Στάση πληρωμών γιατί, μόλις τελειώσουν τους καστανάδες και τους κουλουρτζήδες, έρχεται και η σειρά σας

kastanasΚομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Κάποιοι, ευτυχώς λίγοι αυτή τη φορά, προκειμένου να δικαιολογήσουν το κράτος που κυνηγάει καστανάδες, επικεντρώθηκαν στα 170.000 ευρώ που χρωστάει ο ηλικιωμένος σε ΤΕΒΕ και εφορία.
Εγώ θα ήθελα να πω καταρχάς ότι κάποιοι “συνάνθρωποι” δεν έχουν την παραμικρή ιδέα πού ζουν, ούτε έχουν ιδέα τι συμβαίνει γύρω τους και αυτό είναι απλά τραγικό.

Πρώτα απ’ όλα, τα 70.000 που χρωστάει στην εφορία, λέει ο ίδιος και μου φαίνεται λογικό, είναι κυρίως τα πρόστιμα που τρώει επειδή δεν έχει άδεια.

‘Αδεια δεν έχει, γιατί χρωστάει στο ΤΕΒΕ.

Το οποίο ΤΕΒΕ, όποιος έχει περάσει απ’ αυτό (ευτυχώς εγώ όχι), ξέρει πολύ καλά τι μπουρδελοταμείο είναι.

Απαιτεί ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό κάθε δίμηνο για εισφορές.

Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι, αν κάνει κάποιος το “λάθος” και δεν μπορέσει να πληρώσει έστω ένα δίμηνο, τότε δεν του θεωρούν μετά το βιβλιάριο, οπότε μένει και ανασφάλιστος από πάνω, ενώ το ΤΕΒΕ συνεχίζει κανονικά να τον χρεώνει κάθε δίμηνο, εκτός αν κλείσει την επιχείρηση του, οπότε απλά μετά σταματάει να τρέχει το χρέος (δεν σβήνεται φυσικά).

Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα διακανονισμού, αλλά αν κρίνω από τους χιλιάδες οφειλέτες που έχει το ταμείο, τότε μάλλον καταπίνουμε την καμήλα για άλλη μια φορά.

Εγώ τώρα ρωτάω.

Κόβεις την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από ένα σημείο και μετά στον ασφαλισμένο, οπότε γιατί να σου πληρώσει μετά τους μήνες που ήταν επί της ουσίας ανασφάλιστος;

Για τη σύνταξή του;

Την οποία όταν θα φτάσει να την πάρει δεν θα είναι σε καμία περίπτωση όσα πλήρωσε στο κωλοταμείο σου;

Απλό παράδειγμα: εργαζόμενος επί 30 έτη πληρώνει κάθε χρόνο στο ΤΕΒΕ 6.000 ευρώ, δηλαδή σύνολο κάπου 180.000 ευρώπουλα.
Βγαίνει στη σύνταξη στα 67 και ας πούμε ότι παίρνει 1.000 ευρώ το μήνα, καλά κάντε όνειρα.

Εκτός ότι θα περιμένει κάμποσους μήνες μέχρι να την πάρει, δεν υπάρχει περίπτωση να ζήσει 20 χρόνια ώστε να φτάσει να ζημιωθεί το ταμείο του.

Ναι, ΟΚ, θα πει κάποιος, υπάρχουν και ΑΜΕΑ που βγαίνουν νωρίς και εκείνος και ο άλλος και κάποιοι δεν πληρώνουν.

Ναι OK, PSI, τα λεφτά των ταμείων που παίχτηκαν στο χρηματιστήριο ή εκείνα που έφευγαν από τα ταμεία για να πάνε σε άλλες τρύπες και φτάσαμε πάλι να μιλάμε για λεφτά αντί για ανθρώπους και να δω πόσο μακριά θα πάει μια τέτοια σαπιοκοινωνία όπου ακόμα και στα ασφαλιστικά ταμεία βγαίνουν προϋπολογισμοί, για να μην πω ότι δανείζονται κιόλας χρήματα.

Τι πάει να πει δανείζομαι για να δώσω συντάξεις, έλεος.

Είναι τόσο δύσκολο να τυπώνει το κάθε κράτος τα λεφτά που χρειάζεται;

Α, ναι ξέχασα τις κεντρικές τράπεζες, κλέφτες θα γίνουνε;

Τελικά, τα πάντα είναι χρέος, ακόμα και ο αέρας που αναπνέουμε, οπότε κάποιος τραπεζίτης πάντα θα μας τον δανείζει: κομπλέ.

Ξανά μανά πίσω στον καστανά και τα σχεδόν 100.000 ευρώ που χρωστάει στο ΤΕΒΕ.

