Στην Ελλάδα δεν έχει ούτε ο Θεός

jesusΠένθιμα χτυπούν οι καμπάνες σε όλη την χώρα, αφού η Εκκλησία της Ελλάδος βρίσκεται ένα βήμα πριν από την χρεοκοπία και το Μνημόνιο.

Οι επενδύσεις της Εκκλησίας δεν πήγαν καλά, αφού έπεσε το Χρηματιστήριο και ο Θεός δεν το ανεβάζει με τίποτα.

Η Ιερά Σύνοδος διαμαρτυρήθηκε έντονα στο Άγιο Πνεύμα, γιατί ο Θεός δεν ενδιαφέρεται για την περιουσία του και τις επενδύσεις του στην Ελλάδα.

Μεγάλο πλήγμα έχουν δεχτεί και τα παγγάρια, αφού οι πιστοί κουράστηκαν να λαδώνουν τον Χριστό και την Παναγία, χωρίς αυτοί να τους κάνουν το ρουσφέτι.

Πολλά μοναστήρια θα αναγκαστούν να κάνουν στάση πληρωμών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό, νερό και τηλέφωνο, ενώ οι μοναχοί απειλούν να τα εγκαταλείψουν αν μείνουν χωρίς Internet.

Παράλληλα, ο μητροπολίτης Γιουσουφάκιος καταγγέλλει πως οι τράπεζες θέλουν να βγάλουν τα μοναστήρια σε πλειστηριασμό.

Οι παπάδες απειλούν να κάνουν στάση κηδειών, με κίνδυνο να πέσει πανούκλα στη χώρα και να μην εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις.

Όπως αναφέρει ο οικονομικός αναλυτής πατέρας Ταλιροφόνιος, έχουν μειωθεί δραματικά τα έσοδα της Εκκλησίας από τους γάμους, τα βαφτίσια και τις κηδείες, αφού όλο και περισσότεροι Έλληνες προτιμούν τους πολιτικούς γάμους, τα σύμφωνα συμβίωσης, τις πολιτικές κηδείες και την ονοματοδοσία.

“Τι να βγάλεις από τους αγιασμούς, τα ευχέλαια και τα μνημόσυνα;” είπε φανερά πικραμένος ο πατέρας Ταλιροφόνιος.

Μερικοί ιερείς καταγγέλλουν πως κάποιοι συνάδελφοί τους έχουν ρίξει τις τιμές των τελετών -με αποτέλεσμα να έχουν περισσότερη δουλειά- αλλά αυτοί είναι οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς και θα πρέπει να αφήσουμε την οικονομία να λειτουργήσει ελεύθερα.

Η Εκκλησία της Ελλάδας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να βγει η Εκκλησία από το ευρώ, ώστε να μπορέσει να κάνει υποτίμηση και να υπάρξει ξανά ζήτηση στα κεριά και στα λιβάνια.

Επίσης, η Εκκλησία της Ελλάδας σκέφτεται να νοικιάσει μερικές εκκλησίες στα νησιά του Αιγαίου για την διοργάνωση ξέφρενων πάρτι με κοσμικούς και καλίγραμμα μοντέλα, ώστε το κέφι να χτυπάει κόκκινο μέχρι τα ξημερώματα.

Παράλληλα, στη διάρκεια του καλοκαιριού, κάποια μοναστήρια θα νοικιάζονται μέσω της airbnb σε τουρίστες.

Περίπτωση να απολυθούν κάποιοι από τους δέκα χιλιάδες ιερείς που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα δεν υπάρχει, γιατί αυτούς πρέπει να τους πληρώνουν με το ζόρι οι ραγιάδες που πρέπει να είναι μια ζωή προσκυνημένοι και να φοβούνται μην πάνε σε καμιά κόλαση και χάσουν τον παράδεισο στον οποίο ζουν.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.