Facepalm

Head in HandsΚομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Εννοείται πως σου γράφω για προσωπική εκτόνωση.
Τώρα πλέον, ναι.
Ο κυνισμός, εγώ το λέω ρεαλισμό, που βγάζεις τον τελευταίο καιρό είναι απόδειξη ψυχικής υγείας και μην μασάς, το ίδιο αισθανόμαστε όλοι (για την παρέα του μπλογκ μιλάω και τους αναγνώστες σου).

Τέρμα το εμπόριο ελπίδας, αν οι πολίτες θέλουν να αλλάξουν τη χώρα τους, ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν, οι δικαιολογίες δεν πείθουν πια.

Βέβαια, οι πολίτες έχουν διαβάσει πολύ τον Μαρκ Τουέιν, ο οποίος έλεγε ότι η ευτυχία και η λογική είναι ένας αδύνατος συνδυασμός, οπότε μάλλον αυτό ρε συ.

Δηλαδή, αν θες να είσαι ευτυχισμένος πρέπει να είσαι τρελός, θεότρελος.

Οπότε, αποφάσισαν να πουλήσουν απίστευτη τρέλα όλα αυτά τα χρόνια για να είναι ευτυχισμένοι, κορυφαίο;

Μην δίνεις σημασία, αυτή είναι η δικιά μου τρελή εξήγηση για να είμαι ευτυχισμένος.

Η αλήθεια είναι άλλη φυσικά, και είναι πολύ πιο απλή: είμαστε εντελώς και παντελώς για τα μπάζα.

Μα δεν πειράζει ωρέ, γιατί εκτός από χάπατα, είμαστε και γαμάτοι.

Και πιο γαμάτο απ’ όλους το κράτος.

Μετά τον Παστίτσιο, μην πει κανείς ότι ζούμε στο Μεσαίωνα, σειρά πήρε ο mister G.

Ο mister G, έκλεψε από την Universal και τη Warner Bros 450 εκατομμύρια ευρώ ετήσια κέρδη, ενώ προκάλεσε ζημιά 200 εκατομμυρίων στο ελληνικό δημόσιο.

Μα τον Τούτατη, για πόσο μαλάκες μας έχουν; καλά, σε αυτό δεν έχουν πολύ άδικο, τους το αποδείξαμε πριν λίγες μέρες;

Καταρχάς, όλοι αυτοί που έβλεπαν τζάμπα ταινίες δεν είχαν σκοπό να τις αγοράσουν, οπότε τα νούμερα είναι εντελώς πλασματικά και υποθετικά.

Δεύτερον, εν έτει 2015 τιμολογούμε ταινίες, βιβλία και μουσική που θα έπρεπε να είναι πολιτιστική κληρονομιά όλης της ανθρωπότητας, για να μην πω για την τιμολόγηση φαγητού, νερού, παιδείας, υγείας, των πάντων, ορατών και αοράτων, που δεν εξυπηρετούν σε τίποτα την ανθρωπότητα, καθώς όλα έπρεπε να είναι δωρεάν για όλους και, ως μοναδικό τίμημα, να ήταν οι εργατοώρες που απαιτούνται, αλλά βλέπετε είμαστε τόσο σύγχρονοι που δεν αντέχουμε τόσο μεγάλα βήματα, οπότε εμποδίζουμε επίτηδες την πρόοδο για να προλαβαίνουμε να χωνεύουμε τις ραγδαίες εξελίξεις.

Τρίτον, την ίδια ώρα που στήνεται ο mister G στον τοίχο γιατί διαμοίραζε links, έχουμε μια σειρά από ωραίες αντίστοιχες υποθέσεις.

Σε δυο μήνες η λίστα Λαγκάρντ παραγράφεται· εδώ θα έγραφα ότι όταν το αποφάσισουμε ούτε παραγραφές θα κοιτάμε ούτε τίποτα, αλλά μάλλον κατάντησε ανέκδοτο πια, οπότε άστο να το πάρει το ποτάμι.

Το ελληνικό δημόσιο θα χάσει πάνω από 50 πραγματικά δισ. στο νερό αλλά είναι πολύ απασχολημένο τώρα να κυνηγάει 200 υποθετικά ψωροεκατομμύρια.

Επίσης, ενημερωνόμαστε από αυτό το έγκλημα από τα ιδιωτικά τσοντοκάναλα που δεν έχουν πληρώσει τους αναλογούμενους φόρους και έχουν καταλάβει δημόσιες συχνότητες, ενώ τώρα παίζουν και κοινή διαφήμιση για τα 25 χρόνια που κλέβουν τον ελληνικό λαό.