Άλλος ένας παράγοντας, που όσοι έπεσαν να τον φάνε μάλλον αγνοούν: οι περίφημες προσαυξήσεις, που ισχύουν και για την εφορία.

Το αρχικό του χρέος δεν είναι 170.000 ευρώ.

Ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτού είναι οι προσαυξήσεις.

Προσωπικά, δεν μπόρεσα ποτέ να τις καταλάβω, υποτίθεται ότι λειτουργούν ως φόβητρο για να πληρώνει ο άλλος στην ώρα του, αλλά στην πραγματικότητα φορτώνουν με πρόσθετο χρέος όσους αδυνατούν να πληρώσουν.

Και στην τελική, τι αποκομίζουμε από τους χιλιάδες φόρους και εισφορές που πληρώνουμε;

Καλά ευκολάκι αυτό, τρία μνημόνια γιατί τα λεφτά του κόσμου πάνε πάντα αλλού, σε εφοπλιστές, τοκογλύφους, τράπεζες και μεταλλεία.

Επίσης, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο (εφορία, ταμεία) έχουν εκτοξευθεί από τα 30 δις το 2009 στα 80 δις και βάλε.

Αφήστε πόσα χρωστάει ο κόσμος σε τράπεζες (πάνω από 80 δισ.), σε ΔΕΚΟ (μόνο στη ΔΕΗ πάνω από 1,5 δσ.) κτλ, δηλαδή πόσο είναι το ιδιωτικό χρέος.

Μου αρέσει πολύ που έπεσαν να φάνε τον καστανά όλοι οι φιλελέδες, που έχουν τον Άνταμ Σμιθ κορώνα στο κεφάλι τους αλλά δεν έχουν ιδέα τι έλεγε: “Οι φόροι θα πρέπει να αντιστοιχούν στη φοροδοτική ικανότητα του ατόμου, και επιπλέον θα πρέπει να είναι συγκεκριμένοι, ευκόλως βεβαιούμενοι και αποδοτικοί.”

Μπορώ να πω ότι οι φόροι στην Ελλάδα είναι αποδοτικοί μόνο σε σχέση με το σχέδιο των δανειστών, που είναι η υπερχρέωση όλων των πολιτών ώστε να μας πάρουν μέχρι και τα βρακιά, γιατί κάποια άλλη απόδοση προσωπικά δεν βλέπω.

Για να κλείνω, πάντως, καθώς πάω πέρα-δώθε (δεν πειράζει, όποιος κατάλαβε), η τελευταία πτυχή του ανθρωποκυνηγητού που στήθηκε για έναν καστανά είναι και η αισχρότερη κατ’ εμέ.

Το αθάνατο ελληνικό κράτος εισέπραξε 20 δις από την Ελληνικός Χρυσός και προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όχι μόνο για να μην τα εισπράξει αλλά και να τα δώσει πίσω.

Το αθάνατο ελληνικό κράτος πετάει λεφτά και λουλούδια σε τράπεζες, μηλιώνηδες, καναλάρχες και δανειστές.

Το αθάνατο ελληνικό κράτος παρακαλάει τους μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού να επιλέξουν εκείνοι πόσο θα φορολογηθούν.

Το αθάνατο ελληνικό κράτος χαρίζει γη και ύδωρ κάθε χρόνο στους εφοπλιστές.

Το αθάνατο ελληνικό κράτος δωρίζει κερδοφόρα αεροδρόμια για 50 χρόνια και αυτοκινητόδρομους για 100.

Το αθάνατο ελληνικό κράτος αγοράζει υποβρύχια που γέρνουν.

Το αθάνατο ελληνικό κράτος δίνει θαλασσοδάνεια και δωρεάν συχνότητες.

Το αθάνατο ελληνικό κράτος κυνηγάει τους φτωχούς γιατί δεν έχει χρόνο να κυνηγήσει τους πλούσιους.

Το αθάνατο ελληνικό κράτος δεν βλέπει το λόγο να κυνηγήσει υπουργό με 1 εκ ευρώ και 38 αδήλωτα σπίτια ή κάτι άλλους με ανάλογες κληρονομιές από τον… παππού τους.

Το αθάνατο ελληνικό κράτος κυνηγάει, λοιπόν, καστανάδες γιατί για μέχρι εκεί είναι.

Άει στο διάολο και ακόμα παραπέρα.

Αλλά δεν φταίνε αυτοί, εμείς φταίμε που κάνουμε τόσα χρόνια τα στραβά μάτια και κοιτάμε τη δουλειά μας και τους ψηφίζουμε κιόλας από πάνω, συντηρώντας το αίσχος.

Δεν πειράζει, σε λίγο που θα πηγαίνουμε σε νοσοκομεία να μας χειρουργούν χωρίς αναισθητικό ή που θα χρωστάμε όλοι τα κέρατα μας, ίσως τότε να συνέλθουμε.

