιοκτησιακά μου ένστικτα αλλά γιατί έχω έναν λόγο να αφήνω την μίζερη Αθήνα και να βρίσκομαι στην φύση.

Γνώση που δεν γίνεται πράξη είναι άχρηστη.

Έτσι λοιπόν την απέχθειά μου για τα χημικά, για την καλλιέργεια γης με σκοπό την μέγιστη παραγωγή και για την ανάθεση του δύσκολου έργου σε τρίτους, την μετατρέπω σε δράση.

Δε χρησιμοποιώ χημικά -αν και οι γείτονες δεν ξεχνούν να με προμηθεύουν μέσω του αέρα που μοιραζόμαστε- και λιπάσματα.

Έχω την πεποίθηση ότι δεν κληρονόμησα τη γη απο τον πατέρα μου, μα την δανείστηκα απο τα παιδιά μου· έτσι, δεν κοιτώ να πάρω μέγιστη παραγωγή, αδιαφορώντας για την βιοποικιλότητα του χώματος, μα φροντίζω να βοηθώ για να ενισχυθεί η παραγωγικότητα του χωραφιού χρόνο με τον χρόνο.

Δεν αναθέτω την συγκομιδή και την περιποίηση σε μετανάστες, θείους, αγρεργάτες, παρά στην προσωπική προσπάθεια και τη συντροφική, ανταλλακτική εργασία (δανεικαριές).

Υπάρχει ο τρόπος, τώρα που τα ψέματα φανερώθηκαν, θα τον δούμε θέλουμε δεν θέλουμε.

Θοδωρής, Κυπαρισσία

(Αγαπητέ Θοδωρή, πολύ ωραία αυτά που γράφεις και κάνεις. Μου άρεσαν πολύ οι δανεικαριές -παράδοση από την αρχαία Ελλάδα- και το “Υπάρχει ο τρόπος, τώρα που τα ψέματα φανερώθηκαν, θα τον δούμε θέλουμε δεν θέλουμε”. Θοδωρή θα τον δούμε τον τρόπο, λόγω της ανάγκης. Αν και ο τρόπος ήταν πάντα εκεί. Θοδωρή, βγάζω κι εγώ λάδι, αν και η παραγωγή μου είναι πολύ μικρή. Βέβαια, εγώ τα γράφω διαφορετικά από σένα. Σε ευχαριστώ. Καλή σοδειά. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.