Τίποτα δεν πάει χαμένο στη βλαμμένη μας γωνιά

aris​Κομπανιέρο Πιτσιρίκο Πιτσιρίκου,
Καταρχάς να σου πω ότι παίζει να είναι η καλύτερη επιλογή, μακράν, που έχεις κάνει στη ζωή σου, εννοώ που πήγες Κύπρο.
Η φυγή από την Ελλάδα είναι πλέον must.

Πάντα δηλαδή ήταν, αλλά έπρεπε να χρεοκοπήσουμε σαν οικονομία και σαν κοινωνία για να το καταλάβουμε.

‘Ασε που βρήκες ένα μέρος που θα πλατσουρίζεις τα ποδαράκια σου όλο το χρόνο και που δεν θα τρως στην μάπα τους νεοέλληνες· πολύ σημαντικό αυτό το τελευταίο, αν θες να μην τρελαθείς.

Εντάξει, μην γίνομαι κακός και να μπαίνω στο θέμα μου.

Θα ήθελα να πω, πριν ξεκινήσω, ότι καταδικάζω τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται.

‘Οφειλα να το πω για να μην με μαλώσει ο Ζαν Πρετεντέρ.

Κύρ Αλέκο, πολλή φασαρία για το τίποτα, ρε σύντροφε.

Δεν ήθελαν να σε κάψουν τα παιδιά, ατύχημα ήταν.

‘Εκοβαν κάτι πλακάκια με τον τροχό και πετάχτηκαν σπίθες, και μια από αυτές πήγε στον φίκο σου και άρπαξε.

‘Εχει να βρέξει και τόσες μέρες και άρπαξε και ο κισσός, δίπλα στον φίκο σου, οπότε πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Τουλάχιστον τα παιδιά έτρεξαν αμέσως να σε βοηθήσουν και πάλεψαν με τις φλόγες για να σε σώσουν, μην και χάσουμε μια τέτοια προσωπικότητα σε μια τόσο κρίσιμη καμπή της ιστορίας μας.

Μην νομίζεις ότι επειδή πήγες έξω, πως σου φαίνονται περισσότερο αστεία τα πράγματα, απ’ όσο φαίνονται σε εμάς που δεν φύγαμε ακόμη κομπανιέρο.

Πάντως, όλα τα λεφτά η Γεροβασίλη: “Να γνωρίζουν καλά οι αυτόκλητοι ‘επαναστάτες’ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρομοκρατείται και ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα της απέναντι στη διαπλοκή, τα συμφέροντα και τον υπόκοσμο.”

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Τι είπε η τύπισσα, έγραψε.

‘Εσπασα τη μασέλα μου από τα γέλια και πάνω που πάω να συνέλθω, διαβάζω και τη συνέχεια: “Η δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση του τόπου ούτε εκβιάζεται, ούτε εκφοβίζεται, ούτε υποχωρεί.”

Μην λες άλλα φτάνει…. αχαχαχαχα… κατουρήθηκα…. αχαχαχαχα.

Τέτοιο προτεκτοράτο ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα.

‘Ελα εντάξει, μας κάνει πλάκα ο καπιταλισμός με δαύτους.

Βαρέθηκε το Κεφάλαιο να μας έχει στη μιζέρια και είπε να μας κάνει και λίγο να γελάσουμε.

Να είστε καλά, παιδιά, κάντε μας ό,τι θέλετε τώρα.

Στο μεταξύ, απαγορεύτηκαν και οι συγκεντρώσεις σήμερα, ουσιαστικά αυτές που προγραμματίζει η ΧΑ, για να παίξουμε πάλι το γνωστό παιχνίδι της αντισυστημικότητας, γιατί, παρά την απαγόρευση, οι γνίσηι Αίλληνες πατριόταις του χρυσαυγίτικου αντιστασιακού μετώπου θα βγουν στους δρόμους για να φωνάξουν “ζήτω το προτεκτοράτο μας” και “ζήτω τα χάπατα που τους περνάνε σουβλάκι τα αφεντικά μας αλλά περιμένουν από μας να δείρουμε την ολιγαρχία.”

Βέβαια, ο λόγος που απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις είναι για να μπορούν να πάνε σε αυτές οι χιλιάδες χρυσαυγίτες μεροκαματιάρηδες των ΜΑΤ και της ΕΛΑΣ, που δακρύζουν όταν ακούνε τον εθνικό ύμνο και νοιώθουν όπως οι αρχαίοι Σπαρτιάτες.

Σε πιο σημαντικά θέματα, χιλιάδες φοιτητές ετοιμάζονται να κλειστούν στο Πολυτεχνείο, ενώ ο Τσίπρας δεν θα αφήσει κανέναν να υπονομεύσει τη Δημοκρατία, η οποία δεν εκβιάζεται και δεν υποχωρεί και ξανά προς τη δόξα τραβά.

