Δουλεμπορικό καράβι στολίζει τα Χριστούγεννα ο Δήμος της Αθήνας

refugees1Συγκίνηση έχει προκαλέσει η είδηση πως ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, αποφάσισε να στολίσει τα φετινά Χριστούγεννα την Αθήνα μόνο με ένα καράβι.

Ο Γιώργος Καμίνης ζήτησε από το Λιμενικό της Μυτιλήνης να του στείλουν ένα δουλεμπορικό το οποίο βούλιαξε πριν από μερικές εβδομάδες, με αποτέλεσμα να πνιγούν 70 πρόσφυγες.

Το δουλεμπορικό θα τοποθετηθεί στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος, ώστε να δώσει έναν εορταστικό και φαντασμαγορικό τόνο στο ψόφιο κέντρο της Αθήνας.

Πάνω στο δουλεμπορικό καράβι των Χριστουγέννων θα υπάρχουν μεγάλες οθόνες που θα προβάλουν σκηνές από ναυάγια προσφύγων, με δεκάδες πνιγμένα παιδάκια και άλλα πτώματα προσφύγων που ξεβράστηκαν στις δαντελωτές ελληνικές παραλίες.

Η ιδέα του Γιώργου Καμίνη να στολίσει μόνο ένα καράβι ενυπωσίασε τους δημάρχους όλη της χώρας, οι οποίοι προσπαθούν εναγωνίως να βρουν ένα δουλεμπορικό που βούλιαξε, για να στολίσουν την πόλη τους τα Χριστούγεννα.

Το πρόβλημα είναι πως τα βουλιαγμένα δουλεμπορικά δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες όλων των πόλεων της χώρας αλλά υπάρχει η ελπίδα πως, μέχρι τα Χριστούγεννα, θα βουλιάξουν κι άλλα δουλεμπορικά στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, και θα καλυφθούν οι ανάγκες, ώστε να μπορέσουν όλοι οι Έλληνες να ζήσουν την μαγεία των Χριστουγέννων.

Το στόλισμα του καραβιού είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό έθιμο, αν και οι κάτοικοι στην Πίνδο μάλλον δεν είχαν στολίσει ποτέ καράβι γιατί δεν ήξεραν καν τι είναι η θάλασσα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.