“Ή αυτοί ή εμείς” εξωτερικού

Φίλε πιτσιρίκο
Αν και ίσως κάνω κατάχρηση της φιλοξενίας σου,στέλνω ένα ακόμη-μικρό- κείμενο.
Αφορμή είναι οι δηλώσεις του “αξιότιμου” “κυρίου” Ντομπρόβσκις οτι η Ελλάδα διέλυσε τη χρυσή εποχή του ευρώ.

Φυσικά, το ευρώ έγινε για να γίνουν μάγκες οι Γερμανοί, όπως και οι υποτελείς τους σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, και οι λαοί δεν κέρδισαν από αυτό, αλλά έχασαν.

Και βέβαια, το ευρώ θα διαλύσει, λόγω κυρίως των προβλημάτων των μεγάλων χωρών του Νότου και όχι της Ελλάδας, εν τούτοις μπορούμε να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι.

Οι τρόποι είναι πολλοί, ένας από αυτούς περιγράφεται στο “Περί ανταλλακτικής οικονομίας” που σου είχα στείλει.

Αν θέλουμε να ξαναπάρουμε τη χώρα στα χέρια μας, υπάρχουν τρόποι.

Αλλά το “Ή αυτοί ή εμείς”, ισχύει και για το πώς θα αντιδράσουμε στα όσα μας επιβάλλονται από Γερμανία και σία.

Άρα, “Ή αυτοί ή εμείς”, δύο ειδών: εσωτερικού και εξωτερικού.

Άντε Έλληνες!

Αυτά τα λίγα

Μ.
Παοκι

(Αγαπητό Παόκι, θυμάμαι εκείνες τις πρώτες ημέρες του 2002, που είχε χιονίσει στην Αθήνα, και είχαμε φτιάξει ένα χιονάνθρωπο στην Ακρόπολη και του είχαμε βάλει για μάτια τα ευρώ, που μόλις είχαν κυκλοφορήσει. Τώρα, το πώς φτάσαμε από αυτή την κατάσταση στο να θεωρείται το ευρώ κάτι ιερό και όσιο, εγώ δεν μπορώ να το αντιληφθώ. Πάντως, τα χρόνια της κρίσης εντός ευρώ όλο και γίνονται περισσότερα. Και ανάπτυξη εντός ευρώ δεν πρόκειται να έρθει ποτέ. Εμένα σκασίλα μου. Θέλω μόνο να έρθει το καλοκαίρι και να είμαι καλά. Βαρέθηκα να γράφω τα αυτονόητα που όλοι γνωρίζουμε. Άντε, να έρθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρωθυπουργία, να σηκώσει επιτέλους η Ελλάδα το ανάστημά της, με έναν τέτοιο λεβέντη. Χαχαχαχαχαχαχαχαχα! Να είσαι καλά. Χρόνια πολλά!)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.