Επίσης, ένα μικρό, αθώο λάθος κόστισε νέα καθυστέρηση στο φόρο για τις διαφημίσεις -5 χρόνια τώρα μια σειρά από αθώα λάθη αναβάλλουν συνεχώς τον νόμο-, αλλά τώρα αποκαλύφθηκε πως όλα αυτά ήταν η Σαββαΐδου, που τα έβαλε μόνη της με το κράτος και εμπόδιζε την απονομή δικαιοσύνης, οπότε μέχρι το 2045 πιστεύω πως θα σταματήσει αυτή η κατάφωρη αδικία.

Το μόνο γαμάτο λοιπόν είναι το ελληνικό κράτος και μην ακούτε τι λένε.

Ολο αυτό με τον γαμάτο έγινε επειδή δεν χωρούν άλλοι γαμάτοι σε αυτή τη χώρα, μπουχτίσαμε ρε αδερφέ.

Για την ακρίβεια, στους δυο γαμάτους, τρίτος δεν χωρεί.

Ποιος είναι ο δεύτερος εκτός του κράτους;

Θα σας πω σε λίγο, γιατί προέχει να πω κάτι, λίγο πριν πέφτουμε μαζικά από τα σύννεφα με αυτό που έρχεται.

Ξέρατε από τον Ιούλιο πως στο Τρίτο Μνημόνιο εμπεριέχεται σαφής διάταξη για την οριζόντια περικοπή των συντάξεων.

Ξέρατε ότι είχαμε δεσμευτεί ότι τον Οκτώβριο, πως ένα από τα προαπαιτούμενα ήταν το νέο ασφαλιστικό, που θα επανασχεδιαστεί πλήρως από τους δανειστές (ποιοι σοφοί και πράσινα άλογα).

Ξέρατε ότι την 1η Ιανουαρίου του 2016 αρχίζει το σεξ, τόσο καιρό προκαταρκτικά δεν κουραστήκατε;

Τέλος, ξέρατε ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα, ενώ σας το ξαναλέω αν και το ξέρετε, πως αν δεν υπάρξει ετήσια ανάπτυξη 5-6% τότε κάθε χρόνο θα παίρνουν νέα μέτρα, πάνω από μισό εκατομμύριο για κάθε ποσοστιαία μονάδα που θα λείπει, αν και το μνημόνιο θα πετύχει, όπως τα άλλα δυο, οπότε μην ανησυχείτε.

Τα ξέρατε όλα αυτά, αλλά αποφασίσατε ότι δεν σας καίγεται καρφί.

Ξανακάνατε κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιβραβεύσατε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ και ΧΑ.

Πετάξατε έξω από τη Βουλή όλους τους αντιδραστικούς.

Είπατε ΝΑΙ στο Τρίτο Μνημόνιο.

Αυτό τα λέει όλα.

Οπότε, τι κλαίγεστε και αγωνιάτε για τη συνέχεια;

Δεν ξέρετε τι θα συμβεί στους μισθούς και τις συντάξεις σας;

Θα σας πω εγώ, θα είναι πολύ γαμάτοι γιατί είμαστε και πολύ γαμάτοι.

Θα είναι αντάξια μας.

Με τόσο γαμάτο κράτος και τόσο γαμάτους πολίτες προτείνω το 2021 -με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από το 1821- να κάνουμε ένα δώρο σε μας και τις επόμενες γενεές.

Να μετονομάσουμε την χώρα* σε GAMATOI.DE (*η σωστή λέξη είναι “αποικία”: αλλά σιγά αυτά γιατί δεν αρέσουν στους δανειστές και μπορεί να χάσουμε την επόμενη δόση).

Αντιπροσωπεύει το πέρασμα στη νέα, ψηφιακή εποχή, περιγράφει στην πρώτη λέξη το περιεχόμενο και στην δεύτερη τον πνευματικό ιδιοκτήτη.

Πρωτοπόροι σε όλα μια ζωή, θα μπορούσαμε να λείπουμε από αυτό;

Τώρα που τα κράτη άρχισαν να καταργούνται, λες και πριν υπήρχαν, ας δείξουμε το δρόμο στους άλλους λαούς.

Ραντεβού το 2021· δεδομένου πως πέρασαν νεράκι, χωρίς να ακουστεί κιχ, τα τελευταία έξι χρόνια, τότε γιατί να σκάμε εμείς οι “ανήσυχοι” για τα επόμενα έξι;

Τίποτα δεν θα γίνει.

