Θα σκάσω

Πιτσιρίκο, μιας και έχεις γίνει ο ψυχολόγος μας, θα στα πω κι εγώ γιατί θα σκάσω.
Δεν είμαι πρότυπο αγωνιστή. Συμμετείχα σε πορείες από το 2000 μέχρι και τους αγανακτισμένους. Σχεδόν πάντα γυρνούσα στο σπίτι απογοητευμένος, αλλά οι απαντήσεις που έψαχνα με σπρώχναν να ξαναπάω. Κάποιες φορές το θεωρούσα και καθήκον μόνο και μόνο να παραβρεθώ. Πάντα ήλπιζα ότι την επόμενη φορά κάτι θα γίνει, δεν μπορεί.

Οι pick συγκρουσιακές μου στιγμές ήταν μια φορά στη Σούδα σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο, μια άλλη φορά πέταξα ένα άδειο μπουκάλι σε μια τράπεζα, τον Δεκέμβρη του 2008 έφυγα από το μπλοκ της Ανταρσύα και πρόλαβα και πέταξα δυο τρεις πέτρες στα ΜΑΤ.

Την τελευταία φορά κατάφερα μια κλωτσιά σε ένα ΜΑΤ σε μια παρέλαση, που μάλλον αυτός ήταν πιο φοβισμένος από μένα. Αυτά ήτανε.

Γιατί φοβάμαι, Πιτσιρίκο. Φοβάμαι. Φοβάμαι να πάω να τα βάλω με τα ΜΑΤ. Φοβάμαι μην γίνει κάτι και δεν γυρίσω σπίτι.

Φοβάμαι μην τύχει κανένα γκλοπ και με αφήσει παράλυτο. Φοβάμαι γιατί ζω ευτυχισμένα και δεν θέλω να το χάσω. Δεν έχω πολλά λεφτά, ούτε δουλειά. Αλλά έχω όσα χρειάζομαι. Και έχω τύψεις. Πολλές τύψεις που δεν έχω τα @ρχίδι@ να συγκρουστώ όπως τους αρμόζει. Πάντα ζήλευα αυτούς της πρώτης γραμμής.

Να φανταστείς, πέφτω για ύπνο και σκέφτομαι λέει ότι είμαι ο αρχηγός μιας οργάνωσης που τους εκτελεί έναν έναν… Παπάδες, φασίστες… Έχω βρεί και το όνομα, και τις προκηρύξεις τις έχω έτοιμες απο καιρό στο μυαλό μου.

Κουράστηκα και γέρασα να ακούω κάθε χρόνο τα ίδια. Κουράστηκα με την αριστερά. Κουράστηκα με τις αναλύσεις. Τα έχουμε πει όλα.

Σήμερα βρεθήκανε και κάποιοι να πούνε ότι είναι αντίθετοι με τις επετειακές συγκρούσεις των Εξαρχείων.

Λες και οι πορείες της Πρωτομαγιάς ή του Πολυτεχνείου που πάνε δεν είναι επετειακές.

Λες και οι 24ωρες απεργίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που είναι χειρότερες και από επετειακές, θα γονατίσουν το σύστημα.

Οι μπάχαλοι λέει εξυπηρετούν το σκοπό της καταστολής. Λες και δεν μάθαμε τόσα χρόνια ότι ελλείψει μπάχαλων το σύστημα βάζει τους δικούς του να κάνουν τη δουλειά.

Λες και δεν μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να δικαιολογήσουν στους νοικοκυραίους την καταστολή.

Το 2008, λέει, ήταν άλλιώς. Τότε η οργή ήταν, λέει, πραγματική. Μα καλά, 5 χρόνια εξευτελισμός δεν φτάνουν για να εξοργιστούν «πραγματικά»; Ούτε οι αυτοκτονίες;

Να μου το θυμηθείς. Θα έρθει και η μέρα που θα αρνηθούν και τους αυτόχειρες. Θα υπάρχουν αλλά θα είναι σαν να μην υπάρχουν.

Άσε με, ρε Πιτσιρίκο. Τους βαρέθηκα. Κι αυτούς και το πουλί τους.

Γιάννης

Ηράκλειο Κρήτης

(Αγαπητέ Γιάννη, οι διαδηλώσεις μόνο δεν φτάνουν. Ούτε τα μπάχαλα. Ούτε οι εκτελέσεις χρησιμεύουν σε κάτι, όπως αποδείχτηκε. Χρειάζεται έξυπνη αντίδραση. Και αντεπίθεση. Όχι μόνο αντίσταση. Αλλά δεν θέλουμε. Αν θέλαμε, η ανατροπή του συστήματος ήταν θέμα μιας εβδομάδας. Και χωρίς να ανοίξει μύτη. Στάση πληρωμών και τέλος. Τώρα για τις “επετειακές συγκρούσεις”, αφήστε τα παιδιά να παίξουν. Είναι ένα στάδιο κι αυτό στη ζωή του ανθρώπου. Αν και θα ήταν προτιμότερο να πάνε να παίξουν στην Εκάλη παρά στα Εξάρχεια. Αλλά εκεί τους θέλουν. Γιάννη, εγώ τις έκοψα τις διαδηλώσεις. Βέβαια, έχω πάει σε χιλιάδες διαδηλώσεις στη ζωή μου. Το χρέος μου το έκανα. Οι νέοι τώρα. Αν θέλουν. Αν δεν θέλουν, εγώ δεν θα τους ζητήσω το λόγο. Πάντως, όταν γίνει το μπαμ, θα είμαι στον δρόμο. Γελαστός. Γιάννη, συγγνώμη που έκοψα τα ονόματα αυτών που θέλεις να εκτελέσεις. Τους σιχαίνομαι όσο κι εσύ -εντελώς συμπτωματικά, αυτοί οι τύποι που έγραψες με έχουν τρελάνει στο βρίσιμο- αλλά εγώ είμαι κατά των εκτελέσεων. Αλλά είμαι υπέρ της απέλασης. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.