Free Freaks

Free FreaksΠιτσιρίκο, σου στέλνω ένα κείμενο που γράφτηκε με αφορμή την παράστηση Free Freaks στην μικρή Πλάνη.
Δεν με νοιάζει η διαφήμιση , δεν με νοιάζει αν θα γράψεις για την παράσταση, άλλα με νοιάζουν!
Άκου πιτσιρίκο! Άκου την κραυγή της γενιάς μου!!!
Κάθε μέρα!!!

Κάθε μέρα συναντώ φρικαρισμένους ανθρώπους…. διδάσκω 12 χρόνια θέατρο… 12 χρόνια έρχομαι σε επαφή με 18χρονους, 20χρονους 30άρηδες, άντρες-γυναίκες… μπορώ να συγκρίνω τις χρονιές, τις σκέψεις και τις τάσεις των ανθρώπων, την μόδα και το ρεύμα κάθε χρονιάς…

Ένα σου λέω… φέτος όλοι ειναι στην άκρη του ξυραφιού.

Είναι όλοι Φρικαρισμένοι, μαζί και εγώ!!!

Το κείμενο :

Στην εποχή μας, στα τέλη του 2015, ας το παραδεχτούμε είμαστε όλοι φρικαρισμένοι. Τι όχι; Ελάτε τώρα. Ας είμαστε ειλικρινείς. Κοιτάξτε διακριτικά τον διπλανό σας… μετά θυμηθείτε λίγο τους συναδέλφους σας στην δουλειά, τους οδηγούς των λεωφορείων μαζί με τους επιβάτες τους, τις φάτσες στο μετρό, τους πελάτες των Mall, τις φωτογραφίες των γάμων… Ε; Είμαι σίγουρος πως τώρα συμφωνείτε μαζί μου. Είμαστε όλοι φρικαρισμένοι! Είμαστε επίσης θεατές και θύτες! Δηλαδή είτε είμαστε φρικαρισμένοι θεατές, είτε θύτες που προκαλούμε την φρίκη. Με λίγα λόγια, φίλοι μου, είμαστε φρικιά!

Φρικιό είσαι και εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, φρικιό είμαι και εγώ που τις γράφω! Φρικιό είναι και η μαμά σου και ο μπαμπάς σου και η γκόμενα σου και οι φίλοι σου και το καλύτερο είναι πως όλοι κάνουμε φιλότιμες προσπάθειες να φρικάρουμε και τα παιδιά μας! Ναι, το κάνουμε! Οι οικογένειες στην εποχή μας έχουν αναβαθμιστεί, είναι πια μικρές μονάδες παραγωγής μετρίων που είναι προγραμματισμένοι να παίρνουν πολύ σοβαρά τον εαυτό τους. Τι όχι; Τότε γιατί είμαστε όλοι συντετριμμένοι από την μετριότητα της εποχή μας; Και από την μοναξιά μας!

Ας είμαστε ρεαλιστές, είμαστε όλοι φρικαρισμένοι. Είμαστε Φρικιά! Αλλά ο καθένας μόνος του. Δεν υπάρχει το «όλοι μαζί» για κανέναν μας. Είμαι ΕΓΩ! Εγώ, ο σπουδαίος και όλοι οι υπόλοιποι μαλάκες. Και θα πορευτούμε μια μέτρια ζωή και θα πεθάνουμε μ’ ένα μέτριο θάνατο, μόνοι μας. Το κόλπο είναι παλιό, απλό και αλάνθαστο. Για να μην ενοχλούμε, μας έμαθαν να βάζουμε τον εαυτό μας πάνω απ όλους και από όλα! Και έτσι κάθε μέρα βουλιάζουμε όλο και πιο βαθιά μέσα στα σκατά!

Και όλοι μαζί σιγοτραγουδάμε εκείνο το –καθόλου- αθώο παιδικό τραγουδάκι: ήταν ένα μικρό καράβι… ήταν ένα μικρό καράβι που ήταν α-α-αταξίδευτο που ήταν α-α-αταξίδευτο οε οε οε οε οε οε και έκανε ένα μακρύ ταξίδι και έκανε ένα μακρύ ταξίδι -και πάνω σε αυτό το καράβι είμαστε και εμείς- και σε πέντε έξι εβδομάδες και σε πέντε έξι εβδομάδες, σωθήκαν ό-ό-όλες οι τροφές, σωθήκαν ό-ό-όλες οι τροφές οε οε οε οε οε οε και τότε ρίξανε τον κλήρο και τότε ρίξανε τον κλήρο, να δούνε ποιος; ποιος; ποιος θα φαγωθεί; ­-θεέ μου όχι εμένα ας φάνε κάποιον άλλον μαλάκα- να δούνε ποιος; ποιος; ποιος θα φαγωθεί; οε οε οε οε οε οε. Και ο κλήρος πέφτει στη Γενιά μας και ο κλήρος πέφτει στη Γενιά μας οε οε οε οε οε οε!

Και τώρα που μας έπεσε ο κλήρος να μας φάνε, πρέπει να αναμετρηθούμε με την μετριότητά μας. Ο χρόνος ήδη άρχισε να μετράει αντίστροφά για τον καθένα από εμάς. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία από φρικαρισμένα αυτάρεσκα ανθρωπάκια να εξελιχθούμε σε ευαίσθητα φρικιά. Σε ελεύθερα, συλλογικά και δημιουργικά Φρικιά!

Για να δούμε, θα το τολμήσουμε ή θα γίνουμε το γεύμα μας;

Αν θες φώναξε, την κραυγη μας!

Κώστας Δελακούρας (Φρικιό)

Free Freaks στη Μικρή Πλάνη, Δικαιάρχου 106-108, Παγκράτι

(Αγαπητέ φίλε, ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!

Φώναξα. Καλές παραστάσεις.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.