‘Αντε μπας και γυρίσει και ο Καραμανλής από την αυτοεξορία του στη Ραφήνα, όπου κρύβεται με το ψευδώνυμο “Παιχνιδοσταθμός”.

Δεν νοείται να περάσει μια δεκαετία χωρίς Καραμανλή.

Κούλη, περίμενε λίγο ακόμα, θα έρθει και η δικιά σου σειρά, άκου με που σου λέω.

Δυο πράγματα, εξάλλου, τείνουν προς το άπειρο: το σύμπαν και τα χάπατα.

Ποια δημοκρατία λέει ο άλλος ο παπάρας.

Η δικτατορία των χάπατων.

Τα λαμόγια κυκλοφορούν ελεύθερα, δεν έχει μείνει κόμμα για κόμμα που να μην πρόδωσε τους πολίτες, πάμε για τρίτο μνημόνιο, βιώσαμε τη 12η χειρότερη οικονομική καταστροφή που έχει συμβεί σε κράτος -η χειρότερη για κράτος εν ειρήνη-, έχουν φύγει πάνω από 300.000 άνθρωποι αλλά η ανεργία παραμένει σε τέτοια επίπεδα που χρειάζονται πάνω από 30 χρόνια για να αντιμετωπιστεί με τους σύγχρονους οικονομικούς όρους, ενώ το κυρίαρχο δόγμα είναι εκείνο των μαυραγοριτών που προσπαθούν να την περάσουν λάδι ανάμεσα στα συντρίμμια, ξεπουλώντας δημόσιο πλούτο και στραγγίζοντας μέχρι και το τελευταίο τάλαντο από τον νεοάστεγο.

Τίποτα δεν πάει χαμένο στη βλαμμένη μας γωνιά.

Στο μεταξύ, εμείς περιμένουμε να γίνουν όλα από μόνα τους και η ζωή στα τέτοια της, προχωράει, έτσι στην ψύχρα.

Προσωπικά, δεν αντέχω άλλο τις γκρίνιες.

Πράξεις στο μιλητό δεν υπάρχουν.

Η κατάσταση είναι αυτή που όλοι ξέρουμε και ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει το “πουτάνα όλα” που ξεστομίζαμε το καλοκαίρι.

‘Η πουτάνα όλα, ή μοναξιά μου τίποτα.

Και τα δυο μαζί δεν γίνονται.

Με εκτίμηση

Άρης

ΥΓ: Κανόνισε φουκαρά μου να περνάς ζωή και κότα εκεί, και να μας γράφεις του χρόνου τέτοιο καιρό για χαλούμια και σεφταλιές ανάμεσα στα χιλιάδες μπάνια σου -τον καημένο- αντί να πανηγυρίζεις μαζί μας και τον Κούλη για το Μνημόνιο 4.

(Αγαπητέ Άρη, το να φύγει κάποιος από την Ελλάδα είναι μια συνειδητή επιλογή. Το να κάθεται να τρώει στην μάπα τον απατεώνα Τσίπρα, τον νέο σωτήρα Μητσοτάκη, και όλους αυτούς που τους ψηφίζουν, είναι επίσης μια συνειδητή επιλογή. Εγώ λέω να αφήσουμε να μείνουν στην Ελλάδα οι Τσίπρες, οι Μητσοτάκηδες, τα πολιτικά τζάκια, τα τζάκια των ολιγαρχών, η Μαφιοκρατία, οι “Μένουμε Ευρώπη” και οι πελάτες όλων αυτών. Θα αλληλοεξοντωθούν -γιατί χωρίς εμάς δεν υπάρχουν, αφού εμείς τους ταΐζουμε-, οπότε θα επιστρέψουμε μετά εμείς στην Ελλάδα και θα φτιάξουμε μια χώρα-μοντέλο. Τέλος πάντων, κι αυτό να μην γίνει, μια φορά μόνο ζούμε και δεν μπορείς να περιμένεις πότε θα ξεσηκωθούν οι ραγιάδες -γιατί το έχουν και παράδοση να μένουν ραγιάδες για 400 χρόνια-, οπότε την κάνεις για να διεκδικήσεις το δικαίωμά σου να ζήσεις κάπως σαν άνθρωπος. Να είσαι καλά, Άρη. Και να μου γράφεις, να μαθαίνω τι γίνεται στην Ελλάδα. Θα είσαι ο ανταποκριτής του μπλογκ στην Ελλάδα. Τέλειο; Α, και η Κύπρος είναι πολύ όμορφη, Άρη. Επίσης, η Κύπρος είναι μια χώρα που μπορείς να είσαι και φτωχός. Χωρίς κανένα πρόβλημα. Επιτρέπεται.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.