Δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός αν θα καταρρίπτονται τα τουρκικά αεροσκάφη εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας

tsipras5Παγκόσμια αίσθηση έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να εξαγγείλει από το Twitter την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την επόμενη Κυριακή, καλώντας τον ελληνικό λαό να αποφασίσει αν επιθυμεί η Πολεμική Αεροπορία να καταρρίπτει τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε το δημοψήφισμα, απευθύνοντας tweet στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, αναγκάζοντας όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη να κάνουν λόγο για “πολιτική του Twitter”.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τουρκική πλευρά, μετά την εξαγγελία του δημοψηφίσματος, ο Αχμέτ Νταβούτογλου μπλόκαρε τον Αλέξη Τσίπρα στο Twitter, αλλά αυτό δεν δεσμεύει τη χώρα μας στο θέμα του δημοψηφίσματος, αφού υπάρχει και το Facebook.

Όπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να αποφασίσει αν θα πρέπει να καταρρίπτονται τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον ελληνικό λαό να αποφασίσει κυρίαρχα και περήφανα στις παραβιάσεις των Τούρκων.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι θα σεβαστεί απόλυτα την απόφαση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, όπως την σεβάστηκε και στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με κοινή δημοσκόπηση του Mega και του ΣΚΑΪ για λογαριασμό της Αμερικάνικης Πρεσβείας, το ποσοστό των Ελλήνων που επιθυμούν τα τουρκικά μαχητικά να πετούν μόνιμα πάνω από τη Ελλάδα -για να κάνουν σκιά και να μη μας καίει ο ήλιος-, ξεπερνά το 95%.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.