Δεν ξυπνώ

3Το “Δεν Ξυπνώ” -σχόλιο στο “Δεν Ξεχνώ” (που ξεχάστηκε)- είναι ένα σύνθημα που βλέπεις σε πολλούς τοίχους στη Λεμεσό. Με τόνο και περισπωμένη.

Πραγματικά, δεν ξυπνάω με τίποτα στην Κύπρο. Αν δεν είχα στο μυαλό μου να πάω στην θάλασσα, παίζει να κοιμόμουν και 20 ώρες τη μέρα, σαν κάτι συμπαθή ζωάκια που δεν θυμάμαι τώρα πώς τα λένε.

Για την ώρα δεν μου λείπει η Ελλάδα, αν και λυπάμαι που θα χάσω το σόου με τους αγρότες στο Σύνταγμα να ρίχνουν γλωσσόφιλα στους δικηγόρους.

Με κόψιμο θεατρικής παράστασης και απαγόρευση συγκεντρώσεων, το μόνο που μένει είναι να βγάλει ο Τσίπρας τα τανκς στους δρόμους, για να είναι τέλειο το φετινό καρναβάλι στο προτεκτοράτο.

Ένα χρόνο πριν, σαν σήμερα, ο Βαρουφάκης έστελνε τον Ντάισελμπλουμ -κι εμείς πανηγυρίζαμε- αλλά ο Βαρουφάκης δεν ήξερε πως ο Τσίπρας ήταν στημένος και πως ο ίδιος έπαιζε σε αυτό το έργο ως άλλοθι.

Είναι κρίμα που δεν ξέρουμε την δύναμή μας.

Είναι κρίμα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μαθαίνουν ποτέ -στην διάρκεια της ζωής τους- πόσοι δύναμη είχαν μέσα τους.

Και την άφησαν να μαραθεί και να πάει χαμένη.

Τελικά, τίποτα δεν είναι κρίμα.

Κρίμα είναι μόνο τα παιδιά που δεν έχουν να φάνε.

Πάω για μπάνιο.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.