Θα φύγουν άλλοι 300.000 νέοι/χρήσιμοι άνθρωποι και θα απορεί μετά ο εκάστοτε υπουργός και ψηφοφόρος, πώς έφτασε η χώρα να έχει περισσότερους συνταξιούχους από εργαζόμενους και γιατί δεν προοδεύει η ελληνική κοινωνία.

Πολύ δύσκολος αυτός ο γρίφος, τι να σου πω.

Τόσοι άνθρωποι ρε που μπορούν να βοηθήσουν εντός και εκτός συνόρων, αλλά τις εξελίξεις τις οδηγούν οι “αριστεροί” από τα Lidl, οι γαλαζοαίματοι, ο εκάστοτε τοκογλύφος, ο Megalicius και η Εκκλησία.

Οπότε φάτε πατερούληδες και ιερωμένους, παιδάκια, και βουρ στο κρεβάτι να σας πω παραμυθάκι.

Όσοι λείπετε τώρα εκτός Ελλάδος και όσοι λείπαμε πριν: αόρατοι και εκτός της εξίσωσης της ζωής …αυτοεξόριστοι ποιητές που χαλάτε τζάμπα σάλιο γιατί η Ελλάδα δεν θέλει σκεπτόμενους ανθρώπους αλλά καλοπληρωτές και υποτακτικούς πολίτες, όπως κάθε αποικία χρέους που σέβεται τις “υποχρεώσεις” της.

Μια χώρα που γερνάει είναι μια χώρα που κάποια στιγμή θα πεθάνει, φωστήρες μου νοικοκυραίοι και μια χώρα που γερνάει και χρωστάει παπαριές είναι μια χώρα η οποία θα πεθάνει στην επόμενη στροφή.

Αλλά μην σκάτε εσείς όπως σκάμε εμείς, η ζωή είναι πολύ μικρή για να την φάτε σε τέτοιες βλακείες (περί ελευθερίας, αξιοπρέπειας και αντίστασης ή να διαβάζετε τον Ηλία και τον Πιτσιρίκο), οπότε φάτε τη καλύτερα σε μαλακίες.

Facepalm…

Με εκτίμηση,
Άρης

Υ.Γ. Το λέω συχνά, αλλά ένοιωθα την υποχρέωση προς εμένα και προς εσάς για να γράφω κάτι, οπότε όπως το έλεγα έτσι το ξεχνούσα την επομένη. Αυτή την φορά το εννοώ, γιατί κάπως πρέπει να διατηρήσω τη δικιά μου ψυχική υγεία. Τα κείμενα βοηθούν στην εκτόνωση αλλά, από την άλλη, συντελούν στο να μπουχτίσεις. Δεν είναι καθόλου καλό να σκέφτεσαι τη σήμερον εποχή. Η σκέψη βλάπτει, κάτι ήξερε ο Τουέιν, οπότε πλήρης χαπατίαση για να είσαι τρισευτυχισμένος και να μην σε νοιάζει που πέφτουν γύρω σου κορμιά. Εκείνο το διάλειμμα που έλεγα ότι θα κάνω, θα το κάνω τώρα, επ’ αόριστον. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι οι συζητήσεις γύρω από το νέο ασφαλιστικό. Ενοχλήθηκαν όλοι με τις περικοπές που έγιναν και θα γίνουν, αλλά ξεχνάνε πως δεν κάνουμε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, ενώ τους ψηφίζουμε κιόλας από πάνω για να τους επιβραβεύσουμε. Ένας κύριος χθες, όταν του είπα να έρθει στην επιτροπή να συζητήσουμε μαζί δράσεις, έκανε τον Σουηδό και άλλαξε κατευθείαν θέμα. Περιμένουμε, φαίνεται, να έρθει ο από μηχανής θεός που θα μας πάρει από το χέρι σε έναν νέο αιώνα. Τόσο ζώα είμαστε. Μια μέρα θα το πληρώσουμε πάρα πολύ ακριβά όλο αυτό, αλλά τότε θα είναι πολύ αργά για δάκρυα. Εις το επανιδείν.

(Αγαπητέ Άρη, δεν έχω διάθεση ούτε να σχολιάσω. Μιλάει η πραγματικότητα. Όταν ακούω πια για ελπίδα, αλληλεγγύη, αγώνες και συλλαλητήρια με πιάνουν τα γέλια. Να μαζευτούμε να πάτε. Άρη, τον gamato τον συνέλαβαν γιατί, στη χώρα των γαμάτων, δεν μπορεί να είναι αυτός ο μόνος γαμάτος. Γαμάτο; Γάματα, Άρη. Καλά να περνάς και τα ξαναλέμε. Να είσαι καλά. Και σε ευχαριστώ.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.