Αν ούτε τότε, απλά ποτέ.

Ξέρω ότι αυτό δεν αρέσει σε πολλούς, γιατί νομίζουν ότι πληρώνοντας βοηθάνε το κράτος, αλλά ο μόνος τρόπος να απαλλαχθούμε από αυτή την σαπίλα και το τεράστιο χρέος της που προσπαθεί να μας φορτώσει -δήθεν γιατί μαζί τα φάγαμε- είναι να σταματήσουμε να την ταΐζουμε.

Στάση πληρωμών αλλιώς ετοιμαστείτε, γιατί, μόλις τελειώσουν τους καστανάδες και τους κουλουρτζήδες, έρχεται και η σειρά σας.

Για να μην αλλάζω συνήθειες, Σουρής αυτή την φορά, κάπου γύρω στο 1900 γιατί μάλλον 115 χρόνια δεν είναι αρκετά για να αλλάξουν νοοτροπίες:

“Ποιος είδε κράτος λιγοστό σ’ όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;
Να τρέφει όλους τους αργούς,
να ’χει επτά πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;
Να ’χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;
Κλέφτες φτωχοί και άρχοντες με άμαξες και άτια,
κλέφτες χωρίς μια πήχυ γη και κλέφτες με παλάτια,
ο ένας κλέβει όρνιθες και σκάφες για ψωμί
ο άλλος το έθνος σύσσωμο για πλούτη και τιμή…”

Με εκτίμηση,

Άρης

Υ.Γ. Πιτσιρίκο, η μεγαλύτερη μας ύβρις είναι ότι ζούμε σε μια χώρα που έχει αέρα, ήλιο, θάλασσα, τσίπουρο, κρασί, κάτι λουκανικάρες να λιποθυμάς από την τσίκνα, κάτι πίτες να με το συμπάθιο και εδέσματα να γλείφεις τα δάχτυλα σου που φτάνουν για όλους και, αντί αυτών τρώμε, στην μάπα τον κάθε καθυστερημένο και το ελληνικό κράτος με τους παρατρεχάμενούς τους. Φτάσαμε να παρακαλάμε για το μεγάλο μπαμ που είναι θέμα χρόνου.

(Αγαπητέ Άρη, τι λαϊκισμός είναι αυτός; Είσαι με τον καστανά; Εγώ είμαι με τους εφοπλιστές. Ποιος του είπε του καστανά να γίνει καστανάς; Ας γινόταν εφοπλιστής. Του το απαγόρευσε κανείς; Οι άλλοι πώς έγιναν εφοπλιστές; Και στο φινάλε, ας έκανε λαθρεμπόριο καστάνων. Όπως οι εφοπλιστές κάνουν λαθρεμπόριο καυσίμων. Και τους εφοπλιστές δεν τους συλλαμβάνει κανένας αστυνομικός και καμία Ομάδας ΔΙΑΣ. Αντιθέτως, οι εφοπλιστές έχουν και μερικούς αστυνομικούς ανάμεσα στους μπράβους τους. Γιατί, πάνω από όλα, είναι ο νόμος. Κι όπως είπε και ο Τσακαλώτος, “Νόμος είναι το δίκιο του εφοπλιστή”. Να σου θυμίσω και την φράση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος είχε πει πως “οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν αποδείξει σε κρίσιμες στιγμές τα πατριωτικά τους αισθήματα”. Οι εφοπλιστές είναι πατριώτες, οι καστανάδες είναι προδότες του έθνους και της πατρίδας. Πρώτη φορά Αριστερά. Περιέργως, ακριβώς τα ίδια με τους αριστερούς έλεγε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο ακροδεξιός. Άρη, να χαίρεσαι που συλλαμβάνουν τους καστανάδες. Αν δεν ξεσηκωθούν ούτε από κάτι τέτοια οι Έλληνες, πάει να πει πως είναι νεκροί. Πάντως, εγώ έχω να φάω κάστανα 11 χρόνια. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον καστανά από τη Σρι Λάνκα, ο οποίος δούλευε έξω από το σταθμό του μετρό, στην Εθνική Άμυνα, από τη μεριά του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς. Όταν ο άνθρωπος με είδε να πηγαίνω επί μήνες δυο φορές κάθε μέρα, μου τα έδινε πια δωρεάν τα κάστανα. Δεν έπαιρνε τα χρήματα με τίποτα. Και έβαζε και παραπάνω κάστανα. Δεν ήταν για εμένα τα κάστανα. Πάντως, εμένα τα κάστανα μου άρεσαν βραστά. Να είσαι καλά, Άρη.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.