Φτώχεια

Ipa-FtoxeiaΦτώχεια πιτσιρίκο.
Φτώχεια καταραμένη.
Φτώχεια στην τσέπη, φτώχεια στο στομάχι και φτώχεια στο μυαλό.
Αυτά τα τρία μαζί, συνθέτουν τον επαναστάτη του προτεκτοράτου.

Και είναι ίσως η χειρότερη κακοτυχία να έχεις φτωχό στο μυαλό αρχηγό με πιο φτωχούς επαναστάτες.

Τους επαναστάτες που έκαναν την εμφάνισή τους με την πρώτη φτωχή «αριστερή» κυβέρνηση.

Στην αρχή, η φτώχεια τους έκανε να μην πάρουν μυρωδιά τον Αλέξη που τους έταξε λαγούς με πετραχήλια και κατάργηση του μνημονίου με ένα άρθρο.

Μετά η ίδια φτώχεια, τους έκανε να ψηφίσουν ΟΧΙ, αλλά να συμβιβαστούν και με το ΝΑΙ, ή να ψηφίσουν ΝΑΙ, χεσμένοι από τα capital controls και την τρομοκρατία των εντεταλμένων ΜΜΕ.

Οπότε και στις δύο περιπτώσεις, κουτί τους ήρθε η κωλοτούμπα του φτωχούλη αρχηγού της φτωχοδεύτερης «αριστερής» κυβέρνησης.

Για αυτό και στις 20 Σεπτέμβρη, ο φτωχός επαναστάτης λαός, ψήφισε τον πάμφτωχο πρωθυπουργό του, ώστε να εφαρμόσει αυτά που είχε υπογράψει.

Και ενώ όλα πήγαιναν ρολόι, ο πονηρούλης Αλέξης, θέλοντας να φτιάξει την δική του ολιγαρχία, βάζει μπρος να ανακατέψει την τράπουλα των καναλαρχών.

Πού πας ρε «Καραμήτρο»;

Το ντόπιο κατεστημένο, που είναι δεκαετίες στο κουρμπέτι, την στήνει στον Βαγγέλα για να φέρει απέναντι στον Τζίφρα τον Κούλη, που και πιο βρωμιάρης είναι από αυτόν και έχει για πατέρα τον δράκουλα, που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές διαπλεκομένων και παρατρεχάμενων.

Και πριν καταλάβει που λες πιτσιρίκο, ο Αλέξης τι του γίνεται, τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ, έχουν μπει μέσα στο λειψό μυαλό του «επαναστάτη» και του λένε από το πρωί μέχρι τα μαύρα μεσάνυχτα, πως ήρθε η ώρα να σηκωθεί από τον καναπέ και να αμοληθεί προς κάθε κατεύθυνση.

Τον ανεβάζουν σε τρακτέρ.

Του κολλάνε το μικρόφωνο στο στόμα να σιχτιρίζει την ώρα και την στιγμή που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ ενώ για την καλή ΕΕ και το ευρώ, ούτε λέξη.

Του φοράνε την γραβάτα και του δείχνουν το δένδρο που πρέπει να την κρεμάσει, αντί να κρεμαστεί ο ίδιος από αυτήν για τις επιλογές του.

Τον βάζουν να είναι αγανακτισμένος γιατί θα φέρουν λέει κάτι άπλυτους στα hotspot.

Κλείνει τους δρόμους προς τα στρατόπεδα και το αποκαλούν λαϊκή οργή, ενώ στην Χαλκιδική και στην Κερατέα ήταν εκτροπή του νόμου και της δημόσιας τάξης.

Βάζουν τον εντελώς φτωχό Λεβέντη, σε αντάλλαγμα για την εκλογή του μετά από 40 χρόνια, να τριβελίζει το αυτί του Τζίφρα για οικουμενική κυβέρνηση.

Στήνουν ένα σκηνικό με τους έξω περί Grexit από την Σένγκεν, λες και το 95% από τα χάπατα, έχουν βγει από τα όρια του χωριού τους.

Και τέλος, από το πρωί μέχρι το ξημέρωμα, διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση, πως το μνημόνιο πρέπει να εφαρμοστεί γιατί αλλιώς θα έχουμε τα καλοκαιρινά παρατράγουδα.

Πράγμα δηλαδή που δεν θα αποφευχθεί, γιατί απλά δεν βγαίνει αυτό το πράγμα που υπέγραψε ο Τζίφρας και πρέπει να έρθει ο Κούλης να υπογράψει ένα άλλο, που και αυτό δεν θα βγαίνει.

Φτώχεια που λες πιτσιρίκο.

Φτώχεια και των γονέων.

Φτώχεια να πέφτεις ξερός από τα γέλια.

Γελάω πολύ.

Όμως σκέφτομαι τα παιδιά που μεγαλώνουμε και μου κόβεται το γέλιο απότομα…

Για όλα τα παραπάνω και επειδή μπορεί να είμαι πάμφτωχος, αλλά μόνο στην τσέπη και στο στομάχι, λέω με τους όψιμους φτωχοεπαναστάτες να βρεθούμε στο μέλλον και όχι τώρα.

Κατέβηκα στις 4 Φλεβάρη, είδα και κατάλαβα.

Ευχαριστώ δεν θα πάρω.

Χρήστος Χ.

(Αγαπητέ Χρήστο, ούτε εγώ θα πάρω. Έξι χρόνια φωνάζω πως πρέπει να κάνουμε τα δικά μας ΜΜΕ. Όποιος ελέγχει την είδηση, ελέγχει και την συνείδηση. Ωραίο αυτό που έγραψα, μου άρεσε. Δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε να κάνουμε ούτε ένα μεγάλο ΜΜΕ. Σε μεγάλο βαθμό, τα καθεστωτικά ΜΜΕ των ολιγαρχών ελέγχουν τις πληροφορίες. Και δεν είναι καθόλου δύσκολο να κάνεις τα χάπατα, ό,τι θέλεις, αν έχεις τον έλεγχο των πληροφοριών. Τα καημένα τα χάπατα νομίζουν ακόμα πως οι ειδήσεις είναι δωρεάν. Δεν κατάλαβαν ακόμα πως, αν δεν στηρίξεις ανεξάρτητα ΜΜΕ, θα είσαι πάντα το πουτανάκι του κάθε Μπόμπολα. Βλέπω τα χάπατα στις διαδηλώσεις και στα μπλόκα να λένε ακόμα τα παραπονά τους στους σάπιους τηλεδημοσιογράφους, των σάπιων καναλιών των σάπιων ολιγαρχών και σκέφτομαι πως δεν μπορεί να είναι τόσο καθυστερημένοι που -έξι χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας του τους- να ψάχνουν το δίκιο τους στα κανάλια της Μαφιοκρατίας. Κι όμως, είναι. Οπότε, δεν έχει και νόημα να ασχολείσαι μαζί τους πια. Πάντως, ήταν γνωστό από το καλοκαίρι πως το Μνημόνιο δεν βγαίνει. Είναι ανεφάρμοστο. Καλά, εγώ το ήξερα από το 2010 αλλά οι περισσότεροι είχαν διαφορετική γνώμη. Τώρα περαστικά τους. Να είσαι καλά, Χρήστο.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.