Η Καλυψώ του Ζακ-Ιβ Κουστό επιστρέφει στη Μεσόγειο!

calypsoΠολύ όμορφα ξεκινά το 2016, αφού η Φρανσίν Κουστό, δεύτερη σύζυγος του Ζακ-Ιβ Κουστό και πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρίας Κουστό, ανακοίνωσε σήμερα πως το Καλυψώ, το ωκεανογραφικό πλοίο ερευνών του διάσημου γάλλου εξερευνητή- θα επιστρέψει στις θάλασσες.

Η μυθική Καλυψώ είχε παροπλιστεί, μετά από ένα ατύχημα, πριν από 20 χρόνια, στη Σιγκαπούρη.

Τα χρήματα για την επισκευή του πλοίου βρέθηκαν και στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2016, η Καλυψώ θα σηκώσει άγκυρα από το λιμάνι του Κονκαρνό στην Γαλλία και θα ξεκινήσει τη νέα της ζωή.

Η Φρανσίν Κουστό ανακοίνωσε πως η Καλυψώ θα επιστρέψει στη Μεσόγειο αξιόπλοη και με τις δυο δικές της μηχανές, όπως ήταν η επιθυμία του Κάπταιν Κουστό.

Cousteau Theodorakis CalypsoΕλπίζω και εύχομαι, το πρώτο ταξίδι της Καλυψώ να είναι στις ελληνικές θάλασσες.

Ας κάνει κάτι για αυτό το υπουργείο Ναυτιλίας. Μια Καλυψώ πρέπει να έρθει οπωσδήποτε στην Ελλάδα.

(Εννοείται πως θέλω πάρα πολύ να ανέβω στην Καλυψώ. Ο Ζακ-Ιβ Κουστό ήταν ήρωας των παιδικών μου χρόνων και έχω ταξιδέψει πολλές φορές με την φαντασία μου με την Καλυψώ.)

(Η φωτογραφία του Μίκη Θεοδωράκη και του Ζακ-Ιβ Κουστό στο κατάστρωμα του Καλυψώ, πάνω από το ναυάγιο του Βρετανικού -το αδελφάκι του Τιτανικού-, είναι από το 1976, και είναι από τη συλλογή του κ. Πέτρου Νικολαΐδη.)

Calypso set to sail